Zdravím, známý si provedl reinstalaci Windows a nejdou mu otevřít dříve vytvořené dokumenty. Podle toho co mi říkal to vypadá, že měl v excelu zatržené nějaké šifrování, či něco podobného. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti, případně na co se mám ptát, kde hledat řešení. V pátek se mu jdu na to podívat.
//edit: Podle toho, co mi teď poslal mailem to opravdu vypadá na nějaké šifrování.Galerii jsem hodil sem.
Otevření šifrovaných dokumentů po reinstalaci Windows
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Otevření šifrovaných dokumentů po reinstalaci Windows
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Otevření šifrovaných dokumentů po reinstalaci Windows
Pokud to má zašifrováno na úrovni OS (jako že podle screenu to tak je), pak bez zálohy šifrovacího klíče má smůlu.
Při reinstalaci OS se tohle prostě zahodí, takže není cesta zpět.
Šance to rozšifrovat jsou teoreticky dvě. Prvně pokud provedl reinstalaci na starý OS (bez formátu), pak netuším jak se to zachová a je možné, že původní klíče se někde zachovaly. Nebo pokud má platnou zálohu přes win backup, pokud se nepletu tak tam se ukládá bez šifrování (ale prakticky jsem to nikdy neověřoval).
Při reinstalaci OS se tohle prostě zahodí, takže není cesta zpět.
Šance to rozšifrovat jsou teoreticky dvě. Prvně pokud provedl reinstalaci na starý OS (bez formátu), pak netuším jak se to zachová a je možné, že původní klíče se někde zachovaly. Nebo pokud má platnou zálohu přes win backup, pokud se nepletu tak tam se ukládá bez šifrování (ale prakticky jsem to nikdy neověřoval).