Modrá smrt

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Patt
Nováček
Nováček

Modrá smrt

Příspěvek od Patt »

Zdravím, mám problém, koupil jsem si nový PC s Windows 7 64bit Home Premium. Deska ASUS M4A78-EM. VGA je integrovaná, CPU: Athlon II X4 630 2,8 GHz. Objevuje se to nepravidelně, ale když chci spustit nějakou aplikaci nebo film, tak se objeví modrá smrt.

Minidump Vám dávám ke stažení zde:
http://www.edisk.cz/stahni/18061/060710 ... .09KB.html

Budu rád když mi pomůžete tuto nepříjemnou chybu odstranit. Předem děkuji za pomoc.

//edit Wilik - presun z Win7
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Re: Modrá smrt

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Pravděpodobně poloumřená ram, zkus je projet něčim typu golden memory a modli se ať to je paměť a ne deska :)

Můžou to dělat i špatný ovladače, ale nejdřív bych otestoval ty paměti..
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Obvyklá příčina jsou paměti - špatně rozmístěné v pamě´tových slotech, špatné časování, frekvence nebo napětí.

Stáhni si CPU-Z a postni screen karty Memory a karty SPD.

EDIT: Ty už jsi to asi mezičasem opravil - pardon.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Měl bych dotaz, snad nevadí, že to píšu sem - nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno.

Asi týden se mi objevuje pod Windows 7 Professional 64bit modrá smrt. Ten PC ale běží už 3 roky a bez problémů. Win 7 jsou na něm déle než půl roku a všechno bylo OK. To je prostě z ničeho nic, tak nevím... Stává se to hlavně v některých hrách(v jiných nikdy), ale někdy prostě jen tak.

Po restartu mi to vypíše:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Locale ID: 1029

Additional information about the problem:
BCCode: 24
BCP1: 00000000001904FB
BCP2: FFFFF880037BC6D8
BCP3: FFFFF880037BBF40
BCP4: FFFFF880014370FD
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Sestava asi není až tak podstatná, ale :

Athlon X2 3800+
ASUS Crosshair
4GB RAM (2x1GB Geil, 2x1GB A-Data kity)
GTX260
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Aros:
Ahoj,
Aros píše:snad nevadí, že to píšu sem
Ne, to je v pořádku.

Můžeš sem dát MiniDump?
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jasně, tady jsou - hodil jsem do archivu poslední čtyři...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ok. Analyzoval jsem ty logy, ale příliš nám asi nepomohou -> pokaždé se jedná o velmi obecné chyby, a shazují to legitimní Windowsácké ovladače. Ale vypadá to na problém hardware. Jinak, před nějakou dobou (měsíc, ...) - neměnil jsi cokoliv vevnitř v počítači / ve Windowsech?

Jako první tipuji problém s RAM, stáhni si MemTest 86+, a nech ho běžet ideálně přes noc. A pak sem dej výsledek, jestli nalezl nějaké chyby. A pak uvidíme dál :)
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

jan.svoboda píše:Ok. Analyzoval jsem ty logy, ale příliš nám asi nepomohou
Ale pomohou :-)
Logy ukazuji, ze to s nejvetsi pravdepodobnosti shazuje grafika ... aktualizuj ovladace od grafiky a od chipsetu desky...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Určitě tedy zkus, vyloučit to nelze.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

To jsem právě udělal... Ovladače grafiky jsem vyzkoušel všechny za poslední půl rok(teď mám ty úplně poslední). To je v podstatě to jedinné, co se v tom PC mění... Jenže to padá na všech, ať betách, nebo WHQL. Ovladače na chipset mám ty nejnovější, to už jsem taky dělal. Napadá mě, že by grafice mohlo být trochu moc horko, ale ona má podle SpeedFanu i RivaTuneru v zátěži 85°C, což mi přijde docela normální. Zkusím to nechat proběhnout těmi testy a uvidíme...

Jinak například první Assassins Creed padá do Win bez BSOD, zato naprosto bezpečně po méně než 15 minutách hraní.

//edit: No tak ve Furmarku už to vyleze na 93°, což už není tak pěkné, ale stejně to ještě asi ten problém nebude. Nechám teda běžet různé testy ne hodně dlouho a pak napíšu. Zatím moc díky.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak pak je to HW problem v grafice...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

A co tohle? Protože tohle způsobil CPU test na OCCT...

//Teď jsem vytáhl teplotu ve Furmarku po 15 minutách až na 98° - to už jsem to raději vypl - ale ne a ne to spadnout... To budou asi spíš ty paměti, i když směrodatné to není.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jadro systemu...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jádro? No tak to by mohly být paměti, ne? Hele, zhoršil jsem latenci na CL5, pro případ, že by mi paměť zesenilněla za ty roky, a už to jede 35minut bez chyby, předtím to spadlo po 10 minutách, tak uvidíme...

//edit: můžu se ještě zeptat jak si čitelně otevřete ten dump?
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jak jsem psal, jako první krok otestuj paměti. Pak budeme přemejšlet dál, na grafickou kartu se mi to nezdá, ale vyloučit to samozřejmě nemohu. Stále si myslím, že se jedná o hardware problém.

Pro čtení dumpů používám grafický software BlueScreenView a klasickou cestu - http://technet.microsoft.com/cs-cz/libr ... .100).aspx
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, tak po zhoršení latence na CL5, už to jede OCCT memtest 6 hodin bez pádu... Asi mi ta paměť fakt zesenilněla. To je fakt zvláštní, ještě jsem nic takového neviděl. 3 roky fungovala bez potíží...
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já bych tomu poměrně věřil, proto sem RAM tipoval jako 1. viníka. Tak to ještě vyzkoušej, použij i MemTest 86+, jak sem psal (pro jistotu) a kdyby něco, dej vědět.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, já jsem si to jako stáhl, ale moc jsem to nepochopil.. Jako znám starý memTest, co se bůtoval z diskety, ale tohle je taky bootovatelný image... Znamená to, že si to mám hodit na flash, nebo vypálit na CD a nabootovat z toho? Protože spustitelný soubor pro Windows jsem nějak neobjevil.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jj, nejjednodušeji vypálíš image na CD a nabootuješ z něj.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“