Zvuková karta ke sluchátkům
Moderátor: CageJ
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zvuková karta ke sluchátkům
Zdravím,
v nedávné době jsem jsem koupil PC, tak mi začíná dylema se zvukovou.
Doteď jsem používal na notebooku zvukovku Creative X-Fi Xtreme Audio Notebook, kterou jsem byl příjemně překvapen. Samotný zvuk byl hlasitější a občas jsem použiil tu funkci X-Fi Crystalizer. Proto bych se nejraději poohlížel opět po nějaké X-Fi.
Využití by zvuková karta našla pouze na sluchátkách, mám Audio-Technica ATH-A500, potrpím si na dynamice a čistotě zvuku (industrial, zpěv). Mimo poslech hudby najde také využití na filmy, okrajově možná i hry.
Vyrůstal jsem na zvukových kartách od Sound Blaster (Live, Audigi a teď X-Fi), proto stále nejvíce sympatizuji stále se Sound Blasterem. Můžete doporučit ke koupi nové řady karet, ale i staré. Bazarovému nákupu se nebráním a počkat si na ní také není problém. Cena tak 1000 - 2000. PCI nebo PCI-E, je to jedno.
Doporučíte mi nějakou zvukovou kartu, s ohledem na co, jsem psal výše, na základě zkušeností s X-Fi Xtreme Audio Notebook? Zatím jsem koukal po Audigi 2 ZS a těch starších modelech X-Fi. V případě by mě také zajímalo, jestli někdo nezkoušel, jaké jsou v praxi rozdíly mezi těmi Audio, Gamer, Titanium apod., případně jestli novější či postačí starší série.
Díky
v nedávné době jsem jsem koupil PC, tak mi začíná dylema se zvukovou.
Doteď jsem používal na notebooku zvukovku Creative X-Fi Xtreme Audio Notebook, kterou jsem byl příjemně překvapen. Samotný zvuk byl hlasitější a občas jsem použiil tu funkci X-Fi Crystalizer. Proto bych se nejraději poohlížel opět po nějaké X-Fi.
Využití by zvuková karta našla pouze na sluchátkách, mám Audio-Technica ATH-A500, potrpím si na dynamice a čistotě zvuku (industrial, zpěv). Mimo poslech hudby najde také využití na filmy, okrajově možná i hry.
Vyrůstal jsem na zvukových kartách od Sound Blaster (Live, Audigi a teď X-Fi), proto stále nejvíce sympatizuji stále se Sound Blasterem. Můžete doporučit ke koupi nové řady karet, ale i staré. Bazarovému nákupu se nebráním a počkat si na ní také není problém. Cena tak 1000 - 2000. PCI nebo PCI-E, je to jedno.
Doporučíte mi nějakou zvukovou kartu, s ohledem na co, jsem psal výše, na základě zkušeností s X-Fi Xtreme Audio Notebook? Zatím jsem koukal po Audigi 2 ZS a těch starších modelech X-Fi. V případě by mě také zajímalo, jestli někdo nezkoušel, jaké jsou v praxi rozdíly mezi těmi Audio, Gamer, Titanium apod., případně jestli novější či postačí starší série.
Díky
All I know is that I know nothing. ~Socrates
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- Maxtor
- Začátečník

-
Re: Zvuková karta ke sluchátkům
Tohle by jsi nezkousl..?
http://www.audiotek.cz/product-41726-es ... gy-xfi-nrg
http://www.audiotek.cz/product-41726-es ... gy-xfi-nrg
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych táhnout cenu co nejníže, takže se raděj poohlížím do těch 2 000 Kč max.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Máš kvalitní sluchátka, ta už by si zasloužila krmit něčím lepším než je Creative. Creative navíc osazuje ty nejlevnější operační zesilovače...
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- Maxtor
- Začátečník

-
Presne tak.. v tomhle pripade je pak uplne jedno co koupis.. mozna tak radit jeste Xonar.. ale beznou X-Fi ee.. kdyz ti jde o EAX, je ta ESI idealni volbou.. klasicka X-Fina akorat s vymenyma operakama a celkove kvalitnejsi konstrukci..
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
EAX není moc podmínkou, tuhle funkci jsem nikdy nepoužíval (myslím ty efekty, předpokládám, že to není nějaká defaultní funkce zvukovky). Jen občas jsem použil ten X-Fi Crystalizer.
Xonar? Na ty bych sám nikdy nekoukal, nedůvěřuju moc značkám, které se hrnou do každého odvětví. Například teď mám desku Asus, kde je int. zvukovka ASUS Absolute Pitch BD 192/24 (24bit., 192kHz) a ten zvuk je doslova k pláči. Přijde mi, že ten zvuk byl lepší snad i na integrovanej v notebooku... Každopádně nezmám historii série Xonar, třeba ty modely D1, DX, jsou na tom výrazně lépe než Creative (třeba X-Fi Titanium)?
Jinak ta ESI, koukal jsem, že se po bazarech válí modely Juli@, byla by to také dobrá volba?
Xonar? Na ty bych sám nikdy nekoukal, nedůvěřuju moc značkám, které se hrnou do každého odvětví. Například teď mám desku Asus, kde je int. zvukovka ASUS Absolute Pitch BD 192/24 (24bit., 192kHz) a ten zvuk je doslova k pláči. Přijde mi, že ten zvuk byl lepší snad i na integrovanej v notebooku... Každopádně nezmám historii série Xonar, třeba ty modely D1, DX, jsou na tom výrazně lépe než Creative (třeba X-Fi Titanium)?
Jinak ta ESI, koukal jsem, že se po bazarech válí modely Juli@, byla by to také dobrá volba?
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Julia nemá výstup pro sluchátka, musel bys je zapojit na jeden pár konektorů (TRS nebo cinch) přes nějakou redukci.
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hm, aha, to nemá výstupy na jacka?
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Má, ale velký 1/4" TRS a navíc oddělený kanály (L/R), takže jak píše NLM, musel bys sehnat/vyrobit nějakou redukci, co ti ty kanály spojí v jeden stereo jack.
Druhá strana má zase RCA (cinch), stejnej problém.
Není to holt "konzumní" zvukovka
Druhá strana má zase RCA (cinch), stejnej problém.
Není to holt "konzumní" zvukovka
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
- Maxtor
- Začátečník

-
EAX nema s prednastavenyma profilama efektu nic spolecneho.. rekneme, ze to je DX rozhrani pro tvorbu prostoroveho zvuku u her.. pokud nepotrebujes zvukovku na hry, neni duvod resit Creative uz vubec..JvtDeSiGn píše:EAX není moc podmínkou, tuhle funkci jsem nikdy nepoužíval (myslím ty efekty, předpokládám, že to není nějaká defaultní funkce zvukovky). Jen občas jsem použil ten X-Fi Crystalizer.
Tezko hledat firmu, ktera se kdy hrnula do vseho vice nez Crative..JvtDeSiGn píše:Xonar? Na ty bych sám nikdy nekoukal, nedůvěřuju moc značkám, které se hrnou do každého odvětví.
No k julii a debatam o konektorech.. tohle se vice mene tyka vsech tehle zvukovek.. otazkou nebudou jen konektory, ale i signal na vystupu.. nejsem si uplne jisty, jestli z toho nelezou jen linky.. tzn. tady uz se spise bavme o nakupu zvukovky a sluchatkoveho zesilovace..JvtDeSiGn píše:Jinak ta ESI, koukal jsem, že se po bazarech válí modely Juli@, byla by to také dobrá volba?
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Juli@ -> hm, to se to furt komplikuje
. Pravda že jsem na to připojení zrovna nekoukal, díky za upozornění.
Zesilovač ke zvukovce neplánuji. (Pravda že mám 64 Ω sluchátka, proto předpokládám, aby zvukovka hrála dostatečně nahlas. Protože třeba SB Live 5.1 External byla poměrně potichá... Kvalita se zesikem, to je zase druhá věc kterou se snažím oželit. Každopádně nevím o co přicházím, tak asi tak.) To by se to teoreticky vrátilo k té ESI Prodigy XFi NRG, máte tu s ní někdo vlastní zkušenost? U té píšou, že tam sluchátkový zesilovač "nějaký" bude.
Každopádně si mi razantně změnil pohled na zvukovky od Asuse
Jinak co říkáte ještě na Asus Xonar DX?
Zesilovač ke zvukovce neplánuji. (Pravda že mám 64 Ω sluchátka, proto předpokládám, aby zvukovka hrála dostatečně nahlas. Protože třeba SB Live 5.1 External byla poměrně potichá... Kvalita se zesikem, to je zase druhá věc kterou se snažím oželit. Každopádně nevím o co přicházím, tak asi tak.) To by se to teoreticky vrátilo k té ESI Prodigy XFi NRG, máte tu s ní někdo vlastní zkušenost? U té píšou, že tam sluchátkový zesilovač "nějaký" bude.
Pokud vím, tak se vždy hrnula jen do prostředí spotřebního audia.Maxtor píše:Tezko hledat firmu, ktera se kdy hrnula do vseho vice nez Crative..
Každopádně si mi razantně změnil pohled na zvukovky od Asuse
Jinak co říkáte ještě na Asus Xonar DX?
- Alphi
- Nováček

-
Teplej basovější zvuk, nešumí ani do citlivých IEM, z ATH-A500 maximum zdaleka nevytáhne (to nevytáhne ani z přenosných ATH-ESW9 nebo třeba z Grado SR80), těžko říct jestli by ti stačil.JvtDeSiGn píše: Jinak co říkáte ještě na Asus Xonar DX?
//A vůbec, pokud to má být jenom pro sluchátka, proč to nepořešit nějakým levným USB DAC/headphone ampem (varianta 2)? Pořád to nebude žádné top řešení, ale ta sluchadla nakrmí líp, než ty levné Creativy a Xonary (nepočítám třeba Essence, to jsme na dvojnásobku ceny).
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Jestli jsou sluchátka 64 ohmů tak je spolehlivě nakrmí každá kvalitnější zvukovka.Problém bývají spíš sluchátka s vyšší impedancí.
- Alphi
- Nováček

-
Ale no tak, nemůžeš koukat jenom na impedanci. Vezmi si třeba AKG K 701...
A je "nakrmit" a "nakrmit". A když říkám, že ten Xonar sám nedá pořádně ATH-ESW9 (pro NobodyLM: 42 ohm) nebo Grada (s 32 ohm), tak to mám odzkoušené.
A je "nakrmit" a "nakrmit". A když říkám, že ten Xonar sám nedá pořádně ATH-ESW9 (pro NobodyLM: 42 ohm) nebo Grada (s 32 ohm), tak to mám odzkoušené.
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nad tím jsem nepřemýšlel, zesilovač, dac, apod., to je pro mě neprobádaná oblast.Alphi píše://A vůbec, pokud to má být jenom pro sluchátka, proč to nepořešit nějakým levným USB DAC/headphone ampem (varianta 2)? Pořád to nebude žádné top řešení, ale ta sluchadla nakrmí líp, než ty levné Creativy a Xonary (nepočítám třeba Essence, to jsme na dvojnásobku ceny).
To každopádně, není to extrém kde se člověk bez zesilovače neobejde, ale může to omezovat. Jako běžnou impendenci pro sluchátka, k pc, beru 32 Ω.NobodyLovesMe píše:Jestli jsou sluchátka 64 ohmů tak je spolehlivě nakrmí každá kvalitnější zvukovka.Problém bývají spíš sluchátka s vyšší impedancí.
- Alphi
- Nováček

-
Ty, co jsem postoval, jsou prostě USB zvukovkami s trochu potuněným sluchátkovým výstupem. První varianta (FIREYE II) má i optický výstup, dala by se tedy využít jako transport (tím tě asi netřeba zatěžovat), varianta druhá (FiiO E7) je pak použitelná i jako přenosný sluchátkový zesilovač a můžeš do ní připojit sluchátka dvoje.JvtDeSiGn píše: Nad tím jsem nepřemýšlel, zesilovač, dac, apod., to je pro mě neprobádaná oblast.
A když nehledáš nějaké hardcore gaming řešení, kde bys řešil každý frejm za sekundu, tak mi to přijde jako pohodové řešení. Ony USB zvukovky, pokud má člověk trochu slušný procesor, nijak významně nezpomalují ani při hraní, sám hraju na PC s jednou takovou a omezovaný ve výkonu se necítím.
- JvtDeSiGn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky za vysvětlení, zatím asi zůstanu u interní zvukovky, když už jsem koupil stolní pc. Každopádně tahle varianta by se mohla v budoucnu líbit mému notebooku, ale stejně bych si to nejdříve musel poslechnout