vernys píše:Aha tak dík ALe mám ještě otázku na flaskhu mám dát stženej bios+atiflash.exe ale ten bios má strašně dlouhej název (jinak je ve formátu.bin) můžu ho přejmenovat??
Jasně, přejmenovat ho můžeš. Třeba "new.bin" aby se to líp pamatovalo.
dík bios se tedy zálohuje příkazem "atiflash -s 0 backup.bin" A pokud dobře rozumím měl by potom být na flashce
// tak se to podařilo až na to že po 3.kroku (nainstalování biosu) se objevilo normalně že bios byl flashnut ale zase se objevilo "C" tak jsem flashku vytáhnul a restartoval komp a všechno funguje normálně,myslíte že se to nainstalovalo uspesne a že nebudou problémy??
Tak jako tak muj problém to nevyřešilo
Moje pcNvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
J desku jsem taky flashnul,akorát mně tak napadá jest-li když jsem bios flashnul tak jest-li jsem nepřišel o záruku....Snad by to ani nekontrolovali,ale kdo ví...Ještě budu zkoušet výměnu komponent včetně grafiky a pak kdyby ani to nepomohlo, reklamace
Naposledy upravil(a) vernys dne pon 29. lis 2010, 21:48, celkem upraveno 1 x.
Moje pcNvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
cus, pokusil jsem se o flash biosu na svej HD 5770, das sem to flashovat a pak se to jeblo... nechal sem to celou noc... a rano porad stejny... celej obraz se jebnul, resetoval jsem to a vypada, ze to jede jak ma... stalo se to nekomu? muze se stat, ze se to nahraje nak blbe?
PS: kontroloval sem biosy, vytahnul sem ten novej a v RBE... a ma 128kb a vsechno je tam jak ma... zatim vsechno jede jak ma... ale vsude kde jsou navody s ATI winflash tak tam je, ze to ma hodit nakou hlasku... ja tam mel porad ze se to flashuje... celou noc... dalo se hejbat jenom mysi jinak vsechno seknuty...
lukastrtilek píše:Ahoj mam grafiku HD5850 a chtel bych do ni flashnout BIOS z 5870..Muzete mi nekdo dat odkaz jak to mam udelat??Pres USB Flash..Diky...BIOS 5870 uz mam
lukastrtilek píše:...pak vali na zakladnich frekvencich 5870 bez zmeny napeti.
To lze udělat změnami v RaBiToru a nemusíš flashovat VGA BIOS z 5870...
Osobně bych též flash VGA BIOSu z 5870 do 5850 "nedoporučoval", ale je to Tvoje karta...
mám grafickou kartu MSI R5670 Cyclone 1G. Pustil jsem se do taktování & flashovaní biosu. Pomocí návodu Krtqa jsem úspěšně flashnul bios. Z původních 775/1010 Mhz (jádro/paměti) jsem se dostal na 850/1150 Mhz bez zvýšení napětí. Při editaci biosu v RBE nebyla žádná volba změny napětí přistupná, na tuto nepříjemnost jsem se ptal přímo na fórech RBE, ale radu jsem zatím nedostal. Když jsem napětí v biosu změnil "natvrdo" a flashnul, karta podle GPU-Z bežela stále na továrních frekvencích a nepodtaktovávala se ani ve 2D.
Co mě, ale trápí nejvíc je nastavení ventilátoru. Využil jsem možnost úpravy chování ventilátoru v RBE. Pomocí okna fan throttle control settings jsem nastavil teploty a otáčky podle potřeby (viz. screenshot). Duty cycle min jsem zvýšil na 30%. Bohužel, když s takto upraveným biosem nabootuji do Windows otáčky v idle jsou podle GPU-Z 28%. Zkusil jsem v RBE nastavi Duty cycle min na vysokou hodnotu (75%) a znovu jít do Winu. Během bootování (post desky) ventilátor běžel na v biosu nastavených 75%, jakmile začal načítat Windows otáčky se snížili na oněch 28%. Používám Windows 7 64b Prof.
a nemůžu za boha ani náhodou ten bios flashnout we Winflashi piše mi to subsistemIDs mismash už se mi to stalo u 3870satky a bylo to že prostě byl ten bios neadekvátní ale nakonec jsem našel takový který fungoval a byl poslední verze ale teď jsem projel všechny verze a nejen od asusu a stejně mám stejnej problém budu to muset Flashnout mimo vin ?
Vezmu to i s changelogem pro verzi 1.26, protože tu ani zmiňována nebyla.
Changelog
v1.27
Added volt modding capability for CHL8214 voltage controller (reference design 6870 and 6850 cards).
Added volt modding capability for VT1556M voltage controller (reference design 6970 and 6950 cards).
Changing DeviceID now changes both locations properly (hopefully) all the time.
Changing VendorID should work in more cases now.
Added some new DeviceIDs (6950/6970).
Updated WinFlash link.
Updated RBE's internal BIOS extraction method to account for "ATI" labelled "AMD" now.
Improved Hex editor interface a little.
Fixed method 1 overdrive hacking signature extraction for 6xx0 cards. Only superficially tested due to no available non-reference signatures yet.
v1.26
Added (preliminary) support for 6850 and 6870. Everything _should_ work, except for voltage modding. Let's see what ATI's got there for us in the near future. Also, note that everything is untested yet due to lack in a card.