[PHP + JS] Odpočet

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

[PHP + JS] Odpočet

Příspěvek od KapaCZ »

Řešim problém. Potřebuji, aby po kliknutí na talčítko START začal odpočet času, který se vytáhne z DB např 4hodiny. Čas by se mi zobrazoval na indexu ve formátu 0:00:00 a průběžně se aktualizoval (každou sekundu). Po uplinutí času bych chtěl, aby mi do databáze zadal nějakou hodnotu.

Ta poslední část není problém, ale to vše předtím ano. PRo případné nepochopení uvadim příklad online hry. Zde se to hojně využívá při stavbě, výzkumu .... Travian, Divoké kmeny, Gunwest ....

Nevím zda se toto dá řešit jen přes PHP nebo musím mít i část z js?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: [PHP + JS] Odpočet

Příspěvek od arxeiss »

Jo, musíš mít i JS, jedině že by jsi každou sekundu refreshoval stránku :) což je blbost. A nejlépe AJAX aby i po dokončení ten zápis do db nemusel probíhat přes refresh.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

No, možností je sposuta, záleží, jak moc navštěvovaný web to bude.

Můžeš tam taky dát na začátek hned po připojení do databáze jeden SQL:

UPDATE tabulka SET hotovo=1 WHERE casKonce < time() AND hotovo=0

a pak na stránce jen zobrazíš odpočítávání casKonce-time(), ale o to samotné dokončení se postará kdokoliv, i když nebudeš ve hře. Pokud to musíš být jedině ty a bez přestávky, tak pak viz ^ a AJAXem měnit hotovo na 1.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Myslím že to se hrou nemá nic společného, že to uvedl jako příkaz :) Ale ten tvůj návrh je dobrý. Musí se vyjádřit Kapa přesněji
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

S těma hrama to nemá nic společného, ale potřebuji úplně to samé. Ten čas by se měl odpočítávat na serveru, takže at je daný uživatel na webu přihlášen nebo ne > čas poběží dále, dokud neuběhne.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Takže něco jako odpočítávání ke zveřejnění něčeho, všichni uvidí stejné odpočítavání. Nebo to bude u každého uživatele individuální? Jako např že někdo dostane ban na 15 minut, tak mu tam poběží odpočet 15 minut, když to refreshne tak zase uvidí odpočet kolik jěště zbývá.
Zkus popsat přímo co to má dělat.
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

arxeiss píše:.....
Regni se na nákou tu hru a uvidíš to přesně ;)
Chci to mít pro každého uživatele zvlášt. Dejme omu mám hlavní budovu na 1 levelu. Mám dostatek surovin a tak kliknu na rozšířit > začne mi odpočítávání > po dokončení se vykoná příkaz INSER INTO > budova bude na levelu dva ...........
Ikdyž ted mě napadá. Ten čas toho kliknutí na rozšířit musí taky uložit do DB?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Já vím jak to chodí, ale nemůžeš uvést příklad na kterém to použiješ ty?
Sice tu píšeš jak to funguje na hře, ale sám si psal že to u tebe s hrou nemá nic společného.
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

U mě úplně stejně po klinutí to má přidat body. Hraju si tu s uploadem a napadlo mne taková věc.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“