ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
kreatin
Nováček
Nováček

Re: ArmA 2 - technická stránka hry

Příspěvek od kreatin »

Potřebuji poradit mám origiš a poslední patch1.05.Nevíte někdo jak otevřít zamčený obsach zbrojnice :roll: ,hraji to poprvé,mám už za sebou výcvik a ted kampaň-ta zbrojnice se mě fakt nechce hrát :|
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Vybrat si něco odemčenýho ze zbrojnice a plnit úkoly (výzvy nebo jak se to menuje přímo ve hře), který se ti objevujou :-)

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
kreatin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kreatin »

Mě je jasný,jak legálně je odemčít,ale bez toho hraní to teda nevím,někde jsem kdysi četl že stačí někde přidat body v souboru a je to :wink:
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
kreatin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kreatin »

kreatin píše:Mě je jasný,jak legálně je odemčít,ale bez toho hraní to teda nevím,někde jsem kdysi četl že stačí někde přidat body v souboru a je to :wink:
Tak mě odpověděl někdo na jiném foru a zde je jeho odpověď: V dokumentech je složka ArmA II. Tam někde najdi soubor svojeho profilu a otevři ho v poznámkovém bloku.
Na řádku armoryPoints= přidej za = nějaké velké číslo (třeba 10000, ale možná to značí procenta a stačí 100) a hotove.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkousel sem armu s poslednim patchem 1.07 v crossfire 5850 v rozliseni 3840x2160 a moc hratelne to neni.Podle changelagu by to melo byt daleko lip optimalizovane.
V prvni misi sice 20-30Fps, ale v cernogorsku uz to slo pod 20 :(
Kazdopadne vypada to neuveritelne pekne.Je to vlastne prvni hra s nativni podporou downsamplingu.
Na tuhle hru sou 4jadra malo.Chtelo by to aspon 10jadro pro 50fps. :lol:
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Špíše by to chtělo pořádnou optimalizaci, vytížení CPU mám tak na 50-60%
Jinak tady máte screeny z nové ARMY ta už jede o mnoho lépe a jede i na HD4870 na max detaily

Tady ty screeny
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek[/quote]
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hm vypada to jestli lip, nez puvodni arma :devil:
Ja to hraju v tomto nastaveni a stajne mi to brzdi cpu :lol:
Obrázek
Pokud to nebrzdi cpu, tak sou fps velice slusne.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Jak rikam chtelo by to spis 10jadro na 5Ghz s vykonen na takt o 20% vysim, nez ma dnesni i7.
Potom by to mohlo litat s 50-60fps i v narocnych scenach.
Podle testu hra dokaze vyuzit i 8jader...i7 s HT podava daleko lepsi vysledky, nez bez nej.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

No nevím podle tohoto si moc nepomůžeš, ARMA prostě není dobře optimalizovaná ani na ty 4 jádra
http://www.computerbase.de/artikel/proz ... _2_arma_ii
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Tady vytížení CPU z datadisku ARMY hraju to na 3,4km dohled max detaily a jede to průměr 26-27FPS
Obrázek
Tohle je popora 4 jader?
A tady z původní hry, pro upřesnění ze staré kampaně
Obrázek
tak tomu už fakt nerozumím
HEAD píše:Hm vypada to jestli lip, nez puvodni arma :devil:
Ja to hraju v tomto nastaveni a stajne mi to brzdi cpu :lol:
Obrázek
To ti nebrzdí CPU, tady je stejná scéna všechno na max dohled 3,4km aby to nebrzdila grafika mám to na 800x600
Obrázek
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Já neivm co vy na otm vidíte, ale já vidim furt jádro tý starý zastaralý grafik z flashpointu a nějak se mi to nelíbí že by ot bylo moc realistický..takový rozmazaný atd...podobný jak crysis, jiný hry, jako nfs:shif, a dokonce i CoD4 maj grafiku jakoby "čistou" obraz je čistější, čotejší výhled takže světlo působí reálnějš, v crysis je všecko moc romzanaý takový jako by tam byl film grain nebo něco podobnýho, takže je to jako bych se na moitor koukal skrzi igelit a ARMA to samý + že je tam vidět ten starej engine...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Sam Jenže Crysis a ARMA 2 jsou nejlépe vypadající hry společně s Metrem 2033
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

nevim,ale mě se zdá grafika call of duty 4místy lepší jak crysis, až na to že cod4 nemá zničitelné prostředí, střídání dne a noci a další vychytávky, ale o to nejde, jde o ten statickej obraz, ky sice cod4 má primitiv grafiku ve srovnání s crysis, ale de o to že jejic specular mapa/odlesky, barevné nasvícení scény a zachycení okamžiku lépe znázorňuje realitu než crysis...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

i7 @ 4GHz, 6GB RAM, 8800GTX

Hraju 1920x1080 s fillrate 75% (tuším nějakých 1490x??) a low až normální detaily a jsem na 20-40fps. Stařičká 8800GTX už nestíhá, je to první hra, kterou si nezahraju na vysoké detaily. Čas po třech a půl letech změnit grafiku.

Jinak pecka hra. Trochu jsem se teď sekl u mise "Zdivočelá země", kdy jsem postavil základnu a tak trochu tápu. Předpokládám, že mam jen dobývat okolní města, že?
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

h4__ píše:i7 @ 4GHz, 6GB RAM, 8800GTX

Hraju 1920x1080 s fillrate 75% (tuším nějakých 1490x??) a low až normální detaily a jsem na 20-40fps. Stařičká 8800GTX už nestíhá, je to první hra, kterou si nezahraju na vysoké detaily. Čas po třech a půl letech změnit grafiku.

Jinak pecka hra. Trochu jsem se teď sekl u mise "Zdivočelá země", kdy jsem postavil základnu a tak trochu tápu. Předpokládám, že mam jen dobývat okolní města, že?

přesně tak, vlastně dobýt ty co jsou na mapě označené......taky sem moc nevěděl jak hrát toho velitele....hlavně mě štvalo že kdykoliv sem si postavil nějakou jendotku tak sem si ji neuměl přiřadit do nějakého týmu takže dole na liště sem za chvilku měl 100 vojáků...a to potom vybírej co maj dělat :-D
winter.ondra
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od winter.ondra »

Zdravim! Nemel by nekdo zajem dat si kampan Arma II (popr i datadisku) v coopu? Hra je to paradni, ale z tech svych kolegu z Razoru mam obcas nervy v kyblu :lol:
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Zdravim, hraje se ještě pořádně Arma 2 po netu?! Po dlouhé době jsem to nainstaloval, hodil nejnovější patch a hraje se poskromnu na netu. Navíc sem to teda zkusil prvně po internetu a tošku sem na to čuměl jak péro z gauče. Hroznej zmatek, žádná koordinace.......existují nějaký dobrý servry, kde se dá hrát relativně slušně a ne bezhlavě běhat a střílet.....co se týče singlplayeru tak ten se dá hrát i coop?
winter.ondra
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od winter.ondra »

Singl v coopu jde, viz muj post vyse:)

Pokud mas zajem o tymovy hrani, tak bych doporucil toto:
http://www.btkclan.cz/viewpage.php?page_id=8

Muzes si s nima zkusit zahrat a podle videi co jsem videl, je to parada. Kdybych na to mel cas, rad bych zaparil taky:)
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Caute,

chcem sa spytat ako je na tom AI vasich partakov a AI obecne v tejto hre ? Dokazu sa vasi partaci napr skryt pred tankom alebo gulometnym hniezdom ? Hral som Ghost Recon: Advanced Warfighter PC 1 a 2, tam su moji partaci dost casto dost hlupi, Vo Flashpoint: Dragon Rising je tiez o nicom AI niekedy, ale Rainbow Six: Vegas sa mi zda byt v pohode, V Arme 1 bola katastrofalna AI...

Je to lepsie v Arme 2 ?
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Dalsia otazka: Ktory dabing je lepsi ? Cesky alebo anglicky ? Chcem vediet, keby to idem kupit, jaku mam kupit verziu. :idea:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“