Poradte s hrama - starsi klasiky :)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Deyw
Začátečník
Začátečník

Poradte s hrama - starsi klasiky :)

Příspěvek od Deyw »

Ahoj..hledal sem vsude po netu a nikde sem nenasel zadnej seznam starsich her...zadam o jednoduchy rady..chtel bych poradit herni legendu stary skoly..jelikoz mam tedka volno tak si rikam ze bych si doplnil "vzdelani" v hernim svete..doporucte hru ktera zmenila historii :)
hry co znam a dohral sem a tedka sem si je dal znova..
shogo
half-life+datadisky
max payne 1,2
unreal 1,2
sin
quake 1,2
NOLF 1,2
AVP 1,2
silent hill 2
f.e.a.r.
daikatana
the thing
medal of honor:AA+datadisky

jestli znate nejakou skvelou hru,ktera neni moc u nas znama tak sem stim...tedka sem treba objevil hru Clive Barker's Undying nikdy sem o ni moc neslysel...dokud sem si neprectl recenze..vyborna hra..nechapu jak mi mohla uniknout a verim ze takovych her bude urcite vic..tak to do me naperte :)
kupco
Začátečník
Začátečník

Re: Poradte s hrama - starsi klasiky :)

Příspěvek od kupco »

Fahrenheit (Indigo Prophecy)
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Far Cry

// alebo si vyber tu: http://www.gamespot.com/games.html?type ... ficial=all
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

ja bych doporucil celou serii Thief :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Tak moment.Ty chceš seznam starších her co změnily historii? a hru,která není u nás známá?.Vypsal si dobrý hry.Vypsat Ti můžeme*mraky a mračna her.Ale opravdu HER.
doplnil "vzdelani" v hernim svete.
Takhle,jak si starý?mě táhne na 40 a viděl sem toho dost.Dnes tomu hraní moc nedám..vlastně není o co stát,mezi námi.
Tak že,chceš hru u nás moc neznámou a přesto old clasic?

Nemůžu si pomoct ale mezi královské a nebeské hry patří:
Deus EX
Fallout 1 a 2
Série Baldurs Gate
Planescape:Torment
atd..pokud by si měl člověk vybrat jednu nebo dvě hry,bylo by to obrovsky těžké.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

serie: SWAT, Total War, Civilization, Hitman, vetsina C&C, Diablo, Black & White, Elder Scrolls, Company of Heroes, Master of Orion, Freelancer, Heroes of Might and Magic, Might and Magic, Commandos, Europa Universalis, Homeworld, Warcraft, Dune, Dungeon Keeper, vselijaky Tycoony, Caesar, Neverwinter Nights, Titan Quest, Jagged Aliance, Warlords, Condemned: Criminal Origins, samozrejme megaklasika UFO....

a mnoho dalsich ;)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

maly tip :-) http://www.bestoldgames.net/

ale tvuj seznam to jsou fakt chutovky. kdyz jsem si ho precetl tak jsem musel zatlacit slzu v oku, kdyz jsem si vzpomel na ty krasne tisice proparenych hodin behem meho mladi :-)

osobne jsem spis na strategie, tvuj seznam jsou same FPS. ja bych si dal rad:
starcraft (brood war)
age of empires 3 (2)
settlers
knights and merchants

wolfenstein (return to castle wolfenstein?)
Naposledy upravil(a) KOFis dne stř 14. črc 2010, 09:35, celkem upraveno 2 x.
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

To mas docela pekny seznam. Vidim, ze spise strilecky takze bych urcite pridal:

kingpin
soldier of fortune 1
vietcong
alien versus predator

To jsou sice vsecko proflakly jmena, ale myslim, ze stoji za to .)

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Hry, které jsem jako malý miloval.

The Lost Vikings
Simcity 2000,3000 a 4
Settlers II
a samozřejmě olympijské hry :D (chudák klávesa Enter)

z novějších určitě Commandos, Commandos II a nějaké Heroes of Might and Magic, ale u toho doporučuju si pozvat k sobě domů aspoň 2 další kámoše a přes noc to pořádně rozjet :)

jo a jak píše BRKO tak AvP2, to je parádní :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Koukám, žes hrál NOLFa - to je super, podle mě nedoceněná hra, naprosto super, dal bych jí na roveň Half Lifu.

Já bych řekl jen série Baldur's Gate - nuff said!

A přidávám se k těm strategiím - samozřejmě StarCraft (ale nejenom, i když to je jak revoluční hra, tak hra, kterou hrajou lidi ještě teď, po asi 12 letech:)).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

pokud mas rad tahove takticke hry(jako jsou treba Xcom a jagged alliance) tak doporucuju vyborny
Silent storm (+datadisk sentinels)

jinak kdyz uz se tu vytahujou stare klasiky, tak mel by jste nekdo tip na poradnou first/third person rubacku? zkratka neco na odreagovani jako byl sveho casu Blade of darknes, Rune nebo treba Jedi Knight: Jedi Academy, v posledni dobe jsem zkousel star wars: forse unleashed a pak neco ze stredozeme(nazev si uz radsi nepamatuju) a oboje to byly sracky s hroznou kamerou, spatnym ovladanim a nepovedenym kombat systemem :-(
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Hidden and Dangerous 2
Silent Hunter 3,ale nevím,jak moc máš rád simulátory.Já SH 3 hraju od doby,kdy vyšel a ještě jsem ho nedohrál.To jsem dřív dohrál SH 4,kterej je mnohem jednodušší,ale s německou ponorkou v bitvě o Atlantik je to fakt peklo.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Jj, novější Jedi Knighti (Outcast a Academy) jsou naprosto libový :). Dodneska nezapomenu, když jsem v demu JK2:JO strčil force pushem 2 stormtroopery do takový tý úplně klasický bezedný propasti nebo když bratr exklamoval "ty vole já mu usek ruku" :).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

KOFis: diky moc za stranku urcite si tam neco najdu :P
Mirek1: mno je mi 23 vidis zrovna treba ten deus ex..driv sem tomu nedal sanci protoze sem se tomu bal nebo nevim...a prej je to pecka,ale nikdy bych si na takovou hru nevzpomel..a Planescape:Torment vubec neznam urco zkusim takze si rozjedu
deus ex
Planescape:Torment
The Lost Vikings (vypada moc zajimave)
Kingpin (vubec neznam tu hru a hodnoceni bomba,taky zkusim)

diky moc lidi :) vcera sem hral to undying asi 6hodin v kuse...doporucuju jestli ste nehrali fakt spicka..tedka to du doklepat a dam se do dalsi hry :)
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Líbíš se mi :comp:

Planescape:Torment u nás neseženeš.Musíš nakoupit v Anglii.Je to hra s velkým H
Kingpin-neseženeš.Musíš nakoupit na aukru,nebo na gog.com.Hra je úžasná.Tak sprostou hru sem ještě neviděl.Hra je taky ukrutně těžká i na začátečníka.
Pohledej google a videa..
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

jj ja uz sem koukal prave..z aukra nekupuju..ja prave z netu nebo tady mame takovej kamenej kramek kde sou stary pecky :P jinak Planescape:Torment sem nenasel nikde u nas..takze asi ebay nebo amazon :D :) ten kingpin vypada na dost velkej krvak :D ja tedka dohraju undying a vrhnu se na the thing :)
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

To je náhoda, Clive Barker's Undying jsem také nedávno dohrál v rámci dohánění starých restů. Je to sranda, jak si takhle člověk přečte nějakou recenzi na starou hru, kde se recenzent zmiňuje o krvavých nárocích na HW té doby, poté nainstaluje a hraje ve vysokém rozlišení s max. detaily. Já hraji většinou starší hry a velice často po letech existují různé úpravy a mody, které dokáží velice podstatně vylepšit grafiku (ne, že by na ní až tak záleželo) a člověk má z hraní ještě lepší zážitek, než hráči před lety (speciálně na Elder Scrolls III: Morrowind existují tuny vylepšení a konkrétně na Undying jsem také aplikoval jakési vylepšení textur).

Kromě ostatními zmíněných her a mnou zmíněného Morrowindu (a datadisků) bych určitě doporučil Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2, což jsou jedny z nejlepších RPG, co jsem hrál, s parádní SW atmosférou. Dále sérii Splinter Cell (hrál jsem první 3 díly) a speciálně Vampire: The Masquerade - Bloodlines (poměrně nedoceněná hra díky technickým problémům). Pak samozřejmě existují tuny DOSovských her, které snad ani nemá cenu vypisovat.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

elcrys píše:...Pak samozřejmě existují tuny DOSovských her, které snad ani nemá cenu vypisovat.
Napr. taky Albion, nie?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Určitě (viz. můj avatar :)). Jestli mám nějakou best hru, tak je to tato. Pokud bychom ale zabrousili do vod DOSu, tak by to bylo opravdu hodně her a i když jsem jich dost odehrál, stále existuje desítky dalších tehdejších pecek, které jsem minul a už to pravděpodobně nikdy nedoženu.

EDIT: Ale abych sem z těch starších alespoň něco hodil, tak zde je Síň Slávy aneb TOP 20 všech dob (zdroj: magazín Score č. 39, rok 1997)

Top 5
System Shock
Dungeon Master I
Civilization
Populous II
Monkey Island

Zbytek
Indiana Jones IV
Wizardry VII
Dune II
Terminator: Future Shock
Magic Carpet II
X-COM
Xenon II
Gabriel Knight II
Lemmings II
TIE Fighter
Ultima Underworld II
Elite: Frontier
Under a Killing Moon
NHL 96
Mortal Combat I

Pozn.: Albion zde není, protože nebyl v té době starší jednoho roku, což je podmínkou pro vstup do Síně Slávy.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

už jste tu toho napsali hodně, ale nějak mi tu chybí MAFIA
jinak mě osobně kromě už mnoha zmíněných her zaujaly první dva díly Call of duty, Project IGI, Operation flashpoint, Spellcross.
ze starších závodních třeba Rally championship 2000, TOCA race driver 3
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

mafie,vietcong a flashpoint to je jasny :) to je povinnost :D
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“