Problém se zapnutím PC - rozjede se, ale nenajede POST

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Nikishek
Nováček
Nováček

Problém se zapnutím PC - rozjede se, ale nenajede POST

Příspěvek od Nikishek »

Mám problém s rozjížděním PC. Popíšu:
Zapnu tlačítkem, rozjede se - hdd jedou, chladiče se točí, diody svítí, ale nenaběhne obraz ani PC neudělá POST, žádné pípnutí. Jen hučí chladiče. ALE, problém je ten, že tak po 10tém spuštění se rozjede. Prostě, jak se mu chce. :-/
Grafikou to není, tu jsem zkoušel vyměnit. Za jinou. Zdrojem to taky není, to jsem zkoušel jiné. Baterie na CMOS nabitá, BIOS jsem resetoval. Stále stejný problém. PC najede jen jak se mu zachce. Je tu nutnost vyměnit základovku nebo je zde ještě nějaká jiná možnost? Prosím o radu.

Fotka základní desky:
http://www.2i.cz/40c8e3c91a

Podezření na ruplé kondíky:
http://www.2i.cz/96742f05d6
http://www.2i.cz/689ac1eb38
http://www.2i.cz/798bd0fa29

//edit Wilik - presun z desek
Naposledy upravil(a) Nikishek dne pon 12. črc 2010, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se zapnutím PC - rozjede se, ale nenajede POST

Příspěvek od Exp »

Ještě je tu možnost vadných nebo nekompatibilních pamětí - zkus je prostřídat ve slotech, případně pokud máš víc modulů, tak je vyzkoušet samostatně.
Zakarum
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakarum »

Pameti to nejsou :wink: sice je to na fotce blbe videt , ale je :) . Mas v haji kondiky u CPU . Takze bud nejakymu elektrikari, kterej Ti je vymeni pokad by si to sam nezvladl nebo novou desku .
CPU: Core i7 4790K, MB: Asus Maximus Formula VII, RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB/1866MHz CL10, COOLER: Corsair H110, GPU: ASUS GTX770-DC2OC-2GD5, PSU: Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum, DISK: Samsung SSD 840EVO 120GB, Samsung SpinPoint F3 500GB, CASE: Corsair 750D Obsidian Series, MONITOR: Asus MX279H 27"
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Můžu se zeptat jak to jde pozant?? Podle toho že jsou takové nafouklé?
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Zakarum
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakarum »

veteran13 píše:Můžu se zeptat jak to jde pozant?? Podle toho že jsou takové nafouklé?
Ano presne podle nafouknuti , casem muzou vytect nebo rovnou vybuchnout :wink:
CPU: Core i7 4790K, MB: Asus Maximus Formula VII, RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB/1866MHz CL10, COOLER: Corsair H110, GPU: ASUS GTX770-DC2OC-2GD5, PSU: Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum, DISK: Samsung SSD 840EVO 120GB, Samsung SpinPoint F3 500GB, CASE: Corsair 750D Obsidian Series, MONITOR: Asus MX279H 27"
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Zakarum má pravdu, na fotku jsem se nedíval.
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

Opravdu si to myslíš? Já doma páječku mám a přepájet bych je mohl, ale jestli je tomu opravdu tak. Které kondíky máš na mysli Zakarum? Ty 3 u sebe nebo ty 2 co jsou u šňury na chladič cpu? Udělám detailnější fotku těch kondíků abychom si byli jisti.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Porovnat zdravej kondík s rovnou "čepičkou" a nakopnutej s vypouklou "čepičkou" snad dovedeš i bez nás :)

Mně přijdou nakopnutý tyhle:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Exp dne pon 12. črc 2010, 14:29, celkem upraveno 1 x.
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

No je pravda, že jsem tu desku zatím měl jen v case, takže z boku jsem ty kondíky neviděl :idea: myslel jsem, že když prdne, tak je to do šířky, ne do výšky. Tak to jdu na to potom mrknout.
Zakarum
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakarum »

Nikishek píše:Opravdu si to myslíš?
Opravdu :wink: . Jsou to tyhle 2x u te civky, jak mas 3 pin na cpu fan a pak 1x kondik hnedka pod civkou pod ramkama . Kazdopadne, kdyz to odpajis tak si hlavne poznamenej kde co bylo :) a sezen si kondiky se stejnyma parametrama :wink: .

Na fotce jsem si vsiml techto 3 kondiku, ale pokad se Ti nezdaji i jiny , tak je taky odpajej a nahrad :) :wink:
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

Tak koukám, že máš pravdu :) Ještě je tam jeden prdlej a to (na fotce není téměř vidět), když se mrkneš těsně pod chladič northbridge a pravý spodní roh chladiče CPU. Tak to bude další.
No nic, ještě teda počkám až se mi trochu nabije baterka do foťáku a vyfotím to z profilu, jak jsem slíbil, abychom si byli 100% jisti.
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

Tak fotky těch kondíku jsem nahrál do úvodního postu + sem. Našel jsem 4. Víc jich snad není. Kdyžtak mě opravte kdyby jsem se přehlédl.

Podezření na ruplé kondíky:
http://www.2i.cz/96742f05d6
http://www.2i.cz/689ac1eb38
http://www.2i.cz/798bd0fa29
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

No podle mě jsou i další podezřelé, ale fotky klamou musíš to prozkoumat pořádně sám.
btw. Vyčisti si ten prach s chladiče cpu, není to pěkný pohled :D
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Zakarum
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakarum »

Nikishek píše:Tak fotky těch kondíku jsem nahrál do úvodního postu + sem. Našel jsem 4. Víc jich snad není. Kdyžtak mě opravte kdyby jsem se přehlédl.
Tohle je vse ceho jsem si na desce vsimnul :wink: vic jich tam nafouknutejch neni , ale fotky muzou klamat poznas to sam, jak uz bylo popsano vyse :) .
Takze Te ceka uz jenom je odpajet a napajet adekvatni nahradu :wink: a pocitac ti zase pojede jako za mlada :) .

:arrow: Durazne Ti doporucuji jednou za cas procistit chladic :idea: :!: :!: ulehcis CPU od vysoke teploty a deska bude moct spokojene dal slouzit :)
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

No sice už to není žádný mladík (jak je vidět :-D ), ale na internet a běžnou práci by měl posloužit. Budu tedy doufat, že to bude jen těma kondíkama.

No chladič vyčistím určitě :-D Je to taková ostuda :-D

Co se týče toho poškození, co je vůbec taková nejčastější příčina? Prach, životnost nebo třeba větší napěti na zdroji?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Může to být i nesprávné dimenzování kondenzátorů, ale samozřejmě mají svou životnost (udává se vzhledem k provozní teplotě), kterou mnohdy nedodrží zdaleka, pokud se jedná o nějaké levné/nepovedené kyblíky.
Zakarum
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakarum »

Jak psal Exp levne kondiky zdaleka nedostahuji parametru, ktery na sobe maji napsane ;-) . Vsimni si , ze jsou vsechny u CPU , tam je nejvetsi odpadni teplo proto se vetsinou zdovaji prave tam .

Nemusis mit strach kondikama to je, deska po vymene pojede , ale pripajet to tam musis samozrejme bez studenych spoju jak jinak :-D .
Nikishek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nikishek »

No, tak jsem vyměnil všechny podezřelé kundíky a deska se chová stále stejně. Jelikož už netuším v čím to může být, tak asi koupím novou bazarovou a je to.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“