OS od Aceru - odinstalace softu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OS od Aceru - odinstalace softu

Příspěvek od ppromi »

Zdar, mám takový dotaz. Ač se týká Win7, nebudu to do té sekce dávat, protože se to může týkat například i Visty, nebo XP. Mám čerstvě nainstalovaný Windows 7 Home Premium od Aceru. Ale jak je známo, je přehlcen většinou zbytečných programů. Mohu si ale udělat čistý OS, když všechen soft odinstaluji, přejedu to CCleanerem a odstraním popř. zbylé složky (jen tak, aby to bylo později přehlednější) ? Pak bych mohl teoreticky získak OS, jakoby byl neupravený, nebo Acer dělá ještě nějaké extra úpravy ? Děkuji všem za odpovědi.

//edit Wilik - presun z MS OS
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: OS od Aceru - odinstalace softu

Příspěvek od LiveBomb »

No nejjednodussi, nejsnazsi a nejbezpecnejsi je si nekde seehnat originalni DVD od MS a pouzit klic ze stitku na notasu....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

No, prý to není legální. A mě nenapadá, kde si to DVD sehnat ..., nikoho kdo má originální win 7 neznám
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No resilo se to tu uz nekolikrat, je to asi hodne na hrane, ale pouzit se to da. Licenci na system vlastnis, jen si stahujes instalacni medium....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
strekill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od strekill »

Když si originalku vypálíš jako záložní kopii, z které budeš instalovat systém na PC (originálka někde schovaná), taky použiješ klíč co je na krabici od origo. Podle mě tohle není porušení zákona, když si "stáhneš" OS a použiješ orig. klíč.
PC1: C2D E7500 @3800 MHz 1,4V, ASUS P5QL-PRO, 2 GB DDRII@800 MHz, GigaByte GTS250 1GB Zalman cooler,Samsung SpinPoint F3 1 TB, Maxtor 250 GB SATAII, NEC DVD+-RW
PC2: P4 540 s HT@3,2 GHz (90 nm Prescott :)), ASUS P5GD1, 1,5 GB DDRI@400 MHz, GeForce 6600 GT,
PC3: Celeron Dual-Core E1400@3,0 GHz 1,29 V (65 nm Conroe), 1 GB DDRII@800 MHz, GMA3150
NTB: ASUS K50IN-SX025 - C2D T6500@2,1 GHz, 4 GB RAM DDRII@800 MHz, 320 GB SATAII, 1360×768 16:9 lesklý
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Určitě bude nejlepší sehnat si čistou instalačku a tu s klíčem od sestavy použít.
Lze jít na to i jinak. Může posloužit třeba program Decrapifier, homepage www.pcdecrapifier.com , článek http://extrawindows.cnews.cz/pc-decrapi ... ho-balastu .
Pokud by něco zbylo, zkusil bych na to Revo Uninstaller.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Vubec bych do toho zrovna timhle "super-odinstalovatkem" nerejpal...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LiveBomb píše:Vubec bych do toho zrovna timhle "super-odinstalovatkem" nerejpal...
nebo spíš pak nechodil sem brečet na fórum jak na hovno ten Acer je a že to funguje pomalu a blbě
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Já bych sem 100% brečet nechodil, že je to pomalý a takový programy sám nepoužívám, protože dělají více škody, než užitku ..., mimochodem s Acerem jsem plně spokojen, jak s kvalitou spracování, tak i se servisem !
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak to si v ruce nedrzel Dell, Lenovo nebo vyssi tridy HP .....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

současný řady aceru už jsou kvalitativně trochu jinde než ty starší, hlavně řady Aspire Timeline a TimelineX jsou excelentní...

co se týče softwaru, doporučuju odinstalovat ten balast od Oberon Media, některé věci od Aceru (ale opatrně, ne všechno, jinak může přestat fungovat hardware atd.), občas tam je nějaká věc od Egis nebo Onion, záleží na modelu. zbytek nechat a neřešit to.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Definuj posledni .. mam cca. rok a pul starej model (udajne na tom mel bejt taky uz dobre) a nebejt mi lito baterky co sem do nej po 7 mesicich kupoval (protoze uplna ztrata kapacity neni vada, ale opotrebeni) tak uz je davno v kosi... To samy ty Acery v praci, ale tam se proste vedeni nevysvetli, ze se to pak zbytecne servisuje...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ppromi píše:No, prý to není legální.
Naopak se domnívám, že je to zcela legální.

Jediný rozdíl je v tom, že aktivace neproběhne "auto" mechanismem SLP 2.0 (SLIC-Table, XRM-MS certifikát a OEM-SLP s/n), ale jako klasické OEM.

Licenci máš v obou případech OEM, jenom se liší mechanismem aktivace (což odpovídá Eule) => jde o legální postup.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

LiveBomb píše:Definuj posledni .. mam cca. rok a pul starej model (udajne na tom mel bejt taky uz dobre) a nebejt mi lito baterky co sem do nej po 7 mesicich kupoval (protoze uplna ztrata kapacity neni vada, ale opotrebeni) tak uz je davno v kosi... To samy ty Acery v praci, ale tam se proste vedeni nevysvetli, ze se to pak zbytecne servisuje...
kde ti tohle rekli? at vim od jake spolecnosti si v zivote nic nekoupit?
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Já nevím, Acer vždy reklamuji přímo v Brně, tedy zavolám jim tam, oni si pro něho dojedou, zase ho bezplatně dovezou. V rodině mám cca 6 Acerů. ten první má 6 Let, často se s ním cestuje, často běží na baterku. V době koupě stál 15 000 a byl to asik nejlevnější noťas, který se v té době dal sehnat. Baterka vydrží u XP, kde to se správcem napájení není moc slavný přes hodinu a panty drží jako nové. Další Acer má 2 roky, baterka drží jako nová, též cesuje a jede často na baterku. Další 3 se používají spíše jako stolní a cestuje se s nima občas, jeden staří 3 ? roky, na baterku občas, na noc vytahován ze sítě, ale baterka tam je non-stop, ale drží skoro původní výdrž, padla tak o 5 minut, poslední noťas má týden, tudíž zatím hodnotit nebudu ... Myslím si, že to bude spíše rukama, než NTb. Jinak uživatel "bardot13" by vám mohl napsat, jak 12 let ? starý Acer má pevné tělo, baterka drží hodinu ? ještě dnes ...

Tak by mě teď zajímalo, jak to budete vy Anti-Aceráci obkecávat :)
Asik hold štěstí že ? :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na baterku je standardně záruka 6 měsíců, to není specifikum Aceru ale je to tak u drtivé většiny notebooků.
Pfizer & Moderna inside
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

raym0n píše:
LiveBomb píše:Definuj posledni .. mam cca. rok a pul starej model (udajne na tom mel bejt taky uz dobre) a nebejt mi lito baterky co sem do nej po 7 mesicich kupoval (protoze uplna ztrata kapacity neni vada, ale opotrebeni) tak uz je davno v kosi... To samy ty Acery v praci, ale tam se proste vedeni nevysvetli, ze se to pak zbytecne servisuje...
kde ti tohle rekli? at vim od jake spolecnosti si v zivote nic nekoupit?
servis Acer a Alza
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Jinak já nevím jak vy, ale já tam mám baterku se značkou "Sony" ...
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Já mám baterku od Panasonicu, je manufactured 2007 a kapacitu má pořád >95%. To jen kdyby se někdo ptal, proč jsou ty Thinkpady dražší...

K topicu:
Nainstalovat systém z jiného média je (pokud je to teda stejná verze) naprosto legální a normální, na médiu nesejde.
Po odinstalaci všelijakého bloatware z NB z toho nebude pořád čistý systém, výrobci přidávají nějaké vlastní aktualizace a modifikace (integrace utilit do ovládacích panelů a tak), ale IMO to není už vůbec na závadu, nějaké drobné modifikace jsou spíš výhodné.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Výhodné mohou být, ale třeba za to může u to, že mi třeba GTA IV nejde nad 25 FPS ani při nejmenších detailech (GT240m, Core 2 Duo T6660 2,2Ghz, 4GB DDR3 ...).

EDIT: Jinak, když je to legální, není nějaký způsob, jak legálně získat i originální DVD, aniž bych jsem to kupoval i z licencí za 4000 ? (OEM mi bez koupi komponentů neprodají ...)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“