Ahoj, vcera som si kupil novu DOSKu - GIGABYTE MA770-ES3 a k tomu
procesor AMD Phenom II X4 940 black edition - no ma to vazny problem,
zapnem PC a teplota, ked nemam nic zapnute je 58 - 60 C ! ! ! ! ! !, na AMD stranke ma tento procak napisane, ze zvladne bezpecne do 62 C - my god, iba 2 C rezerva ! chladic pouzivam defailt,
pribaleny k tomu, CPU je nepretaktovany, nehorazne huci CPU ventilator - ide asi naplno, bojim aby mi procesor nezhorel, najprv som si myslel ze som ho zle uchytil, dal som teda dole chladic, zotrel staru pastu, dal novu a teplota taka ista O_o , pls help normalne sa bojim, co sa stane ak by som ho vytazil na 100 %, asi by zhorel kua, pouzivam WIN 7, v biose je vsetko nastavene default, ventilator ide zrejme stale naplno - 6k otacok ,tak mi ukazuje AMD overdrive, este sa mi zda ze ten procak bzuci alebo co ? vytazenie procaka je na 0-3% a aj tak ma 58 - 60 C ! MY GOD HELP ! dokonca mam v bedni aj jeden FAN naviac, AC 12L (120mm) na boku bedn, ktory sa snazi vyfukovat ten teply vzduch z procaka - nepomaha.
screen : http://img.eg-sports.eu/data/fea6d436ca ... df40f0.jpg
Windtunel .. patented by J_Spir1t :D
Moderátor: morke
- J_sPir1t
- Nováček

-
Windtunel .. patented by J_Spir1t :D
Naposledy upravil(a) J_sPir1t dne čtv 24. čer 2010, 21:38, celkem upraveno 1 x.
- J_sPir1t
- Nováček

-
Re: AMD Phenom II X4 940 black edition NEHORAZNE PREHRIEVA !!!
HM ,asi mi neuverite, ale dal som bocnicu DOLE - teplota klesla na 50 a klesa dalej O_o, bocnica zrejme brani prudeniu vzduch - chladic spomaluje, nehorazne stichol - asi si budem musiet kupit maly vetrak nn bocnicu, ktory bude stihat odfukovat vzduch z bedni. OK ustalilo sa to na 50 - 53 C bez bocnice, aj tak ej to podla mna strasne vela .. pls HELP !
NAJRADSEJ BY SOM BOL, keby ste mi poradili nejaky chladic alebo nieco take, lebo 50 C bez zataze je podla mna strasne vela.
NAJRADSEJ BY SOM BOL, keby ste mi poradili nejaky chladic alebo nieco take, lebo 50 C bez zataze je podla mna strasne vela.
- J_sPir1t
- Nováček

-
tak sa mi to podarilo znizit na 47 - 48 C
- urobil som si provizorny windtunel
http://img.eg-sports.eu/data/d8d0bf6e22 ... a7253b.jpg
aj tak je to vela - asi kupim maly ventilator na bocnicu . .a cez windtunel ho spojim s procesorom , na par tyzdnov by to malo vydrzat, potom kupim novy chladic.
no takze windtunel je viac nez ucinny.. dal som IntelBurn test . .stabilne 60C ... coz je posun oproti tomu ze len pri spusteny bolo 60C, nechal som bezat test 10x .. teploty max 62C, pocas testu skace od 60 - 32, vacsinou okolo 60.5 C.
ESTE OTAZKA : procesor ma 125W, cize logicky mi vypliva ze by mal mat aj vacsiu teplotu, takze teoreticky by mal mat teploty default okolo 45-50 C .
UPDATE : WINDTUNEL TO ZNIZIL NA 39 - 42 C
NADHERA
AJ TAK PLS HELP CO S TYM ROBIT !
http://img.eg-sports.eu/data/d8d0bf6e22 ... a7253b.jpg
aj tak je to vela - asi kupim maly ventilator na bocnicu . .a cez windtunel ho spojim s procesorom , na par tyzdnov by to malo vydrzat, potom kupim novy chladic.
no takze windtunel je viac nez ucinny.. dal som IntelBurn test . .stabilne 60C ... coz je posun oproti tomu ze len pri spusteny bolo 60C, nechal som bezat test 10x .. teploty max 62C, pocas testu skace od 60 - 32, vacsinou okolo 60.5 C.
ESTE OTAZKA : procesor ma 125W, cize logicky mi vypliva ze by mal mat aj vacsiu teplotu, takze teoreticky by mal mat teploty default okolo 45-50 C .
UPDATE : WINDTUNEL TO ZNIZIL NA 39 - 42 C
AJ TAK PLS HELP CO S TYM ROBIT !
Naposledy upravil(a) J_sPir1t dne čtv 24. čer 2010, 17:09, celkem upraveno 5 x.
- potapec
- Černá karta

-
Tieploty su dobré
- J_sPir1t
- Nováček

-
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
hm.. tak smo dal do windtunela pridavny vetrak zo stareho chladica ..... updatol som bios ... a teploty sa vo windowse ukazuju 50C, priom ked dam bios tak je tam 40C hm .... predtym
ukazoval 38,5 C .. hm.. nwm kde je problem.
inac patented by J_sPir1t - dost Vam to znizi teplotu .... chladic je zlepeny lepiacou paskou, ktora zaroven sluzi ako tesnenie ... hadam to niekomu pomoze, sry za low kvality fotku ... low mobile fotak
>>>> http://img.eg-sports.eu/data/393a264170 ... 100562.jpg <<<<
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
len pre info : nehorazne mi to znizilo uroven hluku .. ledva pocut oba vetraky ... obe funguju na principe nasavania ... predny nasava studeny vzduch a CPU chladic nasava vzduch z windtunela ... pod zdrojom mam 120mm AC ktory vyfukuje teply vzduch von z bedne.
hm.. tak smo dal do windtunela pridavny vetrak zo stareho chladica ..... updatol som bios ... a teploty sa vo windowse ukazuju 50C, priom ked dam bios tak je tam 40C hm .... predtym
ukazoval 38,5 C .. hm.. nwm kde je problem.
inac patented by J_sPir1t - dost Vam to znizi teplotu .... chladic je zlepeny lepiacou paskou, ktora zaroven sluzi ako tesnenie ... hadam to niekomu pomoze, sry za low kvality fotku ... low mobile fotak
>>>> http://img.eg-sports.eu/data/393a264170 ... 100562.jpg <<<<
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
len pre info : nehorazne mi to znizilo uroven hluku .. ledva pocut oba vetraky ... obe funguju na principe nasavania ... predny nasava studeny vzduch a CPU chladic nasava vzduch z windtunela ... pod zdrojom mam 120mm AC ktory vyfukuje teply vzduch von z bedne.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Windtunel .. patented by J_Spir1t :D
boze to je slepenec...navic ti to musi dost omezovat privod vzduchu k tomu fanu vzadu v case
- Woyta
- Středně pokročilý

Re: Windtunel .. patented by J_Spir1t :D
Koukam, ze jsi objevil ameriku.
A navic takovej desnej bastl. Divim se, ze se tim vubec chlubis.
A k tomu jete nezname podsekce.
A navic takovej desnej bastl. Divim se, ze se tim vubec chlubis.
A k tomu jete nezname podsekce.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)