2 routre
Moderátor: Don
- maco54
- Začátečník

-
2 routre
prosim vas mam problem ma internet od T-Comu a dali mi router vigor ja som doma este mal router tplink. ten som nejako nastavil a zapojil do vigora. mam win 7 64bit
Internet je zapojeny do vigora.
problem je v tom ze internet aj ide ale hockedy vecinou skoro vzdy ked hram s kamosmi nejaku hru po nete tak nam to zrusi aj ked mam zapnuty skype tak net mi ide bez problemou ale ked s niekym volak tak mi aj mozilu dlho otvara aj internet mi ide pomaly tym pomaly mysli ze skoro vobec. ked skype vipnem tak internet ide zas bez problemou.
Neviem ci som dobre nastavil tie routre. Mam sem hodit screeny z jednotlivych routrov?
Dakujem
screeny: http://www.hojko.com/post1431341.html#p1431341
Internet je zapojeny do vigora.
problem je v tom ze internet aj ide ale hockedy vecinou skoro vzdy ked hram s kamosmi nejaku hru po nete tak nam to zrusi aj ked mam zapnuty skype tak net mi ide bez problemou ale ked s niekym volak tak mi aj mozilu dlho otvara aj internet mi ide pomaly tym pomaly mysli ze skoro vobec. ked skype vipnem tak internet ide zas bez problemou.
Neviem ci som dobre nastavil tie routre. Mam sem hodit screeny z jednotlivych routrov?
Dakujem
screeny: http://www.hojko.com/post1431341.html#p1431341
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: 2 routre
Proc mas vlastne zapojeny dva routery?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- maco54
- Začátečník

-
lebo vigor je dole v obyvacke a ma wifi a wifi s neho mi nedociahne hore do domu ani na zahradu tak preto som zapojil tplink aby som mal wifi signa silny aj hore aj na zahrade
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kam mas zapojenej kabel z Vigora na TP-Linku? jestli ve WAN, tak ho zkus hodit do normalniho lanu. Jestli to bude fungovat, tak pak bude stacit na TP-Linku vypnout NAT.
Btw. taky me zarazi, ze pouzivas naprosto stejnej rozsah IP adres jak na vnitrni tak na vnejsi siti. Na vnitrni bys to mel mit jinak...
Btw. taky me zarazi, ze pouzivas naprosto stejnej rozsah IP adres jak na vnitrni tak na vnejsi siti. Na vnitrni bys to mel mit jinak...
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne úte 29. čer 2010, 15:18, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- maco54
- Začátečník

-
Aha takze by som mal zmenit rozsah ip? na tplinku?
A kabel mam v vo vigore v len a v tplinku vo wan a ide mi setko aj net len mi obcas ked hrame s kamosmi padne hra z nicoho nic alebo nikoho nenajde a chcel som sa ujistit ze je to dobre nastavene.
Lebo aj skype mi blbne ale to asi nie preto.
Takze tie adresy hej?
A kabel mam v vo vigore v len a v tplinku vo wan a ide mi setko aj net len mi obcas ked hrame s kamosmi padne hra z nicoho nic alebo nikoho nenajde a chcel som sa ujistit ze je to dobre nastavene.
Lebo aj skype mi blbne ale to asi nie preto.
Takze tie adresy hej?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nevim, ale mohlo by tam za urcitych podminek vedst ke kolizi. Respektive sem este nevidel zadnou lokalni sit, ktera by pouzivala stejny rozsah adres jako sit vnejsi.
No, asi takhle. Pokud T-Com tobe pridelil IP 192.168.x.x tak ty bys dal mel pouzivat svuj vlastni (jiny) rozsah. Pokud sem dobre videl ty obrazky, tak pouzvas stejnej rozsah doma jako T-Com -> ze by obcas nekde kolize?
Btw. to ze se to seka nemusi bejt chyba, ale vlastnost. Proste nezvlada pripojeni.
No, asi takhle. Pokud T-Com tobe pridelil IP 192.168.x.x tak ty bys dal mel pouzivat svuj vlastni (jiny) rozsah. Pokud sem dobre videl ty obrazky, tak pouzvas stejnej rozsah doma jako T-Com -> ze by obcas nekde kolize?
Btw. to ze se to seka nemusi bejt chyba, ale vlastnost. Proste nezvlada pripojeni.
- maco54
- Začátečník

-
no dobre a ten rozsah tom mam kde zmenit vlastne a na aky ved ja som to uz menil na 192.168.2.1 na tplink a vigor ma 192.168.1.1 a nemoze byt problem aj v kabli aky sa ma pouzivat na prepojenie router router leboja som dal priami cize taky isty ako na prepoj. router pc to nevadi?
Dik za rady
Dik za rady
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja teda nevim, ale pokud ma T-Com 192.168.1.x, tak co zkusit treba 10.0.0.x ? Tzn. Vigor bude x=1 a TP-Link bude x=2 a dalsi zairzeni v siti budou x>2 ... 
Btw. ted si nejsem jistej, ale neni nahodou 192.168.2.x uplne jina sit nez 192.168.1.x ?
Ad. kabely.. SOHO prvky sou Lamovzdorny a prehodit si krizenej/primej kabel umej uz par let...
Btw. ted si nejsem jistej, ale neni nahodou 192.168.2.x uplne jina sit nez 192.168.1.x ?
Ad. kabely.. SOHO prvky sou Lamovzdorny a prehodit si krizenej/primej kabel umej uz par let...
- maco54
- Začátečník

-
No to by mala byt ina siet 192.168.1.1 je vigor a tplink 192.168.2.1 to by malo byt uplne rozdielne.
A ty vravis ze by som ich mal dat na rovnaku siet cize vigor bude 192.168.1.1 a tplink bude 192.168.1.2 takto hej? Lebo niekde som cital ze by to malo byt tak aby nemali tie routre rovnake adresi tak ze mam zmenit ip na nejaku inu.
Takze tym padom keby to bolo takto nastavene ako som pisal teraz tak by setky zariadenia mali byt na jednej sieti hej ? Bude to dobre?
DIk
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenze ty snad nechces mit doma dve rozdilne site, ne? Chces aby byli vsechny pocitace v jedny siti 
Boze, samozrejme ze DVE zarizeni nemuzou mit JEDNU shodnou adresu pak je totiz problem -> rika se mu kolize adres, ale zarizeni v jedny siti maji mit adresu z jedne skupiny - 192.168.1.x , podle me 192.168.2.x je uplne jina skupina.
Ale resime tu kraviny, na to aby se potvrdilo zda je to problem dvojiho natu staci jedna vec. Vzit kabel co vede z vigora do TP-Linku a misto do WAN zdirky na TP-Linku ho vrazit do LAN zdirky.
Jinak dival sem se znova T-Com pouziva uplne jiny adresy, tak to 192.168.X.Y pouzivat muzes, ale pouzivej jeden rozsah (pochybuju, ze mas doma 250 zarizeni)...
Este me napada, ze problem je v TP-Linku, ty totiz maj svuj vlastni zpusob chovani (sou to zmetky a casto zlobej)..
Boze, samozrejme ze DVE zarizeni nemuzou mit JEDNU shodnou adresu pak je totiz problem -> rika se mu kolize adres, ale zarizeni v jedny siti maji mit adresu z jedne skupiny - 192.168.1.x , podle me 192.168.2.x je uplne jina skupina.
Ale resime tu kraviny, na to aby se potvrdilo zda je to problem dvojiho natu staci jedna vec. Vzit kabel co vede z vigora do TP-Linku a misto do WAN zdirky na TP-Linku ho vrazit do LAN zdirky.
Jinak dival sem se znova T-Com pouziva uplne jiny adresy, tak to 192.168.X.Y pouzivat muzes, ale pouzivej jeden rozsah (pochybuju, ze mas doma 250 zarizeni)...
Este me napada, ze problem je v TP-Linku, ty totiz maj svuj vlastni zpusob chovani (sou to zmetky a casto zlobej)..
- maco54
- Začátečník

-
aha dobre tak nemam nic menit v nastaveni a ten kabel pichnut do lan hej?
A bude treba ten router nakonfigurovat odznova?
A bude treba ten router nakonfigurovat odznova?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nebude. V ten okamzik se z nej totiz stane obycejny switch s wifi.....
- maco54
- Začátečník

-
Ahaaa a ja ze co mi to do prdele neslo takze ten kabel pichnem do lan a pc vedla do lan a tu ip adresu routra nastavim na 192.168.1.2 hej?
A uz by to malo frcat hej? A bude mi to pridelovat dynamicku ip vsade?
Tak som to vymenil ale tie ip som nemenil lebo sa mi teraz neda dostat do routra.Napise mi presne to iste ako ked ti nejde internet a tovoris hocikaju stranku NEDA SA PRIPOJIT vykricnik v zltom trojuholniku
A uz by to malo frcat hej? A bude mi to pridelovat dynamicku ip vsade?
Tak som to vymenil ale tie ip som nemenil lebo sa mi teraz neda dostat do routra.Napise mi presne to iste ako ked ti nejde internet a tovoris hocikaju stranku NEDA SA PRIPOJIT vykricnik v zltom trojuholniku
- maco54
- Začátečník

-
no ten tplink pojde uz asi dobre
A este mam jeden problem vigor mi cez wifi neprideli ip niektorym zariadeniam napr. iphonu nevies preco?
A este mam jeden problem vigor mi cez wifi neprideli ip niektorym zariadeniam napr. iphonu nevies preco?
- maco54
- Začátečník

-
tak som to poriesil ale ked sa chcem sietovo pripojit do ineho pc tak mi vyhodi chybu.
No chcel by som mat doma taku siet aby som si moho z jedneho pc stiahnut data do druheho aby som nemusel pouzit USB. Tiez aj aby sla tlaciaren.
Ked kliknem na pc v sieti na jakub teda na moj tak mi vyhodi toto:
A potom ked som dal diagnostikovat problem tak vyhodi ze mam restart router ale to som skusal a nic.
No chcel by som mat doma taku siet aby som si moho z jedneho pc stiahnut data do druheho aby som nemusel pouzit USB. Tiez aj aby sla tlaciaren.
Ked kliknem na pc v sieti na jakub teda na moj tak mi vyhodi toto:
A potom ked som dal diagnostikovat problem tak vyhodi ze mam restart router ale to som skusal a nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyz vypnes firewall, funguje to?
- maco54
- Začátečník

-
a to som neskusil idem skusit a mam ho vypnut na oboch pc?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak
- maco54
- Začátečník

-
No tak som to vypol na oboch pc uz to islo dostal som sa na pc ale pytalo heslo a meno uzivatelov potom ked sa mi to podarilo tak sme uz boli ako jeden uzivatel respektyve jakub/robert a potom chcelo zase heslo a dalej som sa uz nedostal.
Nevies mi poradit ako by som si vytvoril siet medzi pc? a dobre by bolo keby som aj nemusel firewal vipinat viem ze nastavim pracovnu skupinu.
A potom este mi pisal sam pc ze co ho nechcem zaradit do domacej skupiny alebo co a tam chcelo heslo a tak.
JA uz som to mal raz urobene ale to este vtedy ked som mal ine windowsi ale teraz mam sade win 7 64bit
Vies poradit ako mam zosietovat tie pc?
Nevies mi poradit ako by som si vytvoril siet medzi pc? a dobre by bolo keby som aj nemusel firewal vipinat viem ze nastavim pracovnu skupinu.
A potom este mi pisal sam pc ze co ho nechcem zaradit do domacej skupiny alebo co a tam chcelo heslo a tak.
JA uz som to mal raz urobene ale to este vtedy ked som mal ine windowsi ale teraz mam sade win 7 64bit
Vies poradit ako mam zosietovat tie pc?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To vypnuti firewallu je jen na to, aby se prislo na to kde je chyba. Tzn. kdyz to jede bez firewallu -> je treba ho zapnout a prenastavit.
Ad. hesla - bud vypnout sdileni chranene heslem. A nebo na obou PC vytvorit stejny ucet (jmeno, heslo) a tomu pak umoznit pristup ke sdilenym slozkam. Ten ucet se da skryt (nikdo ho neuvidi) a muzes si to jmeno a heslo ulozit -> pak se s nim pokazdy prihlasi ke sdilene slozce automaticky.
Btw. domaci skupine sem nak neprisel na chut a delam to porad "postaru"....
Ad. hesla - bud vypnout sdileni chranene heslem. A nebo na obou PC vytvorit stejny ucet (jmeno, heslo) a tomu pak umoznit pristup ke sdilenym slozkam. Ten ucet se da skryt (nikdo ho neuvidi) a muzes si to jmeno a heslo ulozit -> pak se s nim pokazdy prihlasi ke sdilene slozce automaticky.
Btw. domaci skupine sem nak neprisel na chut a delam to porad "postaru"....