Upgrade procesoru - No microcode
Moderátor: Don
- Theo_23
- Nováček
-
Upgrade procesoru - No microcode
Zdravím.
Upgradoval jsem procesor v notebooku FujitsuSiemens Esprimo U9200 (chipset intel 965) z T5450 (1,6GHz 65nm na novějsi T4300 2,1GHz 45nm). Vše funguje jak má, až na to že při každem startu pc mi to v biosu napiše:
NO MICROCODE UPDATE LOADED FOR BOOTING PROCESSOR
Když dam F1 tak normalne nabootoje system. Mam nejnovější BIOS. A na strankach Fujitsu žadny upgrade microcodu pro procesory neni. Ani by mi to nevadilo kdybych tam ten nejnovější microcode neměl, ale v biosu nejde ani vypnout, aby přeskakoval chyby. Tak musim vždycky dat F1. Nevíte jak tento problem vyřešit? Nějaky upraveny bios nebo tak?
Dík
Upgradoval jsem procesor v notebooku FujitsuSiemens Esprimo U9200 (chipset intel 965) z T5450 (1,6GHz 65nm na novějsi T4300 2,1GHz 45nm). Vše funguje jak má, až na to že při každem startu pc mi to v biosu napiše:
NO MICROCODE UPDATE LOADED FOR BOOTING PROCESSOR
Když dam F1 tak normalne nabootoje system. Mam nejnovější BIOS. A na strankach Fujitsu žadny upgrade microcodu pro procesory neni. Ani by mi to nevadilo kdybych tam ten nejnovější microcode neměl, ale v biosu nejde ani vypnout, aby přeskakoval chyby. Tak musim vždycky dat F1. Nevíte jak tento problem vyřešit? Nějaky upraveny bios nebo tak?
Dík
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Upgrade procesoru - No microcode
Microcode update je obsažen v BIOSu - pokud je nějaký pro daný procesor k dispozici.
Pokud vše funguje jak má - fungují obě jádra, procesor má správnou frekvenci atd. - je procesor zřejmě BIOSem podporován.
Možná že M.U. v BIOSu obsažený je a ta informace říká, že není použit.
Dá se taková věc někde v BIOSu povolit/zakázat?
Pokud vše funguje jak má - fungují obě jádra, procesor má správnou frekvenci atd. - je procesor zřejmě BIOSem podporován.
Možná že M.U. v BIOSu obsažený je a ta informace říká, že není použit.
Dá se taková věc někde v BIOSu povolit/zakázat?
- Theo_23
- Nováček
-
No nic takoveho tam neni. Ten bios je neskutecne osekaný. Ale procesor poznal. Poznal přesně typ, frekvenci. I info o procesoru v biosu sedí.
- Lokomotiva
- Začátečník
Můžeš si v BIOSu povolit diagnostický screen? F-S to občas umožňuje.
Aby ses přesvědčil, že máš u procesoru Cores 2, Threads 2?
A že ho tedy Bios opravdu zcela podporuje? Nejen že pozná jak se jmenuje.
Aby ses přesvědčil, že máš u procesoru Cores 2, Threads 2?
A že ho tedy Bios opravdu zcela podporuje? Nejen že pozná jak se jmenuje.
- Theo_23
- Nováček
-
nj to mi pise jak se zastavi na tom microkodu.. Je tam napsane cores 2 thread 2 a vubec informace o HW. A jedine co jde v biosu nastavit u CPU je Max value limit..
- Lokomotiva
- Začátečník
Procesor funguje jak má.
Novější BIOS neexistuje.
Nastavit nic rozumného v BIOSu nejde.
Tak bych řekla, že končíme, ne?
Novější BIOS neexistuje.
Nastavit nic rozumného v BIOSu nejde.
Tak bych řekla, že končíme, ne?
- Maranov
- Mírně pokročilý
Pokud se mu nechce nimrat v BIOSu samotném, tak končíme.
Zkus vygooglit, jestli neexistuje nějaký modifikovaný BIOS, ale osobně bych to radši oželel.
Zkus vygooglit, jestli neexistuje nějaký modifikovaný BIOS, ale osobně bych to radši oželel.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Procesor moze bezat ale nemusi byt podporovany nie vsetky jeho funkce tak ako maju ale preskusat co vlastne nieje podporovane alebo korektne to chce celu seriu testov(ono toho ten procesor roby a zvlada docela dost )
Pre zaklad si stiahni daky benchmark a zataz si obe jadra a proovnaj vysledky s predchadzajucim CPU(testy najdes uricte niekde na nete) taktiez porovnaj vydrz, teplotu a ci je to vzdy a vsude stabilne.
Podpora by sa dala pridat upravou BIOSU ale pokyal sa v tom nevyznas tak to nechaj tak.( Inac si resetol BIOS-jeho nstavenia potom ako si vymenil ten CPU nie ? )
Pre zaklad si stiahni daky benchmark a zataz si obe jadra a proovnaj vysledky s predchadzajucim CPU(testy najdes uricte niekde na nete) taktiez porovnaj vydrz, teplotu a ci je to vzdy a vsude stabilne.
Podpora by sa dala pridat upravou BIOSU ale pokyal sa v tom nevyznas tak to nechaj tak.( Inac si resetol BIOS-jeho nstavenia potom ako si vymenil ten CPU nie ? )
'Cause life is like a game sometimes