Lenovo ThinkPad SL510 - dotazy

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
ZiKK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Lenovo ThinkPad SL510 - dotazy

Příspěvek od ZiKK »

Dobrý den,
jsem nyní v situaci, kdy musím vybrat notebook do školy a mé finance jsou velmi omezené. Využívat jej budu prakticky jen na programování, web a sem tam filmy. No nebudu to více rozvádět, protože nechci poradit co koupit, ale mám pár dotazů ohledně konkrétního modelu. Tím je Lenovo ThinkPad SL510, který se mi velmi líbí (stejně jako ostatní ThinkPady) svým profi vzhledem a hlavně také cenou jemně přesahující 11 tisíc (http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=102714), protože jej chci koupit bez OS (přijde na něj W7P 64bit z MSDNAA).
Četl jsem nějaké recenze a víceméně se v nich píše, že to není úplně plnohodnotný ThinkPad co se týče výbavou a hlavně zpracováním.

Proto mám pár dotazů:
1) Potřebuji jej přenášet na přednášky, takže jak je to s mobilitou (batoh/brašna)?

2) Jaká je kvalita zpracování? Vyšší modely jsou z hořčíku, který je určitě v pevnosti a celkové kvalitě jinde než plast.

3) Jak je to s kvalitou klávesnice? Jde mi hlavně o to, že na něm budu programovat a tak potřebuji bezproblémové psaní.

4) ThinkPad jsem nikdy neměl, tak by mě zajímalo jak funguje funkce ThinkVantage, jelikož chci verzi bez OS, je možnost tuto funkci doinstalovat? (u této otázky se omlouvám že možná zní dost laicky, ale netuším jak je to řešeno)

5) Je něco na co si dávat pozor u tohoto modelu?

To je prozatím vše. Předem děkuji za odpovědi.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo ThinkPad SL510 - dotazy

Příspěvek od Sheep-Master »

1)15" NB je na denní tahání už celkem velkej ale vynahradí ti to komfortem celkovou náhradou za PC.
lenovo nabízí spoustu příslušenství,brašen a batohů. já bych doporučil toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56309
2)kvalita zpracování za ty peníze je dostatečná.rozhodně lepší než MSI,Acer,ASUS v podobné cenové kategorii
3)Klávesnice je srovnatelná s vyšší řadou starších thinkpadů,takže rozhodně patří k těm lepším
4)thinkvantage je jakýsi centrum pro komunikaci mezi lenovem a tvym NB. je to prostě diagnostický program,nevidím v něm nic extra.možná firmy využijí.Všechen software stáhneš z jejich webu
5)Pozor bch si snad dal jen na kvalitu LCD
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

1) Horší, kostra je hodně podprůměrná, nesrovnatelná s nevykastrovanými Thinkpady.
2) http://notebookblog.cz/technika/postreh ... nebo-asus/
3) Je jako u klasických Th. takže velmi dobré rozložení, ale trochu se prohýbá... za ty prachy to nebude problém.
4) Nainstaluj System Update ze stránek Lenova. Ten ti stáhne (nabídne ke stáhnutí) veškerý software pro tvůj NB, aktualizace apod. - s tímhle není sebemenší problém.
5) Asus šasi. Horší zpracování celkově, je méně ergonomický, velký, klouby a kabeláž je na nižší úrovni, někdo tu měl problémy s rušením signálu v displayi... (reklamovatelná vada)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
ZiKK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZiKK »

Děkuji mnohokrát!
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“