ono je to tim ze testovali v 2560x1600 a jak je o FERMI znamo ztraci se zvysujicim rozliseni daleko vic vykonu nez HD58xx (pritom ma o 50% vice graficke pameti). Proto je takrka v polovine hrach vykon HD5870 a GTX480 temer totozny (coz je pro FERMI s 530mm orpavdu ostuda to mas pravdu). v 1920x1200 nebo 1680x1050 by to tak tesne asi nebylo. Ta spotreba v IDLE me u SLI GTX480 opravdu zarazila defakto 2x tolik co 2xHD5870, to mi hlava nebere. A k teplotam se vyjadrovat radsi ani nebudu 105°C v zatezi je defakto mezni teplota FERMI tj celkem bych se to bal provozovat v horkem letnim dnu a natoz v zaprasene skrinimichal3d píše:tiez je zaujimave, ze v tomto rozliseni/nastaveni HD5870 prakticky vykonovo dotiahne GTX480, to je fakt hamba pre tak obrovske a zrave GPU...
GF GTX 465/470/480 - recenze, porovnání výkonu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: GF GTX 465/470/480 - recenze, porovnání výkonu
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Me teda ten vykon 2x 5870 prekvapil.Necekal sem, ze to bude az tak tesne.
To uz ani nemluvim o moznosti koupit misto 2x 5870 2x5850 a pretaktovat je na 5870
.
To uz ani nemluvim o moznosti koupit misto 2x 5870 2x5850 a pretaktovat je na 5870
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nezapomeňte že GTX400 series tady moc dlouho není a je stále co ladit co se týče ovladačů, což už u ATI kdo ví jak daleko ještě zajde. Škoda, že se ATI nezasadilo více prosazovat 3D, tak jako NVIDIA s 3D Vision.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ono ATI prosazovat ani nemohla 3D standart se utvoril teprve nedavno a vice mene sem i rad ze pockali protoze ten aktivni blikajici blazinec od Nvidie bych opravdu nechtel. Skouseli sme to s klukama v CZC co to tam meli kdysi vystaveny a kazdyho z nas z toho bolelal po chvili hlava. U ATI se mi libi ze prosazuje i pasivni 3D coz mi vyhovuje vic protoze treba v IMAXU, kde pouzivaj taky pasivni bryle, me oci nebolej vubec. Ale stejne kdyz to tak vemu, kdybych si mel koupit kvalitni 30" polarizacni IPS panel pro 3D tak se nedoplatim protoze to stejne zatim nikdo nevyrabi 
EDIT: spajdre me zatim aktivni bryle nevyhovuji nikde, skousel sem to v ve Vilage a po hodine projekce sem ty bryle musel sundat to paleni uz bylo nesnesitelny, kamos co nosi cocky uplne trpel. Pak sem to skousel i v Cinestaru v Plzni a to samy, defakto jediny kino kde me oci nebolej temer vubec je IMAX, proto na 3D projekci chodim uz jenom tam, sice je to drazsi ale i to platno + zvuk je to nej co u nas v CR muzes videt/slyset.
EDIT: spajdre me zatim aktivni bryle nevyhovuji nikde, skousel sem to v ve Vilage a po hodine projekce sem ty bryle musel sundat to paleni uz bylo nesnesitelny, kamos co nosi cocky uplne trpel. Pak sem to skousel i v Cinestaru v Plzni a to samy, defakto jediny kino kde me oci nebolej temer vubec je IMAX, proto na 3D projekci chodim uz jenom tam, sice je to drazsi ale i to platno + zvuk je to nej co u nas v CR muzes videt/slyset.
Naposledy upravil(a) Stratos dne čtv 24. čer 2010, 09:33, celkem upraveno 1 x.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To blikání ale není chyba NVIDIA ale LCD co na to používáš, kterých je taky dnes kvalitních nedostatek, nebo spíš nejsou žádné, u projektorů právě tento problém prakticky už není. To už ale jsem offtopic.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

michal3d píše:A musi to byt s HD58xx? je to nejaka specialna "chyba", ktora sa tyka len tejto serie? Ako je to mozne, ked tvrdis, ze to prestalo fungovat 3 mesiace pred ich vydanim?
Je to jedno, cokoliv s HD2xxx a větší, jedinej rozdíl u HD5xxx je v tom, že na tu neextistujou drivery kde by to šlo, na starší karty ano.
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak ta spotreba je samozrejme uplne nesmyslna, panove jaksi nepockali az jim ovladace prepnou karty do powerlow rezimu, nebo v ovladacich vypnuli adaptive power. Ani Stratos jiste nebude tvrdit, ze GTX480 ma v idle o 83W vic nez 5870, ze.michal3d píše:
Co je este zaujimave je ta obrovska spotreba, hlavne ta az desiva spotreba v idle (ak sa to da vobec nazyvat idle), a ak takto "dobre" funguje aj SLI GTX470, tak potom sa tu naozaj nema absolutne zmysel bavit o stokorunach v rozdiele nakupnej ceny...
btw...tiez je zaujimave, ze v tomto rozliseni/nastaveni HD5870 prakticky vykonovo dotiahne GTX480, to je fakt hamba pre tak obrovske a zrave GPU...
To samozrejme vrha jine svetlo na cely test. Aby jedna GTX480 pridala do sestavy bez zapocitani ucinnosti 364W, je snad kazdemu jasne, ze to je blbost. To jsou ty uspory v redakci....
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro
>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
panove prece nebudou cekat pul hodiny nez se karta uraci prepnout do 2D modu. Ja to meril v GPU-Z a karta se podtaktuje okamzite co vypnu hru. Tj zde pada problem ciste na hlavu Nvidie a nahazel bych to na autory testu. Buhvi jak v tom SLI to podtaktovani funguje u Nvidie, ty problemy s podtaktovanim ve 2D rezimu se prece jenom s Nvidii tahnou uz snad rok/dva, uz od doby GT2xx cipů, mrkni se do sekce ovladace je tam specialni vlakno kde to lidi resej/resili (nevim zda uz je to 100% vyreseno)
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No něco tam špatně bude, jinde v recenzi na GTX470 SLI je spotřeba s jednou a ze dvěma v idle rozdíl 35W

- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mozna je problem v ovladacich. Nebo se proste SLI 2xGT480 chova trosku jinak nez SLI 2xGTX470.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na techpowerup naměřili u GTX480 SLI 61W navíc v idle oproti single kartě.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Asi ano, podle mě jim ty karty v SLI jedou na full taktech a voltáži i v 2D. Stejně se mi teď děje na Fermi když jsem nahrál kodeky co uměj používat cudu pro určitej procesing nebo akceleraci, ale ne UVD, prostě rovou cudu, tak ať zapnu jakejkoliv přehráva (ani tam nemusí jet vide třeba chci jen streamovat rádio), tak karta okamžitě full 3D.Stratos píše:mozna je problem v ovladacich. Nebo se proste SLI 2xGT480 chova trosku jinak nez SLI 2xGTX470.
- michal3d
- Začátečník

- ok, takze HD3870, Catalyst 10.6, hra OblivionDOC_ZENITH píše: Je to jedno, cokoliv s HD2xxx a větší, jedinej rozdíl u HD5xxx je v tom, že na tu neextistujou drivery kde by to šlo, na starší karty ano.
4xAA, vypnute AAA

4xAA, AAA nastavene na Quality

MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me tam ten adaptivni AA pride ze funguje, hrany listu na kytkach i na strome sou vyhlazene.
Jinak dost ma na celkovou spotrebu vliv okolniho vzduchu, na Diit.cz toto skouseli tj testovali kartu v misnosti kde mel vzduch 17°C a posleze s 23°C a namerili rozdil ve spotrebe skoro 40W u jedne GTX480. A zorvna v teto recenzi meli recenzenti dost velky problemy s teplotama, prece jenom 105°C neni z dlouhodobeho hlediska dobre provozovat, ta karta vyslovene trpi a odejde brzy do kremikoveho nebe.
pkud by tomu bylo tak stejne by v te recenzi meli 220+cca 60W tj skoro 300W v IDLE a to je stale skoro 2x tolik co namerili u 2xHD5870 tj 166W.spajdr píše:na techpowerup naměřili u GTX480 SLI 61W navíc v idle oproti single kartě.
Jinak dost ma na celkovou spotrebu vliv okolniho vzduchu, na Diit.cz toto skouseli tj testovali kartu v misnosti kde mel vzduch 17°C a posleze s 23°C a namerili rozdil ve spotrebe skoro 40W u jedne GTX480. A zorvna v teto recenzi meli recenzenti dost velky problemy s teplotama, prece jenom 105°C neni z dlouhodobeho hlediska dobre provozovat, ta karta vyslovene trpi a odejde brzy do kremikoveho nebe.
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Trva to 10 vterin, takze at jdou "panove" radeji k lopate a nefusujou do hardwaru. Kdyby to aspon zminiliStratos píše:panove prece nebudou cekat pul hodiny nez se karta uraci prepnout do 2D modu.
Ja pokud pustim akcelerovane video, resp. prehravac, tak se karta prepne do II. modu (polovicni takty) a asi za 10-20 vterin se behem prehravani prepne zpet do I. modu (low power). Pokud zapnu neco co pouziva cudu, karta se prepne samozrejme do III. modu - full throttle.DOC_ZENITH píše:Asi ano, podle mě jim ty karty v SLI jedou na full taktech a voltáži i v 2D. Stejně se mi teď děje na Fermi když jsem nahrál kodeky co uměj používat cudu pro určitej procesing nebo akceleraci, ale ne UVD, prostě rovou cudu, tak ať zapnu jakejkoliv přehráva (ani tam nemusí jet vide třeba chci jen streamovat rádio), tak karta okamžitě full 3D.Stratos píše:mozna je problem v ovladacich. Nebo se proste SLI 2xGT480 chova trosku jinak nez SLI 2xGTX470.
Prikon sestavy v idle mam 150W, II. mod cca 200W (vcetne zateze procaku), III. mod 250-370W (vcetne procaku).
Uz jsem zas OT, sorry.
Meli smulu na kus stejne jako EHW. Na guru3d a evga foru jsem si nevsiml, ze by si lidi stezovali na prehrivani.Stratos píše:na Diit.cz toto skouseli tj testovali kartu v misnosti kde mel vzduch 17°C a posleze s 23°C a namerili rozdil ve spotrebe skoro 40W u jedne GTX480. A zorvna v teto recenzi meli recenzenti dost velky problemy s teplotama, prece jenom 105°C neni z dlouhodobeho hlediska dobre provozovat, ta karta vyslovene trpi a odejde brzy do kremikoveho nebe.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to by meli teda smulu i na svetHW kde nameril 104°C to uz sou 3 ze 4 ceskych webu (DDworld nepocitam) a vsude meli pokazde uplne jinou kartu. Jak uz tu nekdo psal kdo kupoval GTX470 musel si jich vyskouset cca 5-6 kusu nez narazil na kus s nizsim napetim, coz mi nepride moc dobre. defakto by to odpovidalo tomu proc ze 4 ceskych recenzich dosahli ve 3 pres 100°C (Obr bohuzel netestoval v narocne hre, ale jenom v 3D marku natoz ve furmarku proto mozna nedosahl vyssich teplot, ale tedka defakto OBR na svem blogu sam testoval SLI 2xGTX470 a karty defakto nedokazal uchladit)hnizdo píše:Meli smulu na kus stejne jako EHW. Na guru3d a evga foru jsem si nevsiml, ze by si lidi stezovali na prehrivani.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano to by měla, ale jakmile něco vyvolá aktivaci Cudy - full 3D. A to je můj problém. Teda problém, si vytvořim performance profily ( i voltáž / takt ) pro různý aplikace, ale to BFU neudělá, a recenzenti také ne.hnizdo píše:Trva to 10 vterin, takze at jdou "panove" radeji k lopate a nefusujou do hardwaru. Kdyby to aspon zminiliStratos píše:panove prece nebudou cekat pul hodiny nez se karta uraci prepnout do 2D modu.
Ja pokud pustim akcelerovane video, resp. prehravac, tak se karta prepne do II. modu (polovicni takty) a asi za 10-20 vterin se behem prehravani prepne zpet do I. modu (low power). Pokud zapnu neco co pouziva cudu, karta se prepne samozrejme do III. modu - full throttle.
Prikon sestavy v idle mam 150W, II. mod cca 200W (vcetne zateze procaku), III. mod 250-370W (vcetne procaku).
Uz jsem zas OT, sorry.
Meli smulu na kus stejne jako EHW. Na guru3d a evga foru jsem si nevsiml, ze by si lidi stezovali na prehrivani.Stratos píše:na Diit.cz toto skouseli tj testovali kartu v misnosti kde mel vzduch 17°C a posleze s 23°C a namerili rozdil ve spotrebe skoro 40W u jedne GTX480. A zorvna v teto recenzi meli recenzenti dost velky problemy s teplotama, prece jenom 105°C neni z dlouhodobeho hlediska dobre provozovat, ta karta vyslovene trpi a odejde brzy do kremikoveho nebe.
To michal3d: Gratuluji funguje, sice to vypadá na multisample místo supersample, ale aspoň něco.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nezapina se supersample az na 3. nejvyssi stupen nastaveni kvality? on mel zapnuty asi 2.stupen kde jenom pribude adaptivni AA.DOC_ZENITH píše:To michal3d: Gratuluji funguje, sice to vypadá na multisample místo supersample, ale aspoň něco.
Jinak k vytvareni tech profilu pro takty 2D/3D, kdo by se s tim paral to maj za tebe snad udelat ovladace ne?
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vsichni co testovali na testbedech meli vysoke teploty. Proste to topi a chce to aspon minimalni airflow. U mne no problem. Nejvyssi teploty co jsem mel byli 92st. Vetrak si to pohlida. Zadnyma kartama jsem se neprobiral. Na problemy co popisoval Obr (nutnost jit dolu s hodinama pri SLI) jsem nikde nenarazil.Stratos píše:to by meli teda smulu i na svetHW kde nameril 104°C to uz sou 3 ze 4 ceskych webu (DDworld nepocitam) a vsude meli pokazde uplne jinou kartu. Jak uz tu nekdo psal kdo kupoval GTX470 musel si jich vyskouset cca 5-6 kusu nez narazil na kus s nizsim napetim, coz mi nepride moc dobre. defakto by to odpovidalo tomu proc ze 4 ceskych recenzich dosahli ve 3 pres 100°C (Obr bohuzel netestoval v narocne hre, ale jenom v 3D marku natoz ve furmarku proto mozna nedosahl vyssich teplot, ale tedka defakto OBR na svem blogu sam testoval SLI 2xGTX470 a karty defakto nedokazal uchladit)hnizdo píše:Meli smulu na kus stejne jako EHW. Na guru3d a evga foru jsem si nevsiml, ze by si lidi stezovali na prehrivani.
No ale takhle by to melo byt, ne? Spis by bylo spatny, kdyby se to nestalo, to by se lidem dost spatne pocitaloDOC_ZENITH píše:Ano to by měla, ale jakmile něco vyvolá aktivaci Cudy - full 3D.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne, tam se zapíná supersample celoobrazovkovej, já jsem měl na mysli supersample jako formu TRAA která je mnohem kvalitnější. To se v CCC tušim nastavit nedá , ale v ATI tray tools ano.Stratos píše:nezapina se supersample az na 3. nejvyssi stupen nastaveni kvality? on mel zapnuty asi 2.stupen kde jenom pribude adaptivni AA.DOC_ZENITH píše:To michal3d: Gratuluji funguje, sice to vypadá na multisample místo supersample, ale aspoň něco.
Jinak k vytvareni tech profilu pro takty 2D/3D, kdo by se s tim paral to maj za tebe snad udelat ovladace ne?
U NV se zas nedá v originálnim control panellu nastavit celoobrazovkovej supersample ačkoliv jej karty nikdy nepřestaly podporovat, tam se to zas musí zapnou přes Nhancer.
Hnizdo - Ne, nesleze. Jsem si tuhle říkal kua proč mam v idle 70 mívam 50, a ona karta furt na 3D taktech, na pozadí jsem si pouštěl muzku přes winamp.