Magazín - nazor na vyvoj

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Re: Magazín - nazor na vyvoj

Příspěvek od Wlkus »

Rad bych rekl sve k novinkam, ktere resime uz delsi dobu.

Na prvnim miste otazka zvolenych temat. Pochopte, ze ne kazdy den je posviceni a objevi se dostatecne zajimava zprava, ktera uspokoji vsechny. Naopak, ono se toho v IT zase tolik nedeje a tak jsou produktove novinky casto to jedine, o cem se da psat. Takze si muzeme vybrat, jestli napiseme 2-3 novinky podrobne a rekneme technicky propracovanejsi. Ale zaroven budeme riskovat to, ze se treba nebudou nejake skupine ctenaru libit a tak si u nas za ten den nic neprecte. Nebo misto toho zkusime udelat takovy vyber z toho nejzajimavejsiho, co se za ten den mihlo internetem. Zvolili jsme druhou cestu a kazdy den pravidelne mame 10 novinek a o vikendu jich je taky par, aby nebyla nuda. Takze si kazdy neco najde a muze si precist denni nasup.
Samozrejme nejradsi bych mel tech 10 novinek denne poradne hutnych a rozpracovanych, ale na to bohuzel nemame finance a zadarmo nam to autori zrovna psat nechteji. PCT a ostatne i dalsi specializovane hodne technicke magaziny nejsou zrovna nejvynosnejsi projekty a sehnat inzerci je hodne tezke, takze si zrovna nemuzeme vyskakovat...

Co se tyce novinkaru samotnych. Minimalne rok uz aktivne hledame spolehlive novinkare, kteri by pro nas psali. Mimo jine tady na forech. Problem je v tom, ze naprosta vetsina potencialnich zajemcu k tomu pristupovala tak, ze je to prijemna zabava denne prelozit jednu dve novinky (casto doslovne, obcas i fakticky spatne) z ciziho zdroje a vydelat si tak lehce celkem prijemne penize. Obcas nic nenapsali, obcas zapomeli a tak to nasypali vsechno pekne vecer najednou. Coz je jaksi problem. Prvni spolehlivy clovek, ktery to vzal pevne do rukou a zacal pravidelne plnit denni kvoty je Mirek Koci. Pouziva obcas trochu expresivni vyrazy a neboji se sem tam udelat nejake to bulvarni tema, ale taky se uci a novinky dela spolehlive. Pokud se nekdo citi silny v kramflecich a misto kritiky by byl ochotny treba i sam neco napsat, nebojte se mi napsat PM nebo na vaclav.vlcek(zavinac)pctuning.cz a neco vymyslime.

Jak rikam, kritizovat umi kazdy a po bitve je taky kazdy generalem. Takze pokud chcete, aby novinky byly pro vas takove, jak si je predstavujete, pomozte nam je vyrabet. A potom i treba celit dalsim kritikum, kterym se zase nebude libit vas styl :)
PCT BOSS
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle je malinko zvláštní... je tu thread na názory, ale za ty kritické je čtenář zpražen. Super. Možná by to chtělo změnit název threadu na "chvalte nás", či něco podobného, aby se předešlo dalšímu nedorozumění.

Trochu mě překvapuje vůbec ta situace s novinkami. Provořadě, že prioritou je kvóta, nikoli kvalita. A dále přístup "pokud se vám to nelíbí, pište sami". To by se dalo čekat u nekomerčního subjektu, ale pokud má PCT nějaké prostředky, ze kterých autory platí - stejně jako ostatní servery, které se ale s těmito problémy nepotýkají - tak by si měl "zaměstnance" snad hledat sám. Takže je asi problém jinde. Buďto PCT platí méně (což se mi nezdá pravděpodobné), nebo si solidním způsobem píšící autor radši z nějakého důvodu vybere jiný server - a to se mi jeví jako pravděpodobnější.

Pro dost lidí (minimálně odtud z fóra) bude ten důvod společný - ne každý člověk má žaludek na to, aby se přidal do týmu s člověkem, který ho (či další diskutující) v minulosti veřejně urážel...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Tento thread byl založen čtenářem, nikoliv někým z redakce, tak nevidím důvod, proč by se z redakce nemohli ohradit proti, z jejich pohledu, nespravedlivé kritice.

- Kvalita vs. kvantita. Produktová novinka během doby, kdy se na scéně zrovna nic interesantního neděje, mi nevadí. Nemusí mě to sice zajímat, to ale neznamená, že je to nekvalitní zpráva. Nikdo mě také nenutí to číst. Pořád je to lepší, než kdyby bylo na webu mrtvo.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

no-X píše:
Pro dost lidí (minimálně odtud z fóra) bude ten důvod společný - ne každý člověk má žaludek na to, aby se přidal do týmu s člověkem, který ho (či další diskutující) v minulosti veřejně urážel...
:thumbsup: Tak nejak, ani sem nemel s dotycnymi nic moc osobniho - ale znechuceni je tu stejne.

K kvalita versus kvantita - chtelo by to najit spis zlaty stred - aby nebylo mrtvo ale opravdu 5 novinek denne s tim jaka edice jake karty kde vychazi nebo jako nova subverze programu byla uvolnena je pro me uplne na :stupid:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

krom toho, jd z Tiscali Games nevynechá jedinou příležitost si takto či jinak do Levelu "šťouchnout." Koho to zajímá, že Levelu se snižuje náklad... Dokud zde budou čtenáři ochotní za kvalitní informace zaplatit i o nějakou tu kačku víc (jako já )), tak Level bude žít dál ). Tedy musí nás být ale dostatek ).

Jinak ono to pomalu, ale jistě i u nás směřuje k placenému online obsahu, nebo aspoň placenému "premium obsahu" a "archivu", takže brzo už nebude muset platit, že dostanu informace na netu zadarmo (a proto si tištěné časopisy kupovat nemusím)... nebo na netu dostanu jen více kusé a zkratkovité a méně kvalitní informace, což do určité míry ostatně platí už dnes...

Vlastně z tohoto úhledu pohledu je čtení PCT "zdarma", navíc řada zkušenějších userů blokuje i veškerou reklamu, takže vlastně .. buďte rádi, že ještě něco zadarmo zde vlastně máte příležitost číst, a to v poměrně ucházející kvalitě (aspoň v podání některých autorů jako je Tomáš Šulc..).

Nebo to prostě nečíst, jako já třeba pak už vůbec nečetl recenze Z. Obermaiera.. už si více hledím i autorů... než jak tomu bylo dřív..

Tím ale nechci řícti, že by konstruktivní kritika měla být něco nepatřičného.. ostatně i proto tady ten thread a sekce je..

Jinak skutečností je, že já jsem PCT web poměrně dlouho nečetl, do značné míry i kvůli menší frekvenci novinek, což se nyní opravdu zlepšilo, i když to podání třeba z pohledu M. Kočího je někdy opravdu trochu bulvárnější, ale i tak.. PCT je opět v mé RSS čtečce :). Aktuálně jako jediný český mag tohoto typu..

Ještě k té třeba bulvárnosti nebo větší takové "údernosti". I to může být pro magazín z hlediska ekon. klad... řadu lidí, myslím, podobný styl přitahuje.. to generuje pak větší reklamu atd...

//edit Wilik - upraveno
show must go on..
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Kde čerpáš počet 20K? Oprav mne, jestli se mýlím, ale to je jejich náklad. 20 000 prodaných kusů je průměr Computeru, který je na českém trhu nejprodávanější. Sám jsem byl svědkem toho jak se větší část nákladu Extrapublishingu vrací k distributorovi Mediaprint & kapa. Nebudu zacházet do podrobností, pokud máš zájem, můžeš si zajet podívat se osobně na pobočku v Brně Dolních-Heršpicích.

Nepopírám, že Extrapublishing nemá kvalitní obsah (pravděpodobně na českém trhu nejkvalitnější), ale to je dáno zkušeností autorů pracujících v oboru mezi 8-10 lety. Ale jak jsem psal, za žvásty, které dnes publikuje Stach by se před deseti lety nemusel stydět žádný z odborných magazínů. Také bych si vyprošoval, aby ses choval slušně a držel určitou úroveň diskuse – já také na nikoho neútočím, byť bych mohl vůči mnoha lidem cítit značné antipatie. Přesto se dokáži nad to nadnést a spolupracovat s nimi.

Lukáši, speciálně pro Tebe: Fórum stejně jako magazín spadá pod společného vlastníka, tudíž je tento příspěvek adresovaný správně. Chyb se v minulosti udělala celá řada a je určitá snaha některé chyby napravit, ale změny budou mít dlouho setrvačnost. Uvědom si, že kdyby k vám na fórum chodili infanti a zvykli si, že za toto jednání nebudou trestáni, tak by se tak chovali stále a to je troufám si říci místní problém, který se jaksi stal standardem (srovnání platí samozřejmě vrámci podobně zaměřených magazínů, non plus ultras je demence diskutujících pod články na iDnes, Aktuálně, etc.).

Předem se omlouvám, pokud to pro někoho bude znít arogantně, ale PCTuning si jako magazín především klade za cíl oslovit a pobavit co největší množství možných čtenářů a zároveň jim podat svět počítačů takovou formou, aby je to zaujalo. Tomu je především uzpůsobena celá koncepce tohoto magazínu a s ohledem na to vznikají i jednotlivé materiály a titulky článků.

Je opravdu zvláštní, že jsem nikde pod videorecenzí na Živě.cz neviděl narážky na to, jak je např. notebook popsán velmi povrchně, nebo že tomu autor nerozumí. Také se nikdo pod aktualitou, skládající se z několika strohých vět nerozčiloval nad tím, že je bez obrázků(!) a nedeojbože naprosto o ničem.

//edit Wilik - upraveno
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

-HoNY- píše:Lukáši, speciálně pro Tebe: Fórum stejně jako magazín spadá pod společného vlastníka
...a to je tak všechno, co mají společného. To co píšeš v dalším odstavci o kritice v diskuzích, to patří k magazínu. A pak se můžeme bavit o tom, proč to tak je. A to už evidentně víš:
PCTuning si jako magazín především klade za cíl oslovit a pobavit co největší množství možných čtenářů a zároveň jim podat svět počítačů takovou formou, aby je to zaujalo.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

1) promaz OT prispevku
2) diskutuje se o vyvoji/smerovani magazinu
3) pokud chce nekdo diskutovat o "kvalite" uzivatelu fora - tak ne zde
4) fakt, ze ma nekdo 20 lidi v ignore a nebo mu nesedi zdejsi styl diskuzi neznamena, ze je nutne chyba na strane PCT...

Dale tedy jen a pouze k veci - viz predmet, jine namitky jen v SZ (me ci ostatnim).
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Wlkus píše:...
Inu na bulvární témata a faktické i gramatické chyby už jsem si víceméně zvykl, ale proč se pod novinkami jednoho určitého autora pořád mažou příspěvky? Člověk napíše doplňující informace nebo poukáže na chybu v článku a hned je smazán bez toho aby to bylo v novince opraveno. Tohle je na denním pořádku, zpětná vazba je v newskách zřejmě tabu :(

Např.: Dnes jsem napsal pod článek toto
Napájení procesoru má 8+2 fáze...
Jedná se o 8 fází pro CPU a 2 fáze pro RAM, oprav si to. Mimochodem, třetí PCI-Express slot je pouze x4
(blue @ x16 mode; white @ x4 mode)
Jo a odkaz na zdroj směřuje na nevsku o Toshiba netbooku.
5x to bylo smazáno bez jakékoliv opravy a pak mi přijde ještě "příjemná" SZ od autora
bandita píše:o.k bude válka, doteď to bylo pro tebe možná na palici, ale byl to jen slabý odvar.
Je tohle normální?
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

bandita píše:Celkově se nemaže skoro vůbec
tak to "skoro vubec" by si mohol este trochu zmiernit a ked niekto najde chybu v clanku, tak ho opravit a pekne podakovat ;-)

diskusia by mala sluzit aj na spatnu vazbu medzi citatelmi a autormi clankov
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Wlkus
Šéfredaktor PCT
Šéfredaktor PCT

Příspěvek od Wlkus »

Hele panove, jeden jako druhy (Krteq a Bandita), chapu ze se radi hecujete a rypate do sebe. Trochu klidu a pohody, chapu ze se nemusite a radi si rypnete do toho druheho, kde jenom to jde. Mate to zapotrebi?

Krtku, pokud najdes nejakou chybu nebo fakticky problem, pripadne informaci navic, mas na me ICQ a nevahej to poslat me. Vis, ze Mirek na tebe nereaguje dobre, tak bud tak hodny a posli to me. Ja uz to dam dokupy, napisu ti do diskuze podekovani a bude vyreseno. Mirek pise 6-7 novinek denne, obcas mu treba neco ulitne, ale dela svoji praci dobre a aktivne. Sam vis, ze navic obcas rypes jen proto, abys rypal :)

Mirku - ber Krtka s nadhledem, mysli to (doufejme) dobre a pokud je rozumny, vidi jaka je situace a bude to psat me primo.

Edit - drobne rozsireni :)

//edit Wilik - promaz OT prispevku
PCT BOSS
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

Ahojte ludkovia..
mam taky navrh, napad, mozno vylepsenie, nieco co by mne neskutocne pomohlo :)
Nie jeden krat som si vyberal komponenty na zaklade vasich clankov, a bol som s vyberom spokojny... To vsak boli casy ked som sa venoval pc 20hodin denne... teraz vsak prisiel cas pracovny, cas osamostantnit sa... Nemam na tieto zalezitosti uz tolko casu ako som maval... Je cas na kupu niecoho noveho, a poviem vam uprimne veeelmi by som odcenil, nieco ako rebricek hardwaru.. nieco kde by som videl co je top a co nie, prebehnutie takeho niecoho by mi trvalo tak den mozno dva, tri...
Minimalne dva roky dianie okolo tychto veci vobec nesledujem, a preluskavat sa vsetkymi clankami co ste za ten cas napisali... no ale naozaj na to nemam cas...
neplanujete cosi take zrejme nie len pre mna vymysliet??? :oops:
Jednoznacne sa takym rebrickom zvysi atraktivita vasho webu, a je mi jasne ze sa bude vela diskutovat, ale tak hlavne o to by malo ist.. prist pozriet co si komunita okolo tychto veci mysli a ak clovek nie je teflonovy typ (to je taky na ktoreho sa nic nenalepi ) tak si velmi pomoze :wink:

dik za odpoved :) vela zdaru
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

drysoft píše:... Je cas na kupu niecoho noveho, a poviem vam uprimne veeelmi by som odcenil, nieco ako rebricek hardwaru..
Něco na způsob mých doporučených sestav:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-se ... duben-2010

anebo Tom's Hardware Guide chart:
http://www.tomshardware.com/charts/gami ... e,538.html

//edit Wilik - upraveno + promaz OT
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

mam pocit, ze sa opat zacali pisat PR clanky, ktore nie su oznacene ako reklama, a asi sa aj upravuju "screenshoty" v newskach...
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

po roku som opat navstivil hlavnu stranku, kazdopadne po zbadani tohoto som zo stranky odisiel tak rychlo ako sa len dalo.
kebyze aspon troska objektivity mate, ale kdeze..
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Novinka o GTX460 je vesměs pravdivá. Musíme z důvodu ochrany svých zdrojů trošku mlžit, ono podepsání NDA není jen tak. Jinak děkuji za příjemně strávený večer promazáváním diskuse. :)

Dneska jsem smazal více příspěvků než se postupně promazalo během posleního půl roku. To jsou lidi tak alergičtí na slovo NVIDIA, Fermi a Mirek Kočí? Nadávalo by se stejně, kdyby se novinka publikovala pod mým jménem? Věřím tomu, že ne.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

-HoNY-: ja bych te opravil. pokud bys to NAPSAL ty, tak ne...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

je rozdiel "mlzit" a pisat newsky s upravovanymi/dorabanymi obrazkami, pripadne z obrazkami, ktore tvrdia nieco uplne ine ako je v texte
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Text se s obrázky shoduje, jen kvůli nepozornosti nevyšla ta kamufláž s čínským zdrojem...
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

-HoNY- píše: To jsou lidi tak alergičtí na slovo NVIDIA, Fermi a Mirek Kočí? Nadávalo by se stejně, kdyby se novinka publikovala pod mým jménem? Věřím tomu, že ne.
myom píše:-HoNY-: ja bych te opravil. pokud bys to NAPSAL ty, tak ne...
urcite ne. pohadka koci+fermi a recenze do vanoc a o milion % lepsi vykon nez ati uz tu byla takze se neni divit tomu co se stalo. vsadil bych se ze prave kvuli "ctenosti" je to napsane tak jak to je.

a vymyslet si zdroj (a priznat to) kvuli mlzeni NDA mi prijde stejne jako jeho poruseni...
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“