Fotron 700w

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Ugurundu
Začátečník
Začátečník

Fotron 700w

Příspěvek od Ugurundu »

Zdravim mám menší problém na sestavě,
c2d 6750 3,2Ghz, 4gb ramm, 2x disk, 8800GTS 512, deska je p5n32-e sli.

Vždy, když chci spustit pc po delší době cca 4 hodiny + se nechce rozběhnout naskoči a hned se vypne, po cca 10 spuštěních naskoči a jede bez problému, vypadky ani nic takového.

Nemáte někdo zkušenosti, jak to opravit? Nebo je zdroj už na půl v nebi?

Příjde mě divný, že když pc sputim po cca hodině normálně hnedka naskočí.

Díky za rady
veteran13
Začátečník
Začátečník

Re: Fotron 700w

Příspěvek od veteran13 »

Podívej se přes nějaký program na teploty(HD tune), zkus vyčistit chladiče.
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

- najprv vyskusaj vymenit(pozicaj si napr. od kamarada...) zdroj
- ale skor to vidim na chybu niektoreho z modulu ram...vyskusaj memtest alebo rovno daj 1 ramku prec, potom tu 2
ak mas 2x2 a popripade vyskusat dat do dalsieho slotu
- ak je taktovani vyskusaj ho dat na default
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

Ugurundu píše:Zdravim mám menší problém na sestavě,
c2d 6750 3,2Ghz, 4gb ramm, 2x disk, 8800GTS 512, deska je p5n32-e sli.

Vždy, když chci spustit pc po delší době cca 4 hodiny + se nechce rozběhnout naskoči a hned se vypne, po cca 10 spuštěních naskoči a jede bez problému, vypadky ani nic takového.

Nemáte někdo zkušenosti, jak to opravit? Nebo je zdroj už na půl v nebi?

Příjde mě divný, že když pc sputim po cca hodině normálně hnedka naskočí.

Díky za rady
Zkus přetaktovaný procesor, vrátit na default, prostě vše přetaktované vrať na default, jaké máš teploty? jukni -> everest, riva tuner, atd.... Máš dostatečné chlazení? pročisti základnu CPU chladiče, vyčisť prach jak bylo řečeno. Zdroj byl reklamovan? Vztahuje se na něj ještě záruka? Jakou máš OS? Mám za to že ti v zdroji odešli cívky a par kondíku (je to dost možné). Píská ti zdroj?
There are two tragedies in life. One is not get your heart's desire. The other is to get it.
Ugurundu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ugurundu »

Hoj teplo ty jsou nízke, nepřesáhnou 40 °C.
reklamovanej nebyl a je po zaruce, taky si myslim že je chyba ve zdroji.
Nepiska, jen mě příjde divny, že když pc vypnu a po cca hodině zapnu naskoči hned, když ho vypnu jdu spát a rano zapínám tak dělá ty problémy, jinak to pc takhle běželo přes 2 roky v pořádku, akorát před 3 měsícema ubyla druhá grafika.
OS 7 x64.
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

Ugurundu píše:Hoj teplo ty jsou nízke, nepřesáhnou 40 °C.
reklamovanej nebyl a je po zaruce, taky si myslim že je chyba ve zdroji.
Nepiska, jen mě příjde divny, že když pc vypnu a po cca hodině zapnu naskoči hned, když ho vypnu jdu spát a rano zapínám tak dělá ty problémy, jinak to pc takhle běželo přes 2 roky v pořádku, akorát před 3 měsícema ubyla druhá grafika.
OS 7 x64.
Je to asi nejspíše zdroj, něco v něm odešlo (cívky, kondíky... bůh ví co ještě). Je asi čas na nákup nového zdroje :oops:
There are two tragedies in life. One is not get your heart's desire. The other is to get it.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Preco hned kupovat novy zdroj? najprv nech si pozica od niekoho. Zbytocne by kupil novy ked by potom zistil, ze to stale robi...nehovorim, ze ten zdroj je kvalitny, ale najprv treba vyskusat aj ine moznosti.
Na jednom nemenovanom fore mal jeden podobny problem a boloto sposobene ramkou. (aj by som sem dal nato link len sa bojim, ze by som neako porusil pravidla) Preto najskor by som vyskusal tie ramky az potom zdroj.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
.cPU
Nováček
Nováček

Příspěvek od .cPU »

shelby_nr píše:Preco hned kupovat novy zdroj? najprv nech si pozica od niekoho. Zbytocne by kupil novy ked by potom zistil, ze to stale robi...nehovorim, ze ten zdroj je kvalitny, ale najprv treba vyskusat aj ine moznosti.
Na jednom nemenovanom fore mal jeden podobny problem a boloto sposobene ramkou. (aj by som sem dal nato link len sa bojim, ze by som neako porusil pravidla) Preto najskor by som vyskusal tie ramky az potom zdroj.
Souhlasím, ja netvrdím že hned musí běžět "hurá - šupky, dupky" na nákup zdroje, psal jsem asi. No u známého s obdobným problemem, jsme také lecos prozkoušeli a bylo to nakonec zdrojem. Ať si vyzkouší ramky :wink: prozatím
Ugurundu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ugurundu »

tak ramky jsem prohodil a zadna zmena, pri otevrene bocnici je slyset slabe piskani, takze pockam az zdroj dokona mezitim vyberu jinej
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

Nieco podobne robi aj na mojom starom zdroji Fortron Epsilon 600W, za studena sa odmieta na prvy krat zapnut, musim vypnut a zapnut vypinacom zdroj a az potom nabehne a este to aj zalezi od okolitej teploty, ked je v izbe 23°C a viac tak nema problem so startom :)
MB: Gigabyte GA-P55A-UD4| CPU: Intel i7 860 | Chladič: ARCTIC Freezer 7 Rev.2 | RAM: 8GB DDR3 Corsair 1600MHz| VGA: Gainward GTX480| Sound: Sound Blaster Audigy 2 | HDD: Samsung Spinpoint F3 1000GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 2x, WD FALS 1000 GB SATA2 (7200rpm 32 MB) 1x| DVD-RW: TEAC 516 GA, ASUS 1608P2S | Zdroj: Corsair 650W | Monitor: 24" LCD Samsung
Ugurundu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ugurundu »

jop tak to koukám si hrajou všichni stejnou notu XD
uplně stejně to tak má. .-D
teplo jedu na první, zima vypni a zapni a pak to pojede v klidu.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“