Přeinstalace win7
Moderátor: Loki5567
- G19:DD
- Začátečník

Přeinstalace win7
Dobrý dem, jsem úplný začátečník. Můžete mi prosím popsat, jak mám win 7 přeinstalovat ?
Mám pouze 1 systém - takže né 2 jakot třeba win xp a win 7 ...
//jan.svoboda - přesun z Ostatní programy
Mám pouze 1 systém - takže né 2 jakot třeba win xp a win 7 ...
//jan.svoboda - přesun z Ostatní programy
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Re: Přeinstalace win7
Ahoj, pár sekund Googlení
http://www.fantomasmag.net/clanky/windo ... rokem.aspx
http://www.modernivyuka.cz/Hlavn%C3%ADs ... ls&mid=675
Pokud nebude cokoliv stále jasné, ptej se.
http://www.fantomasmag.net/clanky/windo ... rokem.aspx
http://www.modernivyuka.cz/Hlavn%C3%ADs ... ls&mid=675
Pokud nebude cokoliv stále jasné, ptej se.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Začátečník

To já chápu, systém mám již nainstalovaný, ale nevím, jak zformátovat paměť, a poté kde najít - teda co mám udělat abych se dosal k volbě přeinstalovat systém windows. Už jsem to 1x dělal, ale nemůžu příjít na to jak : D .
]Club HD5970 2GB DDR5 , I7 930 3,33 GHZ, GIGABYTE EX58-UD3R, 6GB RAM OCZ, HAF 922, 1000W CORSAIR, LG CH08LS Blu-ray, Roccat Kone V2, Logitech G19 gaming keyboard, 26" LCD ASUS VW266H
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Pokud chápu dotaz, postupuješ ze začátku jako při normální instalaci - nabootování atd. Pak potvrdíš, že chceš vlastní (custom) instalaci, a dostaneš se k výběru disku. Na něj klikneš, dáš pokročilé možnosti, formát a počkáš. Pak už jen potvrdíš vybraný disk a postupuješ dále. Tohle si myslel?
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Začátečník

To ne, asi jsem zapoměl napsat, že systém již nainstalovaný mám, ale potřebuju vědět, jak systém PŘEinstalovat. Takže né instalovat. Na internetu jsem četl, že se musí zformátovat disk před tim ale s tím si také nejsem jistý jak
. A omlouvám se - zařadil jsem to do špatné podsložky.
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
V pořádku, thread jsem přesunul do správné sekce (Windows 7)G19:DD píše:A omlouvám se - zařadil jsem to do špatné podsložky.
Já chápu, že jej chceš přeinstalovat. Píšeš, že si četl o formátu - to Ti píšu
Tím smažeš aktuální operační systém, a nainstaluješ novou kopii. Nebo nebudeš dávat formát, a pokračuješ typicky v instalaci, a nainstaluje se nová kopie Windows 7 se zachováním původních dat.... dáš pokročilé možnosti, formát a počkáš.
- Joe Hallenbeck
- Nováček

-
Mám spíše opačný problém.
Mám Noťas s nainstalovaným systémem Win7 Premium Home (64bit) a chci jej odinstalovat a najet na XPčka (32 bit). Problém je v tom, že když vložím bootovací cd od XPček a nabootuju instalaci XP z cd tak se mi sice začnou natahovat univerzalní ovladače na disk, nicméně místo zobrazení licenční smlouvy mi hodí modrou smrt s nápisem: System windows byl ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace....
K možnosti formátování disku (výběru oddílů) se ani nedostanu a nemůžu tedy disk se 7kama zformátovat....
PS: zkoušel jsem to s dvěma různýma instalačkama XPček, které jsou obě 100% funkční, protože jsem je dneska instaloval na jiné pc a bez problémů.
Mám Noťas s nainstalovaným systémem Win7 Premium Home (64bit) a chci jej odinstalovat a najet na XPčka (32 bit). Problém je v tom, že když vložím bootovací cd od XPček a nabootuju instalaci XP z cd tak se mi sice začnou natahovat univerzalní ovladače na disk, nicméně místo zobrazení licenční smlouvy mi hodí modrou smrt s nápisem: System windows byl ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace....
K možnosti formátování disku (výběru oddílů) se ani nedostanu a nemůžu tedy disk se 7kama zformátovat....
PS: zkoušel jsem to s dvěma různýma instalačkama XPček, které jsou obě 100% funkční, protože jsem je dneska instaloval na jiné pc a bez problémů.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Máš v BIOSu zaplej SATA emulation mode?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Joe Hallenbeck
- Nováček

-
V Biosu takovou volbu vůbec nemám. 
- Maranov
- Mírně pokročilý

Říká se tomu různě "IDE mode" nebo "SATA compatibility mode". Určitě to tam je.
Když ne, budeš muset sehnat SATA drivery a integrovat je do instalace (př. použít disketu).
Když ne, budeš muset sehnat SATA drivery a integrovat je do instalace (př. použít disketu).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- Joe Hallenbeck
- Nováček

-
Jj už se pokouším o integraci nějakých ovladačů přes nLite, tak uvidím jestli to půjde.
Že by to byl SATA Controler Mode? AHCI nebo Compatibility?
Že by to byl SATA Controler Mode? AHCI nebo Compatibility?
- zombux
- Odborník PCT

bingo - Compatibility je to pravé.Joe Hallenbeck píše:Že by to byl SATA Controler Mode? AHCI nebo Compatibility?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Joe Hallenbeck
- Nováček

-
Jo tak už se mi to podařilo.
Stačilo přepnout v biosu SATA Controler Mode z AHCI na Compatibility
Diky za radu
Stačilo přepnout v biosu SATA Controler Mode z AHCI na Compatibility
Diky za radu
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A neni instalace 10 let starych XPcek (ke vsemu 32 bitovych) na novy stroj se 4 GB RAM trochu mimo?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- zombux
- Odborník PCT

naučil jsem se nikomu nic nerozmlouvat, když to sami chtějí a myslí si že to tak je dobře, ať si to tak dělají...LiveBomb píše:A neni instalace 10 let starych XPcek (ke vsemu 32 bitovych) na novy stroj se 4 GB RAM trochu mimo?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Asi tak, víceméně je to nauživatelích, tady má smysl maximálně doporučení. Ale nejsme tu od přesvědčování ostatních. Každopádně viz LiveBomb, je to trošku mimo no...zombux píše:naučil jsem se nikomu nic nerozmlouvat, když to sami chtějí a myslí si že to tak je dobře, ať si to tak dělají...
- Joe Hallenbeck
- Nováček

-
Ne není, pakliže mám doma řadu periferních zařízení jejichž podpora skončila na WinXP, které jsou pro mojí práci hodně důležité. Nehledě na to, že jsem zvyklej na klasický design a zrovna teď si nemohu dovolit pátrat, kde co je kam ve Win7 přesunuto....