Zostava pre WiFi
Moderátor: Don
- ab021
- Nováček

-
Zostava pre WiFi
Dobrý deň. Poraďte prosím zostavu pre príjem WiFi.
Podrobnosti:
Anténa je na inej budove, vzdialená 30m od rozvodov internetu z dôvodu sily signálu.
Rozvody pre príjem internetu sú káblové pre tri samostatné PC.
Súčasná zostava:
Anténa, router AIR LIVE, kábel 30m, router Black Box, rozvody k PC 3x
Chcem zmeniť zostavu, pretože mi internet vypadáva. U poskytovateľa nie je chyba, pretože ostatní klienti v iných lokalitách majú príjem bez problémov. Často musím prerušiť dodávku el. energie do routerov a po ich spojazdnení sa obnoví aj príjem internetu. Niekedy je príjem 2 dni bez problémov, niekedy 10 min.
Neviem čo s tým a preto som sa rozhodol zakúpiť ceľkom novú zostavu, ale potrebujem poradiť´akú. THX
Podrobnosti:
Anténa je na inej budove, vzdialená 30m od rozvodov internetu z dôvodu sily signálu.
Rozvody pre príjem internetu sú káblové pre tri samostatné PC.
Súčasná zostava:
Anténa, router AIR LIVE, kábel 30m, router Black Box, rozvody k PC 3x
Chcem zmeniť zostavu, pretože mi internet vypadáva. U poskytovateľa nie je chyba, pretože ostatní klienti v iných lokalitách majú príjem bez problémov. Často musím prerušiť dodávku el. energie do routerov a po ich spojazdnení sa obnoví aj príjem internetu. Niekedy je príjem 2 dni bez problémov, niekedy 10 min.
Neviem čo s tým a preto som sa rozhodol zakúpiť ceľkom novú zostavu, ale potrebujem poradiť´akú. THX
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zostava pre WiFi
NanoStation 2 (Loco) ...30 metru kabelu a zbytek muzes nechat.....
Pripadne jeste muzes zkusit vymenit BlackBox, ale to jen kdyz tohle nezabere...
Pripadne jeste muzes zkusit vymenit BlackBox, ale to jen kdyz tohle nezabere...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ttx
- Začátečník

-
Obavam sa, ze to ti od zeleneho stola nikto nepovie a hlavne nezaruci, ze ti to pojde tak ako si predstavujes.
Budes potrebovat odbornu technicku pomoc. Je nutne to najprv premerat a rozhodnut na mieste o najvhodnejsom sposobe vyberu zariadeni a celkovej instalacie.
Poradit sa da, ale chyba meranie. Na zaklade merania je mozne poradit co sa da vylepsit.
Ovsem da sa aj hadat. Mas zaujem o vestenie?
Budes potrebovat odbornu technicku pomoc. Je nutne to najprv premerat a rozhodnut na mieste o najvhodnejsom sposobe vyberu zariadeni a celkovej instalacie.
Poradit sa da, ale chyba meranie. Na zaklade merania je mozne poradit co sa da vylepsit.
Ovsem da sa aj hadat. Mas zaujem o vestenie?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli mu to pred tim jelo, tak jenom ten Ovislink neodolal venkovnim podminkam... celkem bezn vec.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ab021
- Nováček

-
Záujem o veštenie nemám, ale keď zostava, ktorú som uviedol funguje, tak dosahujem:
download 3,5 Mb/s
upload 0,35 Mb/s
ping 40ms
Myslím si, že router AIR LIVE, ktorý je pri anténe nefunguje dobre. Je aj dosť teplý s porovnaním s routerom Black Box. Počul som, že bolo zbytočné dávať 2 routery. Nevyznám sa v tom a preto akceptujem každú dobre mienenú radu. THX
download 3,5 Mb/s
upload 0,35 Mb/s
ping 40ms
Myslím si, že router AIR LIVE, ktorý je pri anténe nefunguje dobre. Je aj dosť teplý s porovnaním s routerom Black Box. Počul som, že bolo zbytočné dávať 2 routery. Nevyznám sa v tom a preto akceptujem každú dobre mienenú radu. THX
- ttx
- Začátečník

-
Ked zostava funguje je sice fajn, ale mi nevieme ake mas zmluvne podmienky.
S tym vestenim som to myslel vazne...
Napises zostavu, ale vynechas najdolezitejsie veci ako typove oznacenia. Antena - aka?, Router AirLive - aky?
Myslis si, ze je problem s radio jednotkou, meranie parametrov signalu je kde?
Alebo aspon nejake logy z toho ovisu.
Vypadava Internet - ako sa to prejavuje? Spadne linka alebo linka je ok, len nejde odozva?
S tym vestenim som to myslel vazne...
Napises zostavu, ale vynechas najdolezitejsie veci ako typove oznacenia. Antena - aka?, Router AirLive - aky?
Myslis si, ze je problem s radio jednotkou, meranie parametrov signalu je kde?
Alebo aspon nejake logy z toho ovisu.
Vypadava Internet - ako sa to prejavuje? Spadne linka alebo linka je ok, len nejde odozva?
- ab021
- Nováček

-
Anténa je PAN 17 dB, Router AIR LIVE WL-5460AP v2. Parametre signálu nemám, lebo mi to montoval poskytovateľ internetového pripojenia. Viem len, že sila signálu je 30%. Že je asi vadný tento router usudzujem aj z toho, že na router Black Box som dal sw výrobné parametre a obnovil som nastavenia zo zálohy. Do routera AIR LIVE sa neviem dostať, pretože mi IP adresu nevie načítať. Pridelenie mojej IP mám nastavené na automaticky. Keď vypadne internet, tak sa vôbec nedá pripojiť. Teraz napríklad všetko ide v poho. Dokedy neviem. Doteraz od posledného príspevku som mal routery odpojené od siete.
- ttx
- Začátečník

-
Zakladom je zistit ci sa ti sam od seba restartuje ovis, alebo ti len vypadava linka.
Ak sa restartuje (cervena LED) prezriet napajanie a napajaci adapter. Mozno je chyba len v nom.
Je vyhodne dolezite sietove prvky napajat z UPS.
Ak ti vypadava linka, bude treba preskumat nastavenie anteny + kabel + konektory.
Ak ti to montoval poskytovatel urobis dobre ak ho poziadas o napravu. Urcite ma k tomu lepsie vybavenie a znalosti ako ty. Tym nechcem povedat, ze by si to nezvladol, ale 30% signalu je hodne malo. Slusilo by sa tam dat lepsiu (parabolicku) antenu mozno este kusok ziskovejsiu, alebo ako radi LiveBomb NanoStation 2 by bola zrejme dobra volba. Ma to citlivejsi prijimac, co samozrejme moze viest aj k problemom ak je na okoli vela silnych stanic. To ale najlepsie vie preskumat poskytovatel.
Ja by som pocas skumania nepouzival Black Box. Je to zariadenie navyse u ktoreho by som si nebol isty ci nerobi nejaku neznamu (chybnu) intarakciu s ovisom.
Ak sa restartuje (cervena LED) prezriet napajanie a napajaci adapter. Mozno je chyba len v nom.
Je vyhodne dolezite sietove prvky napajat z UPS.
Ak ti vypadava linka, bude treba preskumat nastavenie anteny + kabel + konektory.
Ak ti to montoval poskytovatel urobis dobre ak ho poziadas o napravu. Urcite ma k tomu lepsie vybavenie a znalosti ako ty. Tym nechcem povedat, ze by si to nezvladol, ale 30% signalu je hodne malo. Slusilo by sa tam dat lepsiu (parabolicku) antenu mozno este kusok ziskovejsiu, alebo ako radi LiveBomb NanoStation 2 by bola zrejme dobra volba. Ma to citlivejsi prijimac, co samozrejme moze viest aj k problemom ak je na okoli vela silnych stanic. To ale najlepsie vie preskumat poskytovatel.
Ja by som pocas skumania nepouzival Black Box. Je to zariadenie navyse u ktoreho by som si nebol isty ci nerobi nejaku neznamu (chybnu) intarakciu s ovisom.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle me za to muze prave ten ovis, nejlepsi by bylo vsechno promerit ale na to doma nema vybaveni. Rikal, ze kdyz ho vypne ze zasuvky, ze mu to chvli jede (nekdy dele, nekdy mene) a to me vede k tomu, ze ten ovis neprezil provoz na pude (byva tam vedro a elekronika trpi) nebo v outdoorovem prostredi (parkrat navlhnul, nekolikrat do nej zateklo, etc..) a umrel. Ovislinky se na roli klientu u anteny bohuzel pouzivali casto (byli relativne levne) a to bez odpovidajiciho "zakrabicovani" (krabice zveda cenu).
Taky mas pravdu, ze pokud mu zarizeni dodal poskytovatel, mel by stiznosti klienta resit a zarizeni prekontrolovat.
No a BlackBox to sou zarizeni sama pro sebe. Jelikoz to pod svou znackou prodavalo nekolik "znacek", lisi se jejich kvalita a zpracovani "kus od kusu".
Taky mas pravdu, ze pokud mu zarizeni dodal poskytovatel, mel by stiznosti klienta resit a zarizeni prekontrolovat.
No a BlackBox to sou zarizeni sama pro sebe. Jelikoz to pod svou znackou prodavalo nekolik "znacek", lisi se jejich kvalita a zpracovani "kus od kusu".
- ab021
- Nováček

-
Pozeral som v shope NonoStation 2, ale jeho anténa má zisk 10 dB, čo sa mi zdá málo, pretože vzdialenosť od poskytovateľa je cca 1000 m. U NanoStationu, ktorý som pozeral, nie je možné použiť externú anténu. Zatečenie u AIR LIVE nie je možné, lebo je na povale, ale teplota hrá asi veľkú úlohu, keď je vonku 32° C v tieni, ako bolo včera. Pozeral som na shope aj switch, ale nie som si istý, či utiahne 30 m kábla k routeru.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S NS2Loco (mensi verze NS2) se stavi spoje na vzdalenost 3-4 km ve vedlejsim meste a neni to zadnej problem.
Antena ma 10 zarizeni 8, celkem tedy 18 dB, coz je tesne pod povolenou hranici pro volne pasmo (20 dB) a NS2 ma vystup na externi antenu, Loco ho nema.
A router stejne potrebujes, u anteny mas APcko (nebo router v rezimu AP) a pokud neni ISP debil, tak nemas pristup do nastaveni (tim eliminuje cerny pripojeni).
Antena ma 10 zarizeni 8, celkem tedy 18 dB, coz je tesne pod povolenou hranici pro volne pasmo (20 dB) a NS2 ma vystup na externi antenu, Loco ho nema.
A router stejne potrebujes, u anteny mas APcko (nebo router v rezimu AP) a pokud neni ISP debil, tak nemas pristup do nastaveni (tim eliminuje cerny pripojeni).
- ab021
- Nováček

-
Dostal som sa do routera Black Box a posielam screen nastavení.
http://www.upnito.sk/subor/f96f58630922 ... d38ca.html
Podľa toho, čo ste mi radili, musím kúpiť NS2 a router Black Box môžem nechať? Tzn., že vypadne zo zostavy router Air Live?
http://www.upnito.sk/subor/f96f58630922 ... d38ca.html
Podľa toho, čo ste mi radili, musím kúpiť NS2 a router Black Box môžem nechať? Tzn., že vypadne zo zostavy router Air Live?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Do BB se dostanes, ten je tvuj. Ale do Ovise by ses dostat nemel.