Probíjení celého PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Probíjení celého PC

Příspěvek od Thellwin »

Přiznám se, že jsem váhal, kam tohle napsat, ale protože příčinu dosud neznám, tak to zatím dám sem.

Zapojení

-> zásuvka jedna -> prodlužka s 3 zásuvkami -> router, UPC modem
-> zásuvka dva -> prodlužka se 6 zásuvkami -> LCD, PC (zdroj), repro, tiskárna, lampička a příležitostně nabíječka na telefon v poslední volné zásuvce. Prodlužka má podsvícený vypínač.

Dnes jsem zjistil závažný problém a to ten, že mi probíjí celá sestava. Empirickým výzkumem jsem zjistil následující skutečnosti.

Dostanu ránu, od jakékoliv kovové části počítače, pokud je zapojeno jen:

1) Napájecí kabel do zdroje v zásuvce v 6ti prodlužce
2) LCD do 6ti prodlužky a z LCD jen USB kabel (LCD Hub -> USB na desce
3) LCD do 6ti zásuvky a z LCD jen DVI kabel do Grafiky

Je úplně jedno, zda je přepínač na zdroji nebo na 6ti zásuvce zapnutý i vypnutý, nemá to vůbec vliv a ránu dostanu stejně.

PC jsem neměl odvahu s tímhle zapnout, netuší někdo čím by to mohlo být? Ještě chci tu bednu vzít a projít se s napájecím kabelem po bytě po ostatních zásuvkách.
Goldnoob team proud member!
purkmistr
Nováček
Nováček

Re: Probíjení celého PC

Příspěvek od purkmistr »

a nemáš tu prodlužku píchlou do rozdvojky? (říká se tomu i zloděj, čert, a pod.) protože rozdvojka může mít v jedné zásuvce přehozenou fázi a jinde můžeš mít propojený pracovní nulák s uzemněním a probíjení je na světě (na kolíku ti probíjí 220V). Zkus zásuvku proměřit zda je vše zapojeno jak má být.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ta trojprodlužka je v rozdvojce, ale rok a něco to fungovalo úplně v pohodě. Včera jsem jen odpojil kabely a odsunul stůl, abych vymetl prach a když jsem to pak zapojoval zpět, tak jsem dostal ránu. Přitom si nejsem vědom, že bych něco udělal jinak než kdykoliv předtím, když jsem dělal to samé.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

desku mas spravne pripevnenou? nezapomnel jsi pod deskou sroubek? taky se stava...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mám, to PC je takhle smontované více než dva roky a jak jsem napsal, do včerejška, než jsem dělal ten úklid prachu, to fungovalo ok. Prostě mi to nejde do hlavy, proč ...

Dneska asi vemu LCD a bednu a zkusím to zapojit v jiné zásuvce.

EDIT - zapojil jsem prodlužku v jiné místnosti a je to ok, takže problém bude asi v zásuvce. Předpokládám, že to bude práce pro elektrikáře, když tomu vůbec nerozumím :(
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

normalne ji rozdelej a podivej se, jestli nevypadl ochranny vodic ze svorky (spise ze sroubku).
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“