GF GTX 460 (GF104) - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: GF GTX 460 (GF104) - info, testy, recenze

Příspěvek od Shit »

no-X píše:Je tu argument, že některé modely jiných výrobců ho nemají. S tím se podle mě ale moc operovat nedá. Jiní výrobci můžou používat odlišný návrh PCB (jiný počet vrstev, nebo kovové vrstvy uvnitř PCB pro odvod tepla), případně může mít karta jako celek (PCB a vlastnosti chladiče) jiné termální charakteristiky. Pokud naopak karta (PCB/chladič) Palitu byla navržena tak, že napájecí kaskáda bude chlazená, pak odstranění pasivu bez změny návrhu PCB či chladiče může mít negativní dopad...

...To samo o sobě bez diskuse ovlivní některé provozní vlastnosti, ale otázka je, do jaké míry. Pokud by byl přínos pasivu nulový, nemělo by smysl ho na "testovací" verzi dávat.
Všimni si, že všichni výrobci na PCB mají díry pro pasiv, ale jako jediný ho ve finále zatím používá Gigabyte. Nikdo jiný.. Proč?
Tím nechci omlouvat Palit/Gainward za odlišnou novinářskou a prodejní verzi karet.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: GF GTX 460 (GF104) - info, testy, recenze

Příspěvek od Thellwin »

LOCK do promaz, možná že tu někoho nějakej čas zase neuvidíme :wink:

//Krteq - Promaz + UNLOCK
Goldnoob team proud member!
TomasH
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce 460GTX - problémy a jejich řešení

Příspěvek od TomasH »

Zdar.
Vím, že je poměrně brzo se na to ptát, když je karta "na světě" tak 14 dní, ale neřešil jste někdo výměnu chladiče za nějaký nereferenční typ ??? Mám GTX 460 od Gainwardu (tu slabší verzi) a ta má pouze malý pasiv na jádře bez heatpipe trubic...i na základních taktech je docela hlučný (cca 70 t při 66% ot)...díky.
Core I5 7400; ASUS PRIME Z270-A; Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133; GTX 1050 2G, Kingston SSD 128GB; PSU Corsair HX520; X-Fi Fatality...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomasH píše:Mám GTX 460 od Gainwardu (tu slabší verzi)...i na základních taktech je docela hlučný (cca 70 t při 66% ot)...díky.
Flashni VGA BIOS => http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p8024187
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

n ja zas rozmislam nad tou verziou cyclone od msi co poviete na ten chladic a celkovo na grafiku je to lepsia ako referencna?
TomasH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasH »

Shit píše:
TomasH píše:Mám GTX 460 od Gainwardu (tu slabší verzi)...i na základních taktech je docela hlučný (cca 70 t při 66% ot)...díky.
Flashni VGA BIOS => http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p8024187
Hm, nevím jestli mi to pomůže, jde mi o teplotu a tím i o poměrně vysoké otáčky ventilátoru...snad jedině, že by nový bios měl pozměněnou regulaci otáček ventilátoru ???
Core I5 7400; ASUS PRIME Z270-A; Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133; GTX 1050 2G, Kingston SSD 128GB; PSU Corsair HX520; X-Fi Fatality...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomasH píše:Hm, nevím jestli mi to pomůže, jde mi o teplotu a tím i o poměrně vysoké otáčky ventilátoru...snad jedině, že by nový bios měl pozměněnou regulaci otáček ventilátoru ???
Já vím, že ano. :)
Nový BIOS mění charakteristiku otáček fanu, jinak bych odkaz na flash ani neuváděl. :wink:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 8#p8024128
=>
http://extrahardware.cnews.cz/palitgain ... na-gtx-460 - týká se to všech edicí (nejenom SP a GLH, jak se píše na EHW) od Palitu a Gainwardu.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

mohli by ste my poradit? rozmislam nad tou cyclone verziou od msi 1gb, je lepsia ako referencna? pozeral som aj jednu recenziu a vypadalo to ze je dobra
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

olis píše:n ja zas rozmislam nad tou verziou cyclone od msi co poviete na ten chladic a celkovo na grafiku je to lepsia ako referencna?
olis píše:mohli by ste my poradit? rozmislam nad tou cyclone verziou od msi 1gb, je lepsia ako referencna? pozeral som aj jednu recenziu a vypadalo to ze je dobra
Tu kartu na fóru asi nikdo ještě nemá, takže těžko něco může o tom povědět. :(
Ale MSI dělá výborné grafiky, takže špatná asi nebude. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Shit píše:
olis píše:n ja zas rozmislam nad tou verziou cyclone od msi co poviete na ten chladic a celkovo na grafiku je to lepsia ako referencna?
olis píše:mohli by ste my poradit? rozmislam nad tou cyclone verziou od msi 1gb, je lepsia ako referencna? pozeral som aj jednu recenziu a vypadalo to ze je dobra
Tu kartu na fóru asi nikdo ještě nemá, takže těžko něco může o tom povědět. :(
Ale MSI dělá výborné grafiky, takže špatná asi nebude. :)
S touto citací tvrdej nesouhlas. MSI dělá pěkný šmejdy. Jejich pasivní 8600 co se neuchladily pomalu ani s fanem, jejich lighting verze na který blbnulo ovládání vcore, atd, atd. Je tam až moc přešlapů aby se to dalo označit za dobrou značku. Cyclone má chladič jak MSI 4890 Cyclone tudiž bych šel radši do referenční.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

heh vlastne teraz ako kukam vlastne to referecne neni to iste ako to cyclone len je na nom kryt ?
http://www.diit.cz/data/images/thumb/62 ... 1279099455
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

DOC_ZENITH píše:MSI dělá pěkný šmejdy. Jejich pasivní 8600 co se neuchladily pomalu ani s fanem, jejich lighting verze na který blbnulo ovládání vcore, atd, atd. Je tam až moc přešlapů aby se to dalo označit za dobrou značku.
Každý výrobce má své "úlety" (vč. Gainwaru, Gigabyte, EVGA atd), takže potom můžeš nazvat šmejdem 90% výrobců.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 460 - problémy a jejich řešení

Příspěvek od kotas »

Tak dnes mi už přišla GTX460 od Gainwardu GS "Goes Like Hell" edice (což je přetaktovaná a zatím nejrychlejší u nás dostupná GTX460), opravdu nemá na napěťových regulátorech pasiv. Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem na kartě odmontoval chaldič a nasadil na regulátory pasivní chladiče, ale ty stejně časem odpadnou a já stejně budu kupovat nové pořádné chlazení, až vyjde..
Dnes doma až přijdu po práci, tak ji šoupnu do kompa a udělám ňáký ty testy, jak jsem psal :wink: .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
xegiie
Nováček
Nováček

Příspěvek od xegiie »

to kotas: to jsem docela zvedav na ty testy.
Jinak tim chces rict, ze chlazeni, ktere je dodavano s kartou na ni nestaci? premyslim totiz, ze ji koupim, kutil moc nejsem takze se mi do ni rypat nechce..
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Chlazeni je ok, maximalni teploty v tech vedrech jsou 85 stupnu, ventas je pri max. otackach slyset, ale v tom parnu nic hrozneho, stejne mam porad otevreno okno apod.
A vykon? Mel jsem predtim v PC ATi HD 3870 a nahodil jsem ted nVidia drivery, takze az vyjdou nove a vykonejsi ovladace, udelam format a cistou instalaci, co se tyka 3DMARK, tak ve 2003 jsem mel nejakych necelych 60 000 bodu na default, 2006 byla prave nejaka divnam jen okolo 16500 pri 1680x1050 a vse na max a vantage nejakych 16000 score na default nastaveni na jedno zapnuti.

Co se tyka her tak u hry AVP blbnou textury - blikaj obcas a tak podobne, u CRYSIS WARHEAD to jede +- okolo 40fps na max. pri 1680x1050, ten vykon je pouze orientacni, zatim jsem nemel cas.

A jak rikam je to zatim nejake "divne" chce to proste format disku a cistou instalaci. Pockam an nove ovladace, zatim necham system tak jak to je..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

kotas píše:Co se tyka her tak u hry AVP blbnou textury - blikaj obcas a tak podobne, u CRYSIS WARHEAD..
Přidej si 0,0125V na napětí a bude to OK.
Až se ochladí, tak zvýšení voltáže nebude už potřeba. Sice to není "košér" řešením, ale pomáhá to.
Asi někde soudruzi u Gainwardu udělali chybu při volbě napětí u GLH... :|
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Foto GTX460 GS Like Hell od Gainwardu:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ve všech 3D MARK (03,06,vantage) mám nějak menší výkon než je v testech, cca o 1500 bodů..
- Nechám to už na příští týden včetně přidání voltáže, zítra jedu pryč.
- Podle mě je to tím, že jsem měl v systému ATi a teď jsem nahodil nVidia, prostě udělám více testů apod. pak s nově nainstalovaným OS..
- Teploty v těch vedrech nepřesáhnou s default chlazením 85 stupňů.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

kotas píše:Ve všech 3D MARK (03,06,vantage) mám nějak menší výkon než je v testech, cca o 1500 bodů..
Přidej si v těchto verdrech voltíky a bude to OK. :wink:
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 22. črc 2010, 22:59, celkem upraveno 1 x.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

jo to sme dva ja mam 7micky od vydani a vystridal sem na tom 2 atiny a tedka tam je nv uz sou docela zabordeleny, ale staram se o ne, tobe prijde hlucnost ok? :/ hm tak doufam ze to je tim ze sem mel pasivni grafiku, kdyz sem zkousel empire total war tak to tocila snad max i s tim novym biosem (ten si daval?)
abych jen neplacal
Far Cry 2 bench
Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(4x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
3x loop vše
* Average Framerate: 60,33
* Max. Framerate: 89,85
* Min. Framerate: 45,18

Ranch medium
* Average Framerate: 67,59
* Max. Framerate: 133,91
* Min. Framerate: 36,10

Ranch Long
* Average Framerate: 64,83
* Max. Framerate: 134,14
* Min. Framerate: 34,10
karta bez OC
Edit:
tak po ciste instalaci win:
Ranch Small
* Average Framerate: 63,27
* Max. Framerate: 93,72
* Min. Framerate: 33,34

Ranch medium
* Average Framerate: 70,10
* Max. Framerate: 136,16
* Min. Framerate: 35,14

Ranch Long
* Average Framerate: 69,88
* Max. Framerate: 142,87
* Min. Framerate: 35,04

akorát pokleslo min framerate, ale to mohlo být nějakým tím udpatem co se tahal :(
Naposledy upravil(a) LOVIT dne sob 24. črc 2010, 00:28, celkem upraveno 1 x.
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nový bios jsem ještě nedával, vše už nechám na příští týden. Ale v CRYSIS WARHEAD je to nářez, 1680x1050 bez AA ale na max.detaily a fachá to prostě plynule jak sviňa :o . 3DMARKy sice nehraju, ale ten výkon je nějakej divnej, uvidíme pak, až se vrátím z malý dovolený...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“