Lenovo SL510 - spuštění internetu
Moderátor: Don
- Priseks
- Nováček
-
Lenovo SL510 - spuštění internetu
Ahoj, koupil jsem notebook Lenovo SL510, klasicky jsem doupravil Windows (7) a chtěl spustit internet, nastal však problém.
U pravého spodního rohu mám přepínač pro wi-fi, jehož obrázek se mi ukáže, když mě program Lenovo upozorní, že 'radios must be turned on'. Nicméně po přepnutí tohoto vypínače se nic nestane. Další obrázek mě odkazuje na jakýsi širší posouvací vypínač, který však nemám nikde na notebooku.
Za případnou pomoc díky.
U pravého spodního rohu mám přepínač pro wi-fi, jehož obrázek se mi ukáže, když mě program Lenovo upozorní, že 'radios must be turned on'. Nicméně po přepnutí tohoto vypínače se nic nestane. Další obrázek mě odkazuje na jakýsi širší posouvací vypínač, který však nemám nikde na notebooku.
Za případnou pomoc díky.
- Priseks
- Nováček
-
Re: Lenovo SL510 - spuštění internetu
Kód: Vybrat vše
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-50402
- Butch
- Středně pokročilý
Ted uz si nevzpominam jestli nekde ze predu nebo na boku SL510 to tlacitko nema.
Kazdopadne fn+F5 jsi zkousel? To je jeste sw zapnuti. Vetsina Lenovo prave ma to hw tlacitko + jeste se musi sw zapnout pomoci fn+F5
Kazdopadne fn+F5 jsi zkousel? To je jeste sw zapnuti. Vetsina Lenovo prave ma to hw tlacitko + jeste se musi sw zapnout pomoci fn+F5
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Priseks
- Nováček
-
Zkoušel jsem, zobrazí se mi tabulka, kde je napsáno 'Hardware Radios... - OFF'.
Mám možnost přepnout, zřejmě co udělá zkratka Fn+F5, ale ničemu to nijak nepomohlo. Tu funkci nějak nechápu.
Už tři hodiny se snažím vygooglit řešení, ale opravdu nevím, jak na to.
Mám možnost přepnout, zřejmě co udělá zkratka Fn+F5, ale ničemu to nijak nepomohlo. Tu funkci nějak nechápu.
Už tři hodiny se snažím vygooglit řešení, ale opravdu nevím, jak na to.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A to HW tlacitko nikde neni? Co je na prave strane nad USB (koukam na fotky na Alze) ?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Priseks
- Nováček
-
To je ten menší vypínač, o kterém jsem psal výše. Podle obrázků jde o jeden z těch dvou, které po mě chce notebook zapnout. Ale mám jen tenhle jeden.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zadne 2 prepinace tam nejsou. WiFi jde vypnout pres tenhle hardwarovy prepinac nebo softwarove pomoci Fn+F5.
Po zapnuti HW prepinacem a stisknuti Fn+F5 se ti nenabidne moznost zapnout a vypnout bluetooth a WiFi?
Po zapnuti HW prepinacem a stisknuti Fn+F5 se ti nenabidne moznost zapnout a vypnout bluetooth a WiFi?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Priseks
- Nováček
-
Ne. Bohužel.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
A zkusil jsi pres ten HW prepinac zapnout wifi a restartovat notebook? Muze to byt problem s ovladaci.
- Priseks
- Nováček
-
Nepomáhá.
Zkoušel jsem pro jistotu s vyplým i zaplým přepínačem na pravé straně vedle slotu na SD karty. Když stisknu Alt a F5, najede mi jakoby okno Wireless Radio, přičemž hned nahoře je napsáno Hardware Radio Switch Status - OFF.
Jediné, co mohu zmáčknout, je, aby mi bylo ukázáno, kde je ten hardware switch (což jsou právě ty dva animované obrázky přepínačů, o kterých jsem psal na začátku - mám jen ten malý vpravo u slotu na SD karty), další nabídka je Fn + F5 settings.
Zkoušel jsem pro jistotu s vyplým i zaplým přepínačem na pravé straně vedle slotu na SD karty. Když stisknu Alt a F5, najede mi jakoby okno Wireless Radio, přičemž hned nahoře je napsáno Hardware Radio Switch Status - OFF.
Jediné, co mohu zmáčknout, je, aby mi bylo ukázáno, kde je ten hardware switch (což jsou právě ty dva animované obrázky přepínačů, o kterých jsem psal na začátku - mám jen ten malý vpravo u slotu na SD karty), další nabídka je Fn + F5 settings.
- Priseks
- Nováček
-
Projel jsem všechna možná menu i diagnostiky a všechny mi souhrně píší, že je Hardware buď disabled nebo turned OFF.
- houmer56
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti ten přepínač na pravé straně nefunguje, tak si pust Lenovo Update ( je ve standardní instalaci) a nech si aktualizovat BIOS+ovladače. Rané BIOSy měly problém s detekcí polohy toho HW tlačítka na bezdrátová připojení. Pokud nempomůže, tak máš to tlačítko prostě vadné a bude třeba servis.
- Priseks
- Nováček
-
Lenovo Update se nespustí, protože se nemůže připojit nebo něco v tom smyslu.
Konzultoval jsem to už i s člověkem, který pracuje v servisu, řekl mi, abych to poslal na reklamaci, že v tom není moje chyba. Čili, když neumí dát dohromady funkční počítač, ať si ho strčí do řiti.
Nicméně děkuji velice za rady a snahu.
Konzultoval jsem to už i s člověkem, který pracuje v servisu, řekl mi, abych to poslal na reklamaci, že v tom není moje chyba. Čili, když neumí dát dohromady funkční počítač, ať si ho strčí do řiti.
Nicméně děkuji velice za rady a snahu.
- houmer56
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se připojíš přes kabel, tak by se měl Lenovo Update bez problému spustit. Imho by to ten update vyřešil.
- Priseks
- Nováček
-
Připojil jsem kabel, ale notebook se odmítá připojit k internetu - píše neznámá síť, připojení není k dispozici.
- Priseks
- Nováček
-
Nakonec se mi podařilo rozjet to alespoň přes kabel, nechal jsem projet aktualisace, ale stále to nefunguje. V podstatě se nic nezměnilo od prvního příspěvku. Pořád to dává stejné informace (vyplé wi-fi rádio apod.).
- Maranov
- Mírně pokročilý
Co ten update BIOSu?
Ještě mě napadá, jestli sis to v BIOSu nevypnul.
Ještě mě napadá, jestli sis to v BIOSu nevypnul.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."