Ahoj všichni,
mám problém, od včera se mi PC začal chovat hodně divně, při hře se mi na obrazovce objevily zelené čárky, pruhy, poté mi zamrzl PC a restartoval se. Skusil sem ho zapnout znova, ale to samé a stalo se to už při bootování do systému, najel sem do BIOSu a ted mi PC nezamrzl, ale rozkouskoval se obraz po bocích a trošku uprostřed. Myslím si, že když to blbne i v BIOSu tak chyba není SW charatkeru, ale HW. S PC sem neměl doposud problém.BIOS si nemyslím, že je problém, když rok-dva fungoval bez problémů.
Myslel jsem, že to bude chlazení, ale teploty ukazovaly v pohodě jak v BIOSu (CPU - 49C, MB - 39C) - idle. Jinak bednu bych řekl, že mám dobře chlazenou, na zadní straně mám 120mm větrák, NOCTUA na procesoru a na grafické kartě aktiv i pasiv(Cu). Na MB mám pasivní chlazení (Cu) a headpipe(Cu).
Zkoušel jsem nastavovat větrák na GPU na 100% pomocí RivaTuneru-žádná změna. Kontroloval jsem teplovodivé pasty jak na GPU tak na CPU a dal jsem projistotu novou. Prach jsem všude povysával a vyčistil co se dalo. Všchna zapojení jsem několikrát zkontroloval, ale pořád to dělá to samé.
Někdy se dostanu do Windowsů a dokud nespustím 3D aplikaci nebo náký program tak to vypadá, že se drží. Jakmile zapnu třeba FireFox tak zelené čárky, freeze, restart.
Zkoušel jsem test na GPU FurMark 1.8.2 a ihned po startu programu se stane to samé.
Pro jistotu jsem zkoušel testovat i HDD pomocí HD Tune na vadné sektory... HDD jsou v pohodě.
Už vážně nevím kde hledat chybu, myslím si, že je špatná GPU, avšak nemám možnost jí na jiném PC otestovat, zkoušel jsem ji dávat do druhého slotu avšak bezezměn. Testoval jsem i ramky, zkoušel jsem je dávat do jiných slotů a zkoušel jsem je i samostatně.
Sestava:
MB:Asus P5K
CPU:Intel Q6600 2,4Mhz
GPU:MSI 9800gt 512mb
RAM:2x2GB KingStone 800Mhz
Zdroj:Seasonic 650W
Ještě sem uploadnu kdyžtak fotku toho problému...
http://img809.imageshack.us/img809/3319/imgn.jpg
MSI 9800GT - artefakty v obraze + tuhnutí
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Křižíkovec
- Nováček

-
MSI 9800GT - artefakty v obraze + tuhnutí
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 13. črc 2010, 20:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesun z hlavní sekce + úprava názvu vlákna
Důvod: přesun z hlavní sekce + úprava názvu vlákna
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomoc
grafika v ťahu...
skús ju ešte v inom PC aby si to vylúčil...
skús ju ešte v inom PC aby si to vylúčil...
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Křižíkovec
- Nováček

-
Ok, děkuju všem za odpověd.
- Radagabi
- Začátečník

-
Přesně tak,ty čáry při hře to znamená závažnou chybu v grafice,pokud nenaskočila tabulka s errorem,tak to znamená,že tomu ovladače nemohli zabránit a tak se restartoval PC a ne jen grafická karta,tzn. grafika úplně v tahu,tohle se nám stalo ve škole na jednou kompu ze starou ATInou.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- muliku
- Začátečník

Urcite odchazi grafika.. Taky mam sve skusenosti
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb