Jakou kvalitní stereofoní zvuk. kartu na posleh hudby?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jakou kvalitní stereofoní zvuk. kartu na posleh hudby?

Příspěvek od kotas »

Nemá někdo tip na kvalitnější zvuk. kartu do PC, jedno jestli PCI, nebo PCIe1x, jde mi o kvalitní zvuk, nejlépe 2x stereo cinch. Přiznám se, že jsem se dlouho nezajímal o zvuk. karty, momentálně jedu na Creative Xtreme Music.
Obrázek

Pojdede na mí Hi-Fi Yamaha E-810, kterou mimochodem nemám pouze k PC....
Obrázek

Uvažoval jsem nějakou audiotrak, m-audio či terratec...
cena nejlépe do 5000,- Kč
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jakou kvalitní stereofoní zvuk. kartu na posleh hudby?

Příspěvek od kotas »

Našel jsem tuhle m-audio (M-AUDIO Audiophile 192 - 2/2, SPDIF, MIDI I/O, 192kHz, PCI
):
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -10243.php
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ze všech zvukovek, co jsem doma měl (SB Live, Audigy, Audigy 2ZS, M-Audio Revo 5.1, M-Audio Audiophile 24/96, E-MU 1212m, Berresford DAC), se mi nejvíc líbil zvuk Onkyo Wavio SE-200, kterou mám dodnes.

Obrázek

Bohužel asi nebude lehké ji sehnat. Taky se mi líbí ESI Juli@ a Audiotrak Prodigy HD2.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

no jestli to má nějakej extra smysl, ta yamaha neni nic moc.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Ajťák píše:no jestli to má nějakej extra smysl, ta yamaha neni nic moc.
No jasně, na zvuk z PC je to na nic, ale když už mám pouštět hudbu někdy na PC, tak ať to líp hraje ne..navíc ty jsi slyšel mou Yamahu? Za 13k bych neřekl že je na nic..

Má někdo normální připomínku než to, že Yamaha je na nic? Někdo další nápad na lepší zvukovku do PC na poslech hudby? Jen na hudbu...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

No na trhu žádné převratné novinky nejsou...Na tvém místě vezmu ESI Juli@ a nebo jestli máš víc peněz tak kup DAC, třeba Spitfire vypadá dobře a dá se to považovat za ne možná definitivní, ale rozhodně dlouhodobé řešení.
http://www.hifionline.cz/d-a-prevodniky ... prevodnik/
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

to nebylo myšleno, že yamaha je na nic, ale že ta tvoje yamaha je na nic :D . Jako mít zvukovku za 5 táců a audiosystém za 10 to je trochu legrační. To bych rači koupil recák, kterej umí pracovat s digitálním výstupem a pořádný bedny.

13 k za hifivež je na nic. To sis měl koupit raději za 13 pořádnej receiver a za 10 bedny :D Zvuk by si měl o 100% lepší a nemusel by si řešit PC, páč by si jel přes digitál.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Já už na tomhle fóru adekvátnost zvukovky k bednám řešit nebudu, později na to přijdou všichni, že ty rozdíly mezi zvukovkami jsou tak malý, že na srandabednách to prostě buď sotva rozlišíte, nebo vám psychoakustika poručí myslet si, jak extra velkej rozdíl to je. Ve skutečnosti byste při slepým testu nepoznali, jestli hraje Audigy2ZS z bazaru za 300,- nebo E-MU za 4k.

Když těch 5k přidáte bednám, tak to sakra poznáte. Ale tady to nikdo nechce slyšet, protože zvukovka je samozřejmě nejjednodušší "upgrade".
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

No já můžu zodpovědně prohlásit, že rozdíl mezi int realtekem a SB audigy, neni téměř na mojí soustavě poznat. A to nemám žádné sračky, ale http://www.hifipartner.cz/items/kef-iq-30.aspx + http://www.hifipartner.cz/items/denon-avr-1610b-sp.aspx

deska http://www.alza.cz/gigabyte-770ta-ud3-d149186.htm

pak je tu rozdíl analog vs digitál, tam už samozřejmně rozdíl je, ale ten mám i na itegrovce.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ajťák píše:No já můžu zodpovědně prohlásit, že rozdíl mezi int realtekem a SB audigy, neni téměř na mojí soustavě poznat. A to nemám žádné sračky, ale http://www.hifipartner.cz/items/kef-iq-30.aspx + http://www.hifipartner.cz/items/denon-avr-1610b-sp.aspx
Ony ty novější Realteky jsou docela slušné, takže nějaká starší Audigy nemusí být vůbec lepší. Ale na této aparatuře už bys měl poznat vliv kvalitnější zvukovky. Ale předpokládám, že primárně nehraješ přes PC.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já jedu přes digitál, takže ten analog neřešim. Do budoucna možná pořídim nějakej přehrávač, ale zatim na to kašlu. Nejsou love.
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

kotas: s čistým svědomím Ti mohu dporučit tu co mám já ve své sestavě.
Pro stereofonní poslech hudby. 4 a půl ticíce sice není málo, ale za ty prachy to hraje!
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

o čistokrevném externím DAC řešení přes koax/optiku jsi nepřemýšlel?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ci USB... presne tak, za 4,5 k se da vymyslet lepsi reseni.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Mám doma ASUS xonar essence a hraje hodně dobře. Dokonce k tomu davaj měřený záznam o SNR atd jako k mikrofonum za 30k :DD
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

na Xonar Essence mám v úmyslu napsat další pokračování v zamýšlené sérii recenzí.
Zatím čekám až si vše "sedne" a zmírní se to velké nadšení ze zvuku, který tato karta nabízí.

Jelikož na webu si píšu o tom co sám recenzovat chci, tak bývá výsledek pozitivní...
:-)

nicméně za těch cca 20 let, které jsem věnoval hifi technice, už mám "čuch" na kvalitní produkty
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Mám ji doma vyzkoušeno, jako zdroj pro stero zesik dobrá. Jako zesik pro sluchatka už to není až tak dobrý. Ale 3000kč co stala je super cena, na to jak to hraje. Mám doma i DAC převodním magic od cambridge audio. A rozdíl no nevim. Essence má sice mít lepší DA převodníky, ale asi vyleze výtězně cambrdige audio. Essence je u počítače s cambrdige audio 340 stero zesik a tannoy mercury m1. Na blízký poslech super. Já mám u počítače SONY STR-DB840QS av reciver, repro BEHRINGER B2031P + centr a zadní na filmy. A essence s 340 hraje líp. V obýváku je HTPC, cambrdgie audio: magic DAC, 640 stero sesik + CD a radio a repro ACOUSTIC ENERGY Radiance 3. To samozřejmě hraje nejlíp :D

Osobně uvažuju o 650 AV reciveru od cambridge audio místo sonaka. To je super kousek, sony má 300W příkon 650 má až 1500W :D takže hudební výkon opravdu 6x 100W RMS :D
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

já bych oddělil kvalitní poslech hudby na hifi sestavě a poslech hudby při práci u PC

Na opravdový poslech hudby mám koncový zesilovač DPA 380 SE MkII (modifikovaný a přímo Dudkem doladěný DPA 380), k tomu řídící zesilovač vlastní konstrukce a reproduktorové soustavy Xavian XN 270 ( http://puschpull.org/old_web/xn270.php ).
Za zdroj signálu CD Denon DCD-2560 (s upraveným výstupním zesilovačem - konstrukce Pavla Macury)
Reproduktorové kabely od Pavla Dudka a signálové mezi CD a předzesilovače Krautwire Model Four a mezi předkem a koncákem Weinberg Audio Klunker.
Myslím že tato sestava hraje slušně (každopádně se už v tomto ohledu nikam dál nepídím)

Ale jelikož hodně času trávím u PC (nějaké programování webů a občas databází) tak jsem měl potřebu slušného poslechu na blízko i u počítače. A tam jsem nyní na dobré cestě. Pocit z poslechu hudby je zatím velmi pozitivní (a patrně i zůstane). Naštěstí netrpím tou nemocí, které se říkávalo "audiophila nerphosa". :-)

A Xonar Essence jako sluchátkový zesilovač pro Beyerdynamic DT990 mě velmi mile překvapil. Možnost nastavení impedance připojených sluchátek je fajn. Ale od pořízení reprosoustav Audioengine ani moc potřebu poslechu přes sluchátka nemám ...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“