Ahojte, mam taky problem ze mi asi windows ukazuje zle teploty na tomto CPU, defaultne mi ukazuje okolo 47C aj s windtunelom, ktory som si vyrobil .. screeny dole. V biose pri boote je 42C a to ide ventilator takmer naplno, vo windowse ked je potichu ukazuje vatcsie teploty ako pri boote, dalej ide o to ze na screene,kde je procesor v normale mi ukazuje stalu frekvenciu vsetkych jadier 3,0ghz, predtym som mal pri 0%-3% zatazi 800 mhz a teploty okolo 37 C, teraz ide stale frekvencia naplno aj bez zataze, neviem ako sa mi to podarilo , ale podla mna tie teploty su blbost, lebo sa mozem dotknut v pohode chladica a necitim vobec, ze by to bolo 50C a pri zatazi . .vid screen 2 ze by to bolo 60C aj s windtunelom (je to blbost, chladica sa normalne dotknem a mozem na nom drzat prst aj 10min.... je mierne teply ale 60C urcite nema, chladic je utesneny dobre + nova pasta), ktory maximalizuje air chladenie, pod zdrojom mam AC 120mm, ktory vyfukuje vzduch zo skrine a dokonca nemam ani bocnicu nahodenu a su v nej udajne take teploty, dalej ide o wattaz ... je to black edition takze vykonovo je na tom vyssie (125W), no pri max zatazi je to 110W a bez zataze 60+ W, coz beriem ako pozitiv.. vid screeny .. je to mozne ? ... chladic pouzivam default boxovany a druhy chladic na windtuneli je z byvaleho CPU (AM2 socket), ked dam ruku na koniec tunelu, ide z neho maximalne studeny vzduch.. takze sa mi nechce verit, ze su v nom take teploty + CPU ventilator nikdy nejde naplno ... pocujem to ... na zataz pouzivam Intelburn test, este jedna vec : otacky pri max zatazi CPU ventilatora su 3200RPM, pricom bez windtunela som mal 4500RPM, takze slusny posun.
spominane screeny :
1. DEFAULT :
2. FULL ZATAZ :
3. WINDTUNEL - PATENTED BY J_sPir1t
Dufam ze ten tunel niekomu pomoze, maximalne to znizuje hlucnost v PC (aspon o 70-80% aj viacej by som dal, predtym som to nemohol vydrzat .. znelo a hucalo mi to ako vysavac.. dal som tunela a teraz to ledva pocujem), perfektne to chladi (mne ukazuje urcite zle teploty).
Za vsetky odpovede dakujem - hlavne za tu ako zmenit frekvenciu tak, aby bola dynamicka.
KTO SA DOCITAL AZ SEM - TOMU GRATULUJEM.