Rada

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Křižíkovec
Nováček
Nováček

Rada

Příspěvek od Křižíkovec »

Ahojte,

potřeboval bych od vás poradit co zlepšit, změnit v mé bedně pro lepší chlazení. Udělal jsem pořádek v case a mám v plánu si koupit nějaký to chlazení na víc.

Chtěl bych si pořídit 2x http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56354 pro ramky
a chlazení pro oba HDD http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36950.

Na obrázku je znázorněna pozice pro iCage.
Na zadní straně je 120mm fan, na CPU je Noctua a ješte ofukuje zdroj.

http://img641.imageshack.us/img641/5133/bednaf.jpg

Prosím, podívejte se na přiložený obrázek a poraďte mi co by podle Vás mohlo zlepšit efektivitu chlazení v mém Pc.

Druhý dotaz ještě, co si myslíte o efektivite přídavných větráků do PCI slotu a jestli bych měl dát ještě větrák na pozici jak mám nyní HDD, asi 120mm.
simikova
Začátečník
Začátečník

Re: Rada

Příspěvek od simikova »

no místo toho chlazení u hdd bych dal 2x http://www.alza.cz/scythe-hdd-ita-kaze-d95097.htm vyjde to cenově na stejno +- . Menší hluk a zaručená kvalita.. používám ho i na chlazení setboxu :-D .. fakt multifukční zařízení
Křižíkovec
Nováček
Nováček

simikova píše:no místo toho chlazení u hdd bych dal 2x http://www.alza.cz/scythe-hdd-ita-kaze-d95097.htm vyjde to cenově na stejno +- . Menší hluk a zaručená kvalita.. používám ho i na chlazení setboxu :-D .. fakt multifukční zařízení
Na tendle vetracek sem se dival na czc a z diskuzi sem se docetl ze efektivita je nic moc, samozrejme rozporuplne nazory, ale nevim no...jeste se na nej podivam.

Ten iCage sem se docetl ze je velmi efektivni, a pro nekoho je moc hlucny pro nekoho ne, uvidim a pri nejhorsim vymenim vetracek za Noctuu, co myslite.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

nevm mám ho doma, ale nějaký rozdíl jsem nezaznamenal
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Křižíkovec
Nováček
Nováček

veteran13 píše:nevm mám ho doma, ale nějaký rozdíl jsem nezaznamenal
Jaky mas Scythe nebo iCage?
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

ten scythe, ale zas já nikdy teplotu u hdd neřešil mám to v kompu v klidném místě. Ale asi bych ti spíš doporučil ten koš, ale vyměnil ventilátor. Ten scythe nějak extrémně nefouká
Křižíkovec
Nováček
Nováček

veteran13 píše:ten scythe, ale zas já nikdy teplotu u hdd neřešil mám to v kompu v klidném místě. Ale asi bych ti spíš doporučil ten koš, ale vyměnil ventilátor. Ten scythe nějak extrémně nefouká
OK díky, nákou radu bys nemel jeste kdyztak k bedne jak zlepsit, zefektivnit chlazeni?
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

z té fotky ty kabely vypadaji jeste rozhazaně, kdyby si měl možnost tak je ej do flexa, a kabely co nejsou nutné hoď dozadu. Moc nechápu jak tam chceš dát ten koš, ale dolů do předu jeden 120mm větrák vůbec neuškodí(pokuď tam bude místo). Jinak je to hlavně o citu, musíš zkusit aby tam jemný průvan
Křižíkovec
Nováček
Nováček

veteran13 píše:z té fotky ty kabely vypadaji jeste rozhazaně, kdyby si měl možnost tak je ej do flexa, a kabely co nejsou nutné hoď dozadu. Moc nechápu jak tam chceš dát ten koš, ale dolů do předu jeden 120mm větrák vůbec neuškodí(pokuď tam bude místo). Jinak je to hlavně o citu, musíš zkusit aby tam jemný průvan
Do zadu myslis mezi druhou bocnici a kovovou kostrou, to mam spojeny nýtama, tam se asi nedostanu.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

ok tak neva, ten koš kup. vapadá dobře, ventilátor můžeš kdykoliv vyměnit kdyby byl špatný. A pak dáš dolů, jak máš ted disky, ten 120mm fukar a chlazení bude na jedničku. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“