Radeon HD 5870 - pc sa restartuje

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
vertoooza
Začátečník
Začátečník

Radeon HD 5870 - pc sa restartuje

Příspěvek od vertoooza »

Caute, mam problem - kupil som radeona 5870 a hned som skusal furmark.Asi po 10-20 sekundach sa pc samovolne restartuje.Myslel som ze je to teplotami, tak som kupil accelero S1 + 2x 92mm fan a teploty isly rapidne (!) dole ale pc sa stale restartuje...trocha som hladal po internete a niekde som natrafil na nazor, ze by to mohlo byt zdrojom. Moja zostava je :
Core i5 750 taktnuty na 3.5 GHz
4 GB DDR3 RAM
disk seagate 320GB
audio asus xonar dx xd (vyzaduje pridavne napajanie)
uz zmieneny radeon 5870 (zatial zakladna frekvencia)
a zdroj mam i-tec (nejaky noname asi) 530W

Este na zaver by som chcel uviest, ze doteraz som pourival radeon 4730 (velmi mierne taktnuty) a bez jedineho problemu.Nikde inde chyba urcite nie je (comp som skladal minuly rok v decembri a presiel vsetkymi moznymi testmi stability atd takze som si isty).

Prosim o nazory - reklamovat radeona (musel by som opat montovat povodny chladic tzn poodlepovat pasivy a to je tiez otazne, ci by mi to uznali keby videli ze som manipuloval so skrutkami) alebo kupit nejaky lepsi - silnejsi zdroj?

Diky moc za kazdu reakciu! :)
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Radeon HD 5870 - pc sa restartuje

Příspěvek od Krteq »

Vesměs jsi si odpověděl sám. Z provozu přetaktovaného Core i7 + HD5870 na takovém zdroji bych měl celkem obavy.
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

To tam ten vyrobce zdroje nema tabulku hodnot v Amperách ? protože někteři vyrobci prodaj zdroj 700W pod 800kč to je taky kvalitka.. učinost :D preferuji 500W + enermexy nebo be quiet

skus tedy jeste jednou vyndat a zandat grafiku a udělat restart biosu jednou mi to u nové grafiky pomohlo aby jela.. no jinak spíš zdroj to neutahne pokud znáš někoho v okolí kdo ma silnou sestavu a skus tam grafiku jestli vubec jde.. ale měla by.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych to videl na nekvalitni Zdroj, skus si nekde pujcit nakej kvalitnejsi 500W+, treba FORTRON nebo SEASONIC apod.
vertoooza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vertoooza »

Objednal som Corsair HX620 (http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... ry&reid=21)
zajtra napisem ako som dopadol :)
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

Bezva sice corsairy topí a jsou hlučnejší než enermex .. ale vykon učinost je vynikající..

Dobrej kup :wink:
vertoooza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vertoooza »

Novy zdroj nainstalovany a komp slape opat bez najmensieho zavahania :D Dik vsetkym co sa zapojili :wink:
xsahr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xsahr »

nz .. hlavně že to jde.. njn asi jsi přetežoval tu vetev.. a kdo ví jakou učinost měl ten tvuj zdroj D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“