Netbook pro náročnější

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Netbook pro náročnější

Příspěvek od -HoNY- »

Ahoj, už mě přestává bavit tahat sebou 15,4" notebook, pracovní komfort, dlouhá výdrž a velké rozlišení je fajn, ale zkrátka a dobře to není ono..

Notebook/netbook by měl být schopný provozu Windows 7 a Photoshopu. Ideálně nějaké Core 2 ULV. Rozšiřitelnost na 4/8GB RAM do dvou slotů je proto asi nezbytnost.

Displej mezi 8-10" spíše poměr 16:10, ideálně rozlišení 1440×900 anebo 1280×800, pokud bude mít displej nižší rozlišení, zvážil bych možnost objednat si samotný displej z Číny a provést doma jeho výměnu.

Speciální požadavky jsou trackpoint, DVI/HDMI, integrovaný 3G modul (případně osaditelný do mini PCIe), matný vzhled, odolná konstrukce pokud možno vyztužená rámem.

Jsem zvědavý na návrhy, já nic rozumného nemůžu najít. :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
.cPU
Nováček
Nováček

Re: Netbook pro náročnější

Příspěvek od .cPU »

-HoNY-
Tvoje cenová kategorie? nebo unlimited? :wink: :)
There are two tragedies in life. One is not get your heart's desire. The other is to get it.
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

-HoNY- píše:Jsem zvědavý na návrhy, já nic rozumného nemůžu najít. :(
Je to těžké najít podobný netbook/notebook aby vyhověl tvým požadavkům. ASUS U2E-1P041E -> výborný model, sice nesplňuje některé kritéria, ale znamý ho má, nestežuje si, pro něho bylo hlavní: mobilita, slušný výkon, dobrá baterie, kvalitní šase. U něho obstal asus na 100% doporučuji
There are two tragedies in life. One is not get your heart's desire. The other is to get it.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Na finanční limit si zatím nehraju, abych věděl z čeho můžu ustupovat. U tohodle ASUSu by mě mrzela namožnost přehrát 720p video. I přes své stáří vypadá parametrama mnohem líp než současná nabídka. Displej je to poslední, nějakých $150 bych do jeho výměny investoval.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

-HoNY- píše:Na finanční limit si zatím nehraju, abych věděl z čeho můžu ustupovat. U tohodle ASUSu by mě mrzela namožnost přehrát 720p video.
Proč pak by nemohl? Dedikované integrované video to umožní, když na netbocích s GMA 950 můzeš přehrát HD (v rozumné kvalitě, da se na to koukat dobře). A přece X3100 je o dost výkonnější video :wink: Nevidím problém v přehrání 720p videa :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Právěže si pleteš název integrovaného jádra GMA950 aka Intel Extreme Graphics X3100 s ATI X1300.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

nechci se do toho míchat ale tam je naspané:
Grafická karta:
Integrovaná Intel GMA X3100 se sdílenou pamětí
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

veteran13 píše:nechci se do toho míchat ale tam je naspané:
Grafická karta:
Integrovaná Intel GMA X3100 se sdílenou pamětí
No a? není uplně nejvýkonnější, ale svoíi práci obstarává dobře -> některé hry se dají v pohodě hrát, s videem si poradí -> http://www.notebookcheck.net/Intel-Grap ... 176.0.html :wink: nevidim žádný problem :wink:
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

no nic míchat se tu nebudu hony psal že si pleteš 3100 s 1300 tak sem myslel že se špatně podíval,ale asi za deb*** sem zase já. už mlčím
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
jnovakan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jnovakan »

x3100 afaik není 950. 950 je o generaci starší, ale nějak se v téhle debatě neorientuji, tak sorry jestli je to mimo...

Docela rozumně vypadá http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x201i-d163690.htm

Otázka je, jestli nezkusit něco stylu
http://www.alza.cz/acer-aspire-1410-233g25n-d149323.htm
(ikdyž moc tvých požadavků nesplňuje, oproti plnohodnotným minibookům hodně ušetříš. Záleží, jestli to chceš na pořádnou práci, nebo spíš abys měl na cestách něco při ruce...)
v.sobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.sobo »

Alienware M11x :) sice ma leskly display, ale vse ostatni je uzasny na takovyho prcka:) zitra by me mel dorazit tak muzu poskytnout dalsi info :)
ASUS Crosshair IV Formula, Phenom II X4 955BE + Scythe Ninja 3, 8GB Kingston 1600MHz, GTX460 1GB, X-Fi Xtreme audio PCIe, OCZ Vertex 2 60GB + 1,5TB + 400GB Steam + 250GB Instal, Fractal Design Define R2 Black
Alienware M11x R1
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

veteran13 píše:no nic míchat se tu nebudu hony psal že si pleteš 3100 s 1300 tak sem myslel že se špatně podíval,ale asi za deb*** sem zase já. už mlčím
Nejsi za debila :wink: . Ja sem si nic nepletl X3100 je samostatná integrovaná graf.karta a GMA 950 taktéže -> http://www.notebookcheck.net/Intel-Grap ... 177.0.html Hony nic jsem si nepletl. Jasně jsem napsal X3100, a ne 1300 od ATI

jnovakan píše:x3100 afaik není 950.
jj to jsem měl i na mysli :wink:
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

jnovakan píše:
Otázka je, jestli nezkusit něco stylu
(ikdyž moc tvých požadavků nesplňuje, oproti plnohodnotným minibookům hodně ušetříš. Záleží, jestli to chceš na pořádnou práci, nebo spíš abys měl na cestách něco při ruce...)
Výborný model, vynikající šase a funkcional taktéž. IBM = kvalita (ne vždy ale v 90% ano) ! Ale ja bych radši vzal asuse (menší displej, lepší výdrž baterie, hezčí design IMHO) :wink: JIank kdybys volil IBM také neprohloupíš :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

v.sobo píše:Alienware M11x :) sice ma leskly display, ale vse ostatni je uzasny na takovyho prcka:) zitra by me mel dorazit tak muzu poskytnout dalsi info :)
Ta cena vůbec není špatná, podsvícená klávesnice je plus. Zkus se prosím poptat, jak by to bylo s 3G modulem, respektive má notebook mini PCIe slot? V nejhorším, bych tam nacpal modul určený např pro Acery a zaplácal při výměně displeje anténu do víka. :-)
jnovakan píše:Docela rozumně vypadá http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x201i-d163690.htm
Tady jsem našel povedenou recenzi, kromě digitálního výstupu a podsvícené klávesnice splňuje asi vše. Díky.
Výdrž baterie vypadá dobře:
Obrázek
jnovakan píše: Otázka je, jestli nezkusit něco stylu
Nedávno si ho kupoval kamarád, ale příliš mě neslovil.
v.sobo
Nováček
Nováček

Příspěvek od v.sobo »

Jo tak s 3G by mohl byt problem, da se tam sice dat v US konfiguratoru, ale je omezena na AT&T nebo Verizon... ikdyz na foru notebookreview nekteri psali ze si koupili kartu a dodatecne ju zapojili a jelo to... hned jak tu bude tak se na to podivam a kdyztak nafotim;) kdyby te zajimaly nejaky dalsi info tak dej vedet a otestuju :)
ma konfigurace:
Pentuim SU 4100 (C2D - 1.3GHz , mozno na @1.73) - objednaval jsem pred refreshem a za SU7300 kde je jen rozdil v cache a virtualizaci sem nehodlal dat 100USD
4GB ram
250GB HDD

Jinak vse zaklad (neni uz moc co vymyslet)
ASUS Crosshair IV Formula, Phenom II X4 955BE + Scythe Ninja 3, 8GB Kingston 1600MHz, GTX460 1GB, X-Fi Xtreme audio PCIe, OCZ Vertex 2 60GB + 1,5TB + 400GB Steam + 250GB Instal, Fractal Design Define R2 Black
Alienware M11x R1
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“