ATi Radeon HD 5750/5770 - Taktování a vše okolo
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Malfis
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD 5750/5770 - Taktování a vše okolo
Vedro je znát... z 76°C ... 83°C
ale je fakt, že ve skříni nemám skoro žádnej Airflow.
CPU: AMD Phenom II X4 945 3.51Ghz@1.4V | MB: ASUS M4A79XTD-EVO | RAM: 4GB Zeppelin 1248Mhz CL7 | GPU: MSI R5770 Hawk 1.05Ghz-5.2Ghz@1.312V | PSU: Corsair HX520 | OS: Windows 7 Home Premium 64-bit |
- Navazka
- Začátečník

-
Mě šla teplota nahoru jen o dva stupně. Ale pravda je, že mám chlazení vyřešené hodně dobře 
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Tak se mi povedlo sehnat za celkem slušnou cenu 5770 Vapor-X, napíšu tedy pár postřehů.
Nejdřív zápory:
- bůhvíproč mi při připojení na Display portu sem tam na vteřinu problikne černá obrazovka. Na DVI to nedělá.
- při použití jiných než základních frekvencí se jádro v idle podtaktuje jen na 400MHz a paměti zůstanou přetaktované. Bez přetaktování v idle klesají frekvence jak mají, tedy 157/300MHz.
- kartě občas slabě pískají cívky
Teď klady:
- kartu jsem pořídil hlavně kvůli tichu a nízké spotřebě/teplotám. Možná je až moc tichá, teď slyším disky, což moc příjemný neni.
- přetaktování se zdá skoro až neuvěřitelný. Zatím jsem ji moc netrápil, ale co jsem ji nastavil to zblajzla. Zatím jedu na 950/1340MHz bez zvýšení napětí a vypadá to, že ještě nemá dost.
edit: tak jsem právě zjistil, že afterburner nechce nastavit víc než 960MHz na jádru, nevíte někdo co s tím, vyřešil by to bios ?
Nejdřív zápory:
- bůhvíproč mi při připojení na Display portu sem tam na vteřinu problikne černá obrazovka. Na DVI to nedělá.
- při použití jiných než základních frekvencí se jádro v idle podtaktuje jen na 400MHz a paměti zůstanou přetaktované. Bez přetaktování v idle klesají frekvence jak mají, tedy 157/300MHz.
- kartě občas slabě pískají cívky
Teď klady:
- kartu jsem pořídil hlavně kvůli tichu a nízké spotřebě/teplotám. Možná je až moc tichá, teď slyším disky, což moc příjemný neni.
- přetaktování se zdá skoro až neuvěřitelný. Zatím jsem ji moc netrápil, ale co jsem ji nastavil to zblajzla. Zatím jedu na 950/1340MHz bez zvýšení napětí a vypadá to, že ještě nemá dost.
edit: tak jsem právě zjistil, že afterburner nechce nastavit víc než 960MHz na jádru, nevíte někdo co s tím, vyřešil by to bios ?
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
, LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
- Krteq
- Čestný člen

-
Nejsem si jistý jestli je to ono, ale nic tím nezkazíš... ve složce programu je .INI soubor "MSIafterburner.cfg", najdi řádek "EnableUnofficialOverclocking" a hodnotu změň na 1 (defaultně 0). Poreferuj, jak jsi dopadl.Chroustostroj píše:...tak jsem právě zjistil, že afterburner nechce nastavit víc než 960MHz na jádru, nevíte někdo co s tím, vyřešil by to bios ?
- Navazka
- Začátečník

-
Nic na Display port nemám, tak nemohu posoudit, nicméně na DVI a HDMI mi nebliká, DP nemám jak vyzkoušet.Chroustostroj píše:Tak se mi povedlo sehnat za celkem slušnou cenu 5770 Vapor-X, napíšu tedy pár postřehů.
Nejdřív zápory:
A to podtaktování, to je problém v Catalystech 10.5, v 10.4 se podtaktovávala normálně. Také jsem si toho všiml a zvažuji návrat na Catalysty 10.4, protože 10.5 mi žádné zlepšení nepřinesly, naopak nastal problém s tím podtaktováním.
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Krteq: tak to funguje. Jak někdo psal o té druhé edici Vapor-X, která nedovolí více než 960MHz tak tímhle se to dá obejít. Bohužel se tento postup neobejde bez ALE.
Problém totiž je, že tím afterburner asi něco změnil v catalystech a díky tomu už karta nejde podtaktovat a zůstává i v idle na nastavené frekvenci. Po resetu všech nastavení, změna config souboru zpět, restart a jediná změna je, že se podtaktne na 400MHz, ale 157MHz už bez šance. Takže zbývá jen reinstall driverů.
(
Pozitivum ovšem je, že na Display portu přestala ta věc s občasným probliknutím černé obrazovky (dělalo to při přepínání oken či lišt v opeře)
Edit: nemáte někdo tucha co mohl afterburner doruchat ? Nechce se mi znovu instalovat drivery
Problém totiž je, že tím afterburner asi něco změnil v catalystech a díky tomu už karta nejde podtaktovat a zůstává i v idle na nastavené frekvenci. Po resetu všech nastavení, změna config souboru zpět, restart a jediná změna je, že se podtaktne na 400MHz, ale 157MHz už bez šance. Takže zbývá jen reinstall driverů.
Pozitivum ovšem je, že na Display portu přestala ta věc s občasným probliknutím černé obrazovky (dělalo to při přepínání oken či lišt v opeře)
Edit: nemáte někdo tucha co mohl afterburner doruchat ? Nechce se mi znovu instalovat drivery
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na kolika stupních ti to běží v idle a v zátěži? Osobně jsem byl z teplot Vapor-X dost zklamanej, snad se jedná jen o můj kus, kterej je celkově tak nějak pošahanej (teploty, nízký OC atd.)Chroustostroj píše:Tak se mi povedlo sehnat za celkem slušnou cenu 5770 Vapor-X, napíšu tedy pár postřehů.
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Teh Goat: v idle 45°C, v zátěži 72°C, ale je fakt, že v místnosti mám celkem teplo.
Jinak ten problém s podtaktováním je opravdu problém cat 10.5. S 10.4 vše chodí jak má, a ani DP už neproblikává.
Jinak ten problém s podtaktováním je opravdu problém cat 10.5. S 10.4 vše chodí jak má, a ani DP už neproblikává.
- Navazka
- Začátečník

-
A to poznali, že byla moc nataktovaná? Kde jsi ji kupoval?tršák píše:je v hajzlu někde v oblasti můstku nebo co
BTW podle přístupu k reklamacím se pozná seriózní prodejce, já si jednou vlastní blbostí odpálil procesor a normálně mi ho vyreklamovali, vyměnili kus za kus. Proto mám tak rád Czech Computer. Mohli mě klidně poslat do haj*lu, ale vyšli mi vstříc. A ne jednou, reklamace v CZC jsou pohoda, vůbec nedělají problémy absolutně s ničm. Ale nejhorší jsou malé firmičky o jednom či dvou zaměstnancích, do takových už hodně let nechodím i kdyby byli výrazně levnější.
- Shit
- Odborník PCT

Rozhodně bych jinak formuloval pojem "seriózní prodejce".Navazka píše:BTW podle přístupu k reklamacím se pozná seriózní prodejce, já si jednou vlastní blbostí odpálil procesor a normálně mi ho vyreklamovali, vyměnili kus za kus. Proto mám tak rád Czech Computer. Mohli mě klidně poslat do haj*lu, ale vyšli mi vstříc. A ne jednou, reklamace v CZC jsou pohoda, vůbec nedělají problémy absolutně s ničm. Ale nejhorší jsou malé firmičky o jednom či dvou zaměstnancích, do takových už hodně let nechodím i kdyby byli výrazně levnější.
Holt ty firmičky o 1-2 zaměstnancích bývají naopak borci, kteří se nenechají očůrat a proto ještě přežívají. Pravda - někomu to (logicky) není po chuti.
=>
To, že prodejce není blbec (a nenechává si s*át na hlavu) ještě neznamená, že je neseriózní.
Ono by spíš šlo říci, že je problém v neseriózním (a vyčůraném) zákazníkovi, kterému ta jeho vyčůranost neprošla.
- tršák
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi vás zklamu, koupil jsem to i nechal vyreklamovat v czc. Poznámka technika:
GK je poskozena v oblasi mustku a takoveto poskozeni servis ani vyrobce neuznava jako zarucni.
Sakra...........
GK je poskozena v oblasi mustku a takoveto poskozeni servis ani vyrobce neuznava jako zarucni.
Sakra...........
CPU Intel core i7 4 Ghz, COOLER Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB Asus P6T SE,GPU GeForce GTX 460, RAM 2x2 GB A-Data 2000 MHz, HDD Seagate Barracuda 320GB, HDD Western Digital Caviar Blue 640GB, HDD Western Digital Caviar Green 1,5 TB, Power CoolerMaster Real Power M520,case GIGABYTE iSOLO 3134, 24" Samsung P2450H, Razer Lycosa, Razer Lachesis, zvuková karta ESI Juli@ 2.0, zesilovač QSC RMX 2450, bedny EM-151
- Navazka
- Začátečník

-
Seriózní prodejce vyjde zákazníkovi vstříc, ti "borci" zákazníky tak maximálně o*ebávají, nejsem jediný, kdo má s malými firmičkami špatné zkušenosti ohledně reklamace. A normální člověk k někomu takovému přijde maximálně jednou, do první špatné zkušenosti.Shit píše:Rozhodně bych jinak formuloval pojem "seriózní prodejce".
Holt ty firmičky o 1-2 zaměstnancích bývají naopak borci, kteří se nenechají očůrat a proto ještě přežívají. Pravda - někomu to (logicky) není po chuti.![]()
=>
To, že prodejce není blbec (a nenechává si s*át na hlavu) ještě neznamená, že je neseriózní.
Ono by spíš šlo říci, že je problém v neseriózním (a vyčůraném) zákazníkovi, kterému ta jeho vyčůranost neprošla.
- Shit
- Odborník PCT

Máš tuto závadu uvedenu v reklamačním protokolu při předání reklamace do CZC?tršák píše:Poznámka technika:
To vizuální poškození u CF můstku (pokud tam opravdu bylo) si měl poznamenat přejímací technik při převzetí zboží do RMA. Pokud to neuvedl, je to jeho chyba a máš šanci s tím něco ještě udělat, jelikož při předání zboží se to neuvedlo @ nebylo to tam.
1) Nelze házet všechny do jednoho pytle. Platí to pro ty malé i pro ty velké firmy.Navazka píše:..nejsem jediný, kdo má s malými firmičkami špatné zkušenosti ...
..Ale nejhorší jsou malé firmičky o jednom či dvou zaměstnancích...
2) Ať si každý zakoupí zboží kde chce, ale takto hodnotit všechny malé firmičky je silně nefér a pro mnohé malé firmičky je tvé tvrzení přinejmenším urážející.
Navazka píše:Proto mám tak rád Czech Computer. Mohli mě klidně poslat do haj*lu, ale vyšli mi vstříc. A ne jednou, reklamace v CZC jsou pohoda, vůbec nedělají problémy absolutně s ničm. Ale nejhorší jsou malé firmičky o jednom či dvou zaměstnancích..
3) User "tršák" uvádí, že šlo o nákup HD5770 právě v CZC - to asi nebude "malá firmička o jednom či dvou zaměstnancích", viď.tršák píše:Asi vás zklamu, koupil jsem to i nechal vyreklamovat v czc.
Hlavně že si se do těch malých firmiček (obecně vzato) tolik navážel...
- durod
- Středně pokročilý

tršák píše:Asi vás zklamu, koupil jsem to i nechal vyreklamovat v czc. Poznámka technika:
Sakra...........
nahod foto, nechapu co se tam upeklo
jinak, jake jsi mel teploty,jaky byl overvoltage ,ja snad nevidel upecenou kartu, jsou tam ruzne ochrany
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- tršák
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Foto teď nahodit nemůžu, když jí nemam. Prostě jsem hrál Crysis, MHz na jádře snesla, hrál jsem asi hodinu, všechno na ultra. Stupně už si nepamatuju, ale 90° C jsem určitě ještě neviděl (akorát u CPU). Pak jsem posunul OC na 1040 MHz a to byl její konec. Zpátky najedu do Crysis, a po dvou vteřinách se to hryzlo. Zbytek už jsem zde napsal, artefakty po najetí do Windows atd.
CPU Intel core i7 4 Ghz, COOLER Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB Asus P6T SE,GPU GeForce GTX 460, RAM 2x2 GB A-Data 2000 MHz, HDD Seagate Barracuda 320GB, HDD Western Digital Caviar Blue 640GB, HDD Western Digital Caviar Green 1,5 TB, Power CoolerMaster Real Power M520,case GIGABYTE iSOLO 3134, 24" Samsung P2450H, Razer Lycosa, Razer Lachesis, zvuková karta ESI Juli@ 2.0, zesilovač QSC RMX 2450, bedny EM-151
- tršák
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Máš tuto závadu uvedenu v reklamačním protokolu při předání reklamace do CZC?
To vizuální poškození u CF můstku (pokud tam opravdu bylo) si měl poznamenat přejímací technik při převzetí zboží do RMA. Pokud to neuvedl, je to jeho chyba a máš šanci s tím něco ještě udělat, jelikož při předání zboží se to neuvedlo @ nebylo to tam.![]()
Moc jsem to nepochopil, do protokolu jsem o můstku skutečně nic neuvedl, ale stejně už asi nemam šanci.
- Shit
- Odborník PCT

Právě že máš šanci. Oni to převzali a neuvedli nic (při převzetí grafiky k RMA) v tom směru, že je viditelné poškození u CF můstku. Pokud si toho nevšimli, je to pouze jejich problém a pokud to omylem poškodili oni sami (někdo někdo jiný při RMA), tak je to též pouze jejich problém, nikoliv tvůj problém.tršák píše:Moc jsem to nepochopil, do protokolu jsem o můstku skutečně nic neuvedl, ale stejně už asi nemam šanci.
- vertoooza
- Začátečník

Caute, mam taku mensiu dilemu a tak verim, ze mi niekto skusenejsi tuto z fora poradi.Rozhodujem sa medzi dvoma verziami karty 5770 a to :
-HD5770 512M GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP Dual Slot Fan Cooler; 32M x 32 GDDR5 128-bit; 850MHz / 1200MHz
tuto mam moznost kupit za 123 €
-VAPOR-X HD5770 1G GDDR5 PCI-E DUAL DVI-I / HDMI / DP OC VERSION Dual Slot Fan Cooler; 32M x 32 GDDR5 128-bit; 860MHz / 1200MHz
tuto mozem mat za 150 €
Pytam sa, lebo som na tom financne momentalne slabsie ale ak by bola ozaj lepsia volba ten vapor-x tak by som bol schopny zvladnut cenovo aj tu.
Dik!
-HD5770 512M GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / DP Dual Slot Fan Cooler; 32M x 32 GDDR5 128-bit; 850MHz / 1200MHz
tuto mam moznost kupit za 123 €
-VAPOR-X HD5770 1G GDDR5 PCI-E DUAL DVI-I / HDMI / DP OC VERSION Dual Slot Fan Cooler; 32M x 32 GDDR5 128-bit; 860MHz / 1200MHz
tuto mozem mat za 150 €
Pytam sa, lebo som na tom financne momentalne slabsie ale ak by bola ozaj lepsia volba ten vapor-x tak by som bol schopny zvladnut cenovo aj tu.
Dik!
- tršák
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Shit: tak co mam teda dělat? Už mi to asi poslali zpátky.
- Shit
- Odborník PCT

Pokud to už poslali zpět a ty tu kartu převezmeš, tak máš asi smolíka.
Můj názor: Kartu nepřebírat a stavit se v CZC na "menší přátelský" rozhovor.
Téma rozhovoru:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=46&t=8820
bod7
Můj názor: Kartu nepřebírat a stavit se v CZC na "menší přátelský" rozhovor.
Téma rozhovoru:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=46&t=8820
bod7
k průběhu reklamace se ještě vztahuje:
....
b) pokud vám začne tvrdit, že reklamace nebyla uznána protože je tam vada která nebyla popsána na předávajícím protokolu při předání vadného výrobku a za kterou bude obviňovat Vás, zase vás to NEMUSÍ zajímat. Obvykle jde o to, že po měsící začne prodejce plácat něco o tom, že tam byl urvanej kondík nebo kabel apod - takže ještě jednou pokud to není popsáno v protokolu při předání, nemusí vás to zajímat !!!. Je to chyba prodejce, že si toho nevšimnul při předání (pokud tam ta vada vůbec při předání byla, jako že většinou ne, že...) a vy jste v právu a máte právo na vše tak, jak je v zákoně.