Sestavy do 12.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Samson
Začátečník
Začátečník

Re: Sestavy do 12.000,-

Příspěvek od Samson »

Dik. Uz je ten disk na seznamu. A jeste SATA kabel pro disk se musi koupit zvlast nebo byva u disku nebo MB prilozeny?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

K MB by jsi měl dostat 2x SATA, jeden normální a jeden do pravého úhlu, u Gigabyte. Stejně tak tam budeš mít i PATA
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Co takhle vzít normální CM Elite skříň (i levnější) a 2GB modul?
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

To heroik: Na skrini tolik nezalezi, hlavne aby mela dvirka na zakryti DVD mechaniky, protoze tam chci pouzit starsi mechaniku, ktera je bila, tak aby to trosku ladilo. Jeste na to kouknu.

V cem je lepsi 2GB modul? Ja mel zato, ze by to melo vliv na dual channel.
Pokud na tom nezalezi vezmu ten 2GB modul. Muzete mi to prosim vysvetlit? Rad budu o trosku chytrejsi.

To arxeiss: Dik za info, chci to kupovat pres e-shop, tak nechci aby mi neco chybelo :)

Edit: Uz jsem si to tu nasel ohledne tech pameti. Vyhoda je jen u pripadneho rozsireni, kdy mam vice volnych slotu. Jinak to na vykon nema velky vliv.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Brát takovou skříň jenom kvůli toho aby jsi měl schovanou bílou mechaniku? To si kup za 100 černý sprej, přední část sundáš i bez rozebírání a stříkni to...
U Dual Channelu je ten výkon tak minimální, že je lepší koupit normálně 2GB, navíc budeš mít menší odběr proudu, a více místa :)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

Minimální?To bych zase netvrdil,spíš jen hůře poznatelný.Vliv na výkon IMHO dual channel má a to řádově o 2-5%.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Máš na mysli celkový výkon obecně? Projeví se nějak výrazněji absence dual-channelu na výkonu integrované grafiky?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Radagabi píše:Minimální?To bych zase netvrdil,spíš jen hůře poznatelný.Vliv na výkon IMHO dual channel má a to řádově o 2-5%.
Môžeš podložiť svoje tvrdenie, samozrejme nie syntetickými testami ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

UFo píše:Máš na mysli celkový výkon obecně? Projeví se nějak výrazněji absence dual-channelu na výkonu integrované grafiky?
Já si myslím, že je to třeba rozdělit:
1) pokud koupím šupáckou desku s pouze 2 paměťovými sloty, je asi vhodné koupit 1x2GB paměť a jednou stejnou přikoupit. To se ovšem stane málokdy, takže Single Channel to už zůstane navždy.
2) pokud koupím desku kvalitní (a jinou bych kupovat neměla) bude mít paměťové sloty 4 (třeba taky 6 slotů pro sc.1366) a pak bych vždycky koupila 2 x 1GB (pro Triple Channel 3 x 1GB, ale tam obvykle peníze na PC jsou a tohle vůbec není třeba řešit):

a) můžu časem přikoupit i 2 x 4GB paměti a mít tak třeba 10 GB paměti Dual Channel (kdybych to nedej Bože potřebovala).
b) když ji nepřikoupím, Dual Channel mám pořád
c) rozdíl ve spotřebě je směšný
d) musela bych mít hodně zvláštní desku x GK, aby mi na druhou paměť chybělo místo

Výkon se v PC shání po troškách - tady něco, tady trochu a výsledkem je, že máme sice stejné procesory, ale moje PC s výkonnějším paměťovým subsystémem a výkonnější pevným diskem atd. každý od jeho PC rozezná po chvíli práce s ním.

Tak bych nemluvila o výkonu tak pohrdavě - bude to stát jen trochu výkonu... - kde ho vezmu, když mi chybí?

Dopad na výkon integrované grafiky to bude mít určitě, protože ji ta grafika použivá jako sdílenou.

Změřené to nemám, ale před časem mi kámoš přinesl noťas, abych mu přetaktovala grafiku v něm.

To se mi sice nepovedlo (kdo nikdy nezkoušel taktovat grafiku od Intelu, nepochopí co jsem zkusila), ale zjistila jsem, že operačním pamětem můžu nastavit 2 x agresivnější časování (poloviční latence) a ty to ustojí. Grafický výkon to zvedlo o skoro 24%.

Takže se mi zdá tazatelova otázka být na místě: "V čem je lepší jeden paměťový modul?"
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Třeba v tom, když někdo staví ultra levnou new sestavu a škudlí každou korunu koupit 1x2GB a později za nějaký měsíc až došetří love dokoupí další modul... :wink: ( a zdá se mi že se později lépe prodává 2x2GB jak 4x1GB )
4 GB DDR2 paměti: dva, nebo čtyři moduly?
http://extrahardware.cnews.cz/4-gb-ddr2 ... yri-moduly
Podívejme se však na přetaktování těchto pamětí. Pokud jsme osadili desku všemi čtyřmi moduly, bylo možné zvýšit frekvenci při nízkém časování (CL4) na pouhých 823 MHz. Pokud jsme osadili paměti po dvojicích, bylo bez problémů možné tuto frekvenci zvýšit až na 860 MHz. Stejná situace se opakovala i při časování CL5, kdy čtyři paměťové moduly běželi pouze na 1100 MHz, zatímco po dvojicích neměli problémy na 1130 MHz. Počítejte při koupi čtyř modulů s horšími možnostmi přetaktování.
Sledujme na chvíli graf teplot modulů. Spousta uživatelů se obávala vyšší teploty při použití všech čtyř modulů, což je vzhledem ke čtyřem nezávislým zdrojům tepla zcela logické. Navýšení teplot však nebylo až tak markantní, jak bych očekával. Přetaktováním čtyř modulů na frekvenci 1100 MHz se však zvýšila teplota jejich tepelného rozvaděče až na extrémně vysokých 55,2 °C, což již nedoporučuji k dlouhodobějšímu provozu.
Jaké je tedy závěrečné rozuzlení tohoto třídílného seriálu? Pokud kupujete zcela nový počítač, nemáte při výběru pamětí příliš velké dilema. Určitě sáhněte po dvojici 2 GB modulů, které využije paměťově náročnější Windows Vista. Avšak i u starších Windows XP si s větší kapacitou paměti jen a jen pomůžete.
Naposledy upravil(a) BROS dne stř 14. črc 2010, 10:12, celkem upraveno 2 x.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Lokomotiva píše: Změřené to nemám, ale před časem mi kámoš přinesl noťas, abych mu přetaktovala grafiku v něm.
To se mi sice nepovedlo (kdo nikdy nezkoušel taktovat grafiku od Intelu, nepochopí co jsem zkusila), ale zjistila jsem, že operačním pamětem můžu nastavit 2 x agresivnější časování (poloviční latence) a ty to ustojí. Grafický výkon to zvedlo o skoro 24%.
A vieš kde si urobila chybu? Že si sa do toho púšťala. NTB nie sú na hranie, a hlavne nie sú stavané na OC! Na IGP si aj tak nič moc nezahrá a OC iba výrazne zvýši teplotu a spotrebu čo má za následok prehrievanie sa, hlučnejší ventilátor a oveľa horšiu výdrž.
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

BROS píše:Třeba v tom, když někdo staví ultra levnou new sestavu a škudlí každou korunu koupit 1x2GB a později za nějaký měsíc až došetří love dokoupí další modul... :wink: ( a zdá se mi že se později lépe prodává 2x2GB jak 4x1GB )
Tohle je dost blbej příklad. Snad dá rozum že pokud někdo plánuje rovnou 4GB, jen na to nemá z fleku prachy, tak si pořídí nejdříve 1x2GB modul a později dokoupí druhej. Otázka je spíše co vzít pokud se uvažuje jen o 2GB. S tím že upgradovat se dlouho nebude.

To že dual channel přináší trochu celkovýho výkonu, ale ne zas až tolik, aby to bylo třeba za všech okolností hrotit je známo už od doby NF2 chipsetu. Otázka je jen jaký to má vliv na výkon integrovaný grafiky která používá sdílenou paměť. Klidně se přiznám že se o HW už příliš nezajímám, především z nedostatku času, nemám tedy moc přehled, a tohle je právě něco co jsem v recenzích zatím nikde neviděl a i když zrovna od integrovaný grafiky nikdo nečeká nějaký extra výkona, tak právě zde by ten přínos rychlosti RAMek a tedy dual channelu mohl být největší.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

UFo píše:Snad dá rozum že pokud někdo plánuje rovnou 4GB, jen na to nemá z fleku prachy, tak si pořídí nejdříve 1x2GB modul a později dokoupí druhej.
Otázka je spíše co vzít pokud se uvažuje jen o 2GB. S tím že upgradovat se dlouho nebude.
Moje zkušenost je, že výsledek je v obou případech stejný - 2GB paměti, protože plán je plán, ale další 2 GB se už nedokoupí nikdy.
Když se po čase ptám, kdy tam dáme tu druhou paměť, dozvím se, že PC funguje prima a tak se s ním už nic dělat nebude...
Tak radši 2 x 1GB a když se s tím nic dělat nebude, nevadí, bude Dual rovnou.
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

Stano K. píše:
Radagabi píše:Minimální?To bych zase netvrdil,spíš jen hůře poznatelný.Vliv na výkon IMHO dual channel má a to řádově o 2-5%.
Môžeš podložiť svoje tvrdenie, samozrejme nie syntetickými testami ?
http://www.tomshardware.com/reviews/PAR ... 05-11.html
Omlouvám se,dostávám se sem až teď.

(5% tam sice není,ale u her,to bylo 3%,kdysi jsem viděl ještě daleko více vypovídající test,ale ten mám problém teď najít,myslím,že byl na extrahardware,pokud někdo ví.)
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
DJMajko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJMajko »

Nazdárek chlapíci, Tak to tady zatím jen čtu. Žasnu co vše se dá sestavit za PC, Jsem tak trochu veterán přes počítače. Sleduji vývoj hardware mnoho let. Už od dob kdy byli 1. PC v ČR, prostě to je opravdová historie. Je to moc pěkný koníček postavit si PC dle vlastního návrhu.
Uvažuji, že na svoje stáří si pořídit slušnou mašinku, kde si přehraji filmy, převádět si film do lepších formátů, ale též nepohrdnu i nějakou tou hrou, zajímají mě simulátory. Ty jsou hodně náročné na paměti proto postupně si přikoupím další.
Použiji původní skříň, koupím jen komponenty. Potřebuji zjistit kompatibilitu komponentů.
:D
Sestava:
Základní deska ASUS M4A89GTD PRO, Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, Operační paměť PATRIOT 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 Gaming Series AMD, Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar Black 640GB 64MB cache, Zdroj SWEEX 650W BIG FAN černý, DVD vypalovačka ASUS DRW-24B1LT/B+W/G/AS. 8) Dočasně bych využil grafickou kartu na základní desce. Potom si pořídím grafickou kartu řady GeForce GTX465.
cena komponent: 14.017,- :roll: :D
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

CPU: AMD Phenom II X4 955 BE rev.C3
MB: ked uz M4A89GTD PRO tak, ale s /USB3...osobne by stacila aj ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 alebo M4A785TD-V EVO/U3S6
Zdroj: Seasonic S12II 520W
Ramky: ok, ale podla mna by stacili aj Kingston/Corsair 2x2 1333MHz CL9
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radagabi »

A grafickou kartu lépe GTX460(samodřejmě,až bude na koupi pravý čas),někdy je dokonce i lepší jak 465 a celkově má lepší OC(přetaktovávací) možnosti a ani tolik nehlučí a netopí a hlavně nežere.
DJMajko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJMajko »

shelby_nr píše:CPU: AMD Phenom II X4 955 BE rev.C3
MB: ked uz M4A89GTD PRO tak, ale s /USB3...osobne by stacila aj ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 alebo M4A785TD-V EVO/U3S6
Zdroj: Seasonic S12II 520W
Ramky: ok, ale podla mna by stacili aj Kingston/Corsair 2x2 1333MHz CL9
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Hlavně ne ten zdroj Sweex :) Kup nějaký Seasonic/Corsair/Enermax a bude to v pořádku :) K tomu co napsal Shelby ještě dodám disk Samsung F3 500GB 7200rpm, je rychlejší a i tišší. Paměť bych volil jakoukoliv 1600MHz CL9 :) Klidně nejlevnější :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
l4w
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Jenom hry

Příspěvek od l4w »

Zdrawim,chtěl bych se zeptat jestli byste něco měnili na této sestavě PC bude z 90% užívano jenom na hry,jde mi o váš názor jestli nějáké komponenty předělat jestli by to šlo postavit lépe do 12k. Díky předem. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104140

//Stano - presun
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“