NVIDIA News

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nVidia news

Příspěvek od no-X »

What Are the Best/Worst Stocks of 2010?

nVidia obhájila druhé místo...

http://blogs.wsj.com/deals/2010/06/11/w ... s-of-2010/
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja se celkem divim ze neni prvni :).
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Že by další problém nV, tentokrát u GF100?
http://www.semiaccurate.com/2010/07/12/ ... underfill/
Charlie Demerjian píše:.... Given that the GF100 die is large and hot, 529mm^2 or so, and well over the official 250W TDP, that is very hard on the bumps, and so a lot of protection from the underfill is a necessity. It also has large caches that almost assure uneven heating when compared to the hot high density shader blocks. Basically, the GF100 looks to be a case study for uneven heating and hot spots. Hot spots lead to uneven expansion, and that means lots of strain on some but not all bumps. If there is a worst case scenario for bump cracking, it probably looks a lot like the GF100 die.

Problems caused by uneven heating like this tend to show up first in the corners of a chip, something that intuitively makes a lot of sense. Guess what? Sources have told SemiAccurate that during testing, the higher Tg underfills that were used on the previous Nvidia 40nm GPUs delaminated the corners of the GF100 die. That is the fancy way of saying that if you use the same underfill that works on the G215, G216, and G218, it rips the corners off the GF100. Literally. In case you don't get the point, this kills chips dead. Quickly ....
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To mi přijde jako tupl kravina. Lokální přehřívání tak vážné aby způsobovalo fyzickou destrukci čipu Fermi nehrozí. Jednotky má rozprostřené celkem dobře a nejvíc u ní topí shader core. To i GT200 na tom byla mnohem hůře kde když se naplno vytížily TMU tak chytala záchvaty a neviděl jsem kartu kterou by to zabilo. Přijde mi to jako Charlieho fantazie a jeho Nenávist k NV je již dávno známá, ono mu občas něco vyjde, ale většina těch jeho předpovědí jsou bludy. Všechny Fermi co jsem zatim viděl death byly jen 470, ne 480 a u všech chcípla napájecí kaskáda, nikdy nic s GPU. To co se takhle rozkládalo byly hlavně mobilní GF8600 /8400 a jejich deriváty. Nic víc.
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

Jenže strojař ti řekne, že existuje tzv. cyklická životnost, která se projeví až za nějaký počet cyklů. Vztah amplitudy napětí a životností popisuje Wholerova křivka. Pokud je potřeba znát i předpětí tak se používá třeba Goodmanův diagram. U teplotně namáhaných součástí existuje i rozlišení vysokocyklové a nízkocyklové únavy/životnosti. Tenhle obor není rozhodně triviální záležitostí.

Chci tím říci, že na tom může být něco pravdy čistě z fyzikální podstaty věci, bez ohledu na osobní pocity nebo sympatie/antipatie. Zvláště když teploty GF100 jsou opravdu nad poměry vysoké a jádro velké. Když se navíc potkají další špatné vlivy jako třeba lokální přehřívání díky nevhodnému návrhu nebo vysoké předpětí díky heatspreaderu a chladiči (špatný tvar nebo nerovnost), pak můžou vyvstat nečekané problémy tam kde nikdy v minulosti nebyly. Je třeba si uvědomit, že 40nm výroba na to může mít také vliv. Mikrotrhliny, které dřívější postupy "zkously" mohou být nyní problém.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dokud neuvidim jedinou kartu co na to umřela.... To co se dělao s mobilní 8400 a 8600 + jejich přejmenované i 55nm deriváty je známá věc, v jednom laptopu do 2 let třeba 3x KO. Ale žádnej velkej čip tim zatim netrpěl a tuduiž sázim na to že kachna a ani trpět nebude. Velkym problémem u těch NTB nebyly velké rozdíly teplot ale především prudké přechody teplot, kdy z 40 na 90 se dalo dostat hodně rychle, díky slabému chlazení a špatné tepelné vodivosti daného chlazení. Tento proces pak způsoboval že GPU a jeho základna se často vyskytovaly v různejch teplotách (čili i různém tepelném roztažení) a postupem času se GPU doslova odtrhalo od karty. To ale u Fermi ani zdaleka nehrozí.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak oni hlavně v desktopu neumíraly ani ty čipy, co v ntb problém měly. A GF100 se asi do notebooku jen tak nepodívá. (Ale + to co jsem napsal na fóru u nás: byl změněn materiál bumps, takže tahle kombinace by nemusela vadit ani mobilním čipům.)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Lukfi píše:Tak oni hlavně v desktopu neumíraly ani ty čipy, co v ntb problém měly. A GF100 se asi do notebooku jen tak nepodívá. (Ale + to co jsem napsal na fóru u nás: byl změněn materiál bumps, takže tahle kombinace by nemusela vadit ani mobilním čipům.)
Nedostane? Kéž by... :cry:

Stačí se kouknout na poslední NTB recenze zde na PCT....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

DOC_ZENITH píše:Dokud neuvidim jedinou kartu co na to umřela....
Můj osobní názor:

Moje smůla s HD5870 a s GTX470 je na fóru asi známa. :oops: :sad:

Momentálně mám třetí @ neboli další (s durodovou MSI GTX470 už čtvrtou) GTX470 na reklamaci a naopak se domnívám, že to, co píše Charlie je svatou pravdou...
Příznaky tomu (alespoň u mne) odpovídají - to nevypadá na chybu v napájení VGA, jak uvádíš ze své praxe, ale spíš na to, co píše Charlie.

Momentálně mám v PC Gainwarda GTX460 GLH a při teplotě v cimře 32°C je zcela stabilní "ve všem" (jádro nikdy nepřesáhlo 70°C). :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

A jak tomu odpovídaj příznaky? To nemá logiku, protože GTX480 žerou víc, tudiž tento proces by tam byl ještě mnohem rychlejší, a přesto chcípaj řádově méně než GTX470. Svou 480 mam furt ocnutou na 850mhz core overvolt jak blázen a nic karta jede furt jak po másle, žádný zhoršování OC, prostě nic.

I když já jsem spíš lucker, protože mě nechcíplo vůbec nic. Všechny GPU vždy taktuju na strop, CPU vždy taktuju s voltáží nad teoretickou průrazovou a nikdy mi nic nechcíplo. Poslední CPU co jsem zabil overvoltem byla AMD K6-2 350mhz. Jinak jsem těch cpu měl desítky GPU taky a nikdy nic.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne úte 13. črc 2010, 23:16, celkem upraveno 2 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Příznaky?

Samozřejmě se mohu plést, ale můj typ/čuch říká, že je na vině chybující paměťový řadič a to "odcházení" je postupné (nikoliv skokové).
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Shit: Procitam si toto forum temer denne (moc se tu ale neozivam) a tvoje prihody s grafikama se mi zdaji uz temer neuveritelne. Co grafika (jestli Ati nebo Nv) = problem. Nepremyslel jsi nekdy, ze je zakopany pes v nejake jine casti tveho PC nebo nekde jinde? Me jeste v zivote zadna grafika nedelala problemy a to byla moje prvni asi S3 s 2MB ram, pak 3DFX Voodoo2...a milion dalsich az do dnesni 280GTX OC2 BFG (kterou mam 1,5 roku)... Co ty s nima chlape delas, to mi neni jasne :-)
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

FragmeNT píše:...Nepremyslel jsi nekdy, ze je zakopany pes v nejake jine casti tveho PC nebo nekde jinde?...
Neboj se, vše jsem to předně vyzkoušel na jiných sestavách, abych vyloučil. že není chyba jinde. ;-)
FragmeNT píše:... a tvoje prihody s grafikama se mi zdaji uz temer neuveritelne. Co grafika (jestli Ati nebo Nv) = problem...
Mohu tě 100% ubezpečit, že to je v grafikách.
Ono když to zkoušíš na třech různých herních sestavách a na všech to blbne a dáš tam dobrou grafiku a ta opět jede na všech sestavách v pohodě... Žádná grafika nebyla vadná z výroby, den - týden makaly všechny a až pak klekly... Mysli si co chceš, ale chyba je na straně grafik a v mé smůle na ně.
=>
Beru, že je to skoro neuvěřitelné, ale je to tak.
U těch GTX470 se musí jednat o celou vadnou šarži, jelikož všechny s/n byly v rozmezí 10 kousků. :(
FragmeNT píše:...Me jeste v zivote zadna grafika nedelala problemy...
Já mám na HW docela smůlu, už v minulosti jsem grafiky (nejenom grafiky) několikrát reklamoval, ale vždy to bylo (až do případu HD5870/GTX470) pouze "jedenkrát".
Ale je fakt, že desku Asus P5N32 SLI Plus jsem reklamoval třikrát a až čtvrtý kousek byl OK a maká u kámoše dodnes. :oops:
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Shit píše:
Momentálně mám v PC Gainwarda GTX460 GLH a při teplotě v cimře 32°C je zcela stabilní "ve všem" (jádro nikdy nepřesáhlo 70°C). :)
jaky je max OC, muzes vykon porovat s HD5850/70?
jde menit vcore?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

ano spravte niekto testy pretaktovani aj zo zvisenim napetia kolko sa da s toho max dostat
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

1) Napětí jde měnit MSI Afterburnerem 1.6.1
2) Zatím jsem OC nezkoušel, bězí na výchozích 800/1600/4000
3) Na porovnání s HD5870? Na to je ještě brzy (notabene žádná moje HD5870 nebyla asi nikdy 100% funkční).
4) Teploty v mé cimře (včera 32°C) se s maximálním OC asi moc neslučují... Jen co spadne teplota alespoň o 5°C míň.... :roll:
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

Shit píše:1) Napětí jde měnit MSI Afterburnerem 1.6.1
2) Zatím jsem OC nezkoušel, bězí na výchozích 800/1600/4000
3) Na porovnání s HD5870? Na to je ještě brzy (notabene žádná moje HD5870 nebyla asi nikdy 100% funkční).
4) Teploty v mé cimře (včera 32°C) se s maximálním OC asi moc neslučují... Jen co spadne teplota alespoň o 5°C míň.... :roll:
a mislis ze by zo zvysenim napetia slo jadro na 1000 mhz? :? alebo na 950
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Těžko říci, na G3D se dostali s OV na 927MHz - odkaz.
Na XS zatím na 950MHz - odkaz.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Tak to shite zase nezapomeň odvařit tu kartu :-D
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“