Problém s vypínámím her u Nvidia GTX 275
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s vypínámím her u Nvidia GTX 275
Ted rano jsem jeste zkousel do karty zapojit jine vetve ze zdroje a prehodit ji do jineho slotu - porad ten stejny problem. Kartu bohuzel nemuzu jinde vyzkouset .. napadl me problem s ovladaci, jenze v tom pridadem jak je mozne, ze karta do ted bezela .. navic jak mam preinstalovat ovladace, kdyz se nedostanu do systemu? Format se mi nechce provadet.
- glu
- Začátečník

-
Ovladace by mely jit odinstalovat v nouzovem rezimu, ktery se spousti mackanim klavesy F8 pri startu pc. Respektive u XP to tak funguje, tak predpokladam, ze u win 7 to bude stejne. Softwarova chyba by se dala vyloucit/potvrdit nabootovanim nejakeho live cd linuxu, treba slax.
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten nouzak me napadl taky, u win7 je to taky klavesou F8, ale bohuzel z nejakych zahadnych duvodu to u me nejde at se snazim jakkoliv .. liveCD jsem zkousel ubuntu nejnovejsi a v pohode se nacte a muzu live-pracovat. Ted mi uz nekolik hodin jede MemTest a zatim neodhalil zadnou chybu (mel jsem podezreni na chybnou ram), tudiz si fakt myslim, ze to bude chyba VGA, ale porad nevim jak to napravit. 
- tielka
- Středně pokročilý

Pokud se nedostaneš do nouzáku tak bohužel ti zbejvá jenom nová instalace OS
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
poslední možnost je zdroj pokud to nebude on tak VGA reklamace
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdroj by to nemel byt, vykonny je az dost .. a kdyby byl nefuncni, tak mi po vypadnuti obrazu (prvni znamka nestability, pote uz jenom BSOD) preci nebude bezet zbytek pc, ale restartoval by se. No zformatoval jsem disk, nainstaloval znovu system a zatim to bezi, pouzil jsem starsi ovladace, tak uvidime jak se to bude dal vyvijet.
- tielka
- Středně pokročilý

Projed to Vantage a pokud to bude stabilní nech tam ovladače cos tam dal a seš v poho. 
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Heh tak opet dalsi BSOD (2 hodiny hrani Singularity) , tentokrat jsem nezapomel vypnout vcas automatickej restart, takze jsem si stihl precist co mi to tam vlastne cpe za chyby .. ovsem z tehle moc moudry nejsem, protoze to muze byt chyba prakticky kdekoliv .. "IRQL Not Less or Equal", uz fakt nevim co stim, snad budu rano moudrejsi. 
- tielka
- Středně pokročilý

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=916&t=943562 duležitý u smrti je to číslo to si zapiš a hod ho sem.myslím si kámo že to budou paměti.
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cislo ted opsany nemam, mam jenom ten minidump file. Ty pameti jsem si myslel taky, ale kvuli dvema duvodum sem to vyloucil:
- MemTest jsem mel pustenej nekolik hodin + OCCT Linpack .. zadna chyba, zadnej bsod.
- kdyz se mi to poprve stalo, vypnul se jenom obraz a zvysily se otacky vetraku karty, hudba hrala dal, to znamena, ze zbytek kompu musel normalne fungovat (tzn i ram), ne?
..ramky mam viz podpis, jsou do frekvence 1866Mhz CL10 a ja je ted provozuju na 1444Mhz CL9 pri 1.52V, coz myslim, ze musi byt dostatecne, myslis, ze mam zvysit napeti / zhorsit casovani?
- MemTest jsem mel pustenej nekolik hodin + OCCT Linpack .. zadna chyba, zadnej bsod.
- kdyz se mi to poprve stalo, vypnul se jenom obraz a zvysily se otacky vetraku karty, hudba hrala dal, to znamena, ze zbytek kompu musel normalne fungovat (tzn i ram), ne?
..ramky mam viz podpis, jsou do frekvence 1866Mhz CL10 a ja je ted provozuju na 1444Mhz CL9 pri 1.52V, coz myslim, ze musi byt dostatecne, myslis, ze mam zvysit napeti / zhorsit casovani?
- tielka
- Středně pokročilý

no jenže si dopadl tak že ses nedostal do systému to gpu neudělá ja bych zvolil RAM na auto at si to nastaví samo i napětí ramky bych zpřeházel to ram.docela dobrý na test je linx http://www.svethardware.cz/forum/downlo ... le&id=1670 tam testuješ jak cpu tak ram je super záhul na comp tak bych to tím projel aspon 200 kol.pak bych se věnoval GPU stahnul bych afterburner http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm co mě poví vše o kartě teploty atd. nakonec to projed 3D mark Vantage aspon hodku pokud klekne ve vantage je to karta.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zruš OC na default, paměti na 1066 MHz a nech to tak pár dnů běžet. Pokud to bude padat, normálné rozmontuj a smontuj sestavu (včetně přepastování chladičů), třeba se jen něco pohnulo nebo je někde je blbý kontakt. Nech to zase pár dnů běžet na defaultu a pokud to bude v pohodě, vrať vše na odladěné přetaktované nastavení.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Diky za rady, afterburner pouzivam, protoze tim reguluju otacky ventilatoru na karte, Linx stahnu a zkusim .. pak dam vedet jak to probiha 
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze parametry BSODu:
..google rika, ze chyba ovladacu, jenze jaky? - pri zadnym testu komp nespadne, deje se to ciste nahodne ..
Kód: Vybrat vše
STOP 0x0000000A (0xFFF800FDE43B80, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xFFFFF80002CD305B)- tielka
- Středně pokročilý

tím že máš nový komp bych vyloučil baterku i zdroj i když.začal bych vylučovací metodou žádné taktování všemožné vymoženosti cpu bych vypnul nechal bych jednu ram a udělal zátěžové testy pokud by to dopadlo dobře vyměnil bych ram za druhou a zopakoval testy někde se musí chyba projevit.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To dělá na defaultních taktech? To rozebrání a přepastování jsi zkoušel? Je to i po vyclearování BIOSu? Zkus to ještě jen s jednou pamětí, pokud to nepomůže...
Projeď povrch obou disků, povypínej zbytečné periferie, které žerou prostředky (COM, IEEE1394, LPT, LAN2...). Nainstaluj poslední Intel INF, WHQL drivery zvukovky. AHCI je zapnuté? Projdi si návody na optimalizaci Windows a SSD a nastav je. Pokud to nepomůže proveď zálohu systémového disku a aktualizuj firmware SSD (na 95 % přijdeš o data a potká tě reinstall).
Projeď povrch obou disků, povypínej zbytečné periferie, které žerou prostředky (COM, IEEE1394, LPT, LAN2...). Nainstaluj poslední Intel INF, WHQL drivery zvukovky. AHCI je zapnuté? Projdi si návody na optimalizaci Windows a SSD a nastav je. Pokud to nepomůže proveď zálohu systémového disku a aktualizuj firmware SSD (na 95 % přijdeš o data a potká tě reinstall).
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jojo zkousel, jasne, ze mam AHCI i optimalizovane win pro SSD, kdyz jsem si ho koupil, tak take vim, proc si ho kupuju
..firmware ssd mam aktualni .. zitra budu zkouset to prehazovani ram, tak uvidime ..