Notebook do 30tisic

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Notebook do 30tisic

Příspěvek od Joseph.cz »

Zdravim,
prosim vas o radu, jaky notebook do 30tisic vybrat.. chci ho vseobecne na vsechno (novy narocny hry si taky rad zahraju).. zatim se rozhoduji mezi temahle dvema - http://www.alza.cz/acer-aspire-7745g-72 ... 170259.htm a http://www.alza.cz/acer-aspire-8943g-43 ... 166791.htm

Ktery byste vybrali vy? Pripadne jaky jiny byste mi doporucili?
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Notebook do 30tisic

Příspěvek od Maranov »

18,4"? To se dá někam přenášet bez vysokozdvižného vozíku po ruce?
Co takhle něco, co se za rok nerozbije:
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8540p-d153413.htm

Nemáš možnost si na to hraní koupit desktop + nějaký 11"-13" mobilní notebook na cesty? Prachů na to máš dost, bude to o dost pohodlnější.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Joseph.cz »

Jelikoz casto chodim na lanky, hodi se mi vykonnej notebook.. mobilni slabej notebook nechci, protoze by na mejch "cestach" byl na dve veci.. chci proste mobilni vykonnej komp :)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Joseph.cz píše:Ktery byste vybrali vy?
zadny
Joseph.cz píše:Pripadne jaky jiny byste mi doporucili?
profi 15,4" reseni od DELL / Lenovo / HP s grafikou urcenou pro CUDA/CAD (cena kolem 40-50k novy, 30-40k refurbished).

jsem zvedavej, jak chces prenase 18,4 palcovou kravu - respektive az s takovou pretavenou prepravkou na jablka (nadsazka :oops: ) nekde pri transportu bouchnes a nebo ti spadne..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Joseph.cz píše:Jelikoz casto chodim na lanky, hodi se mi vykonnej notebook.. mobilni slabej notebook nechci, protoze by na mejch "cestach" byl na dve veci.. chci proste mobilni vykonnej komp :)
Jak píše DiL.
Pokud máš prostě hodně moc peněz, ze kterých chceš za rok mít jen papír s výpisem několika reklamací a zlikvidovanou hromádku elektroniky, tak sis vybral dobře.
Pokud chceš za tu cenu notebook, tak bych doporučil Elitebooky a T Thinkpady.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

Maranov píše:18,4"? To se dá někam přenášet bez vysokozdvižného vozíku po ruce?
Co takhle něco, co se za rok nerozbije:
http://www.alza.cz/hp-elitebook-8540p-d153413.htm

Nemáš možnost si na to hraní koupit desktop + nějaký 11"-13" mobilní notebook na cesty? Prachů na to máš dost, bude to o dost pohodlnější.

On chce herni notas za 30k a ty mu poradis predrazenej kram s 2gb ram :D :D z toho fakt nemuzu :D
Mam notas co ma 4.4 kg a nosim to v batohu na zadech a je to v pohode
navic ho nosim denne a nerozpada se...notebook ti vydrzi tak dlouho, jak dobre se o nej staras.

navrhuji : http://www.newegg.com/Product/Product.a ... -_-Product

ale musel bys to koupit v zahranici s anglickou klavesnici, ale pokud nejsi zacatecnik na pc, tak to neni problem.
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

dalsi 2GB ram stoji litr, platis vuic za lepsi materialy a dilensky zpracovani

BTW ten tvuj notas mas jak dlouho, ze jsem delal na servisu a u levnejch 17" skoro u vsech praskaly plasty u pantu
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Pokud si opravdu tady někdo myslí, že 18" Aspire bude výhodnější, než 15" Elitebook, tak to se vám velmi rád vysměji. Uvědomte si, že aby jste dosáhli u obou modelů stejné životnosti, musíte si koupit ty Aspire dva. :-D

Pokud člověk chce hrát hry, koupí si herní PC nebo lépe herní konzoli. Proč chtějí lidi sami od sebe a dobrovolně vyhodit 30 tisíc za výkon na úrovní desktopu za 10 tisíc, to nechápu. Proč si chtějí kazit záda nízko položeným displayem, daleko/vysoko (záleží na poloze) umístěnou klávesnicí si ničit zápěstí a baví je poslouchat hlasité "UÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ", kdykoliv zapnou cokoliv náročnějšího jak Malování?

Proč si, proboha, náročný hráč nepostaví za 15 tisíc PC, které bude mít vyšší výkon, lepší chlazení, mnohem větší monitor a pohodlí? Za zbylých 15k se dá koupit dobrý notebook s nižším výkonem, lepším zpracováním, menší hmotností a velikostí a hlavně mnohem vyšší výdrží na baterii, což je věc, na které jsou notebooky stavěné.

Schválně se podívejte po bazarech, kolik "herních notebooků" se tam prodává. Skoro žádné, protože skoro žádné se toho nedožijí. Profi laptopů od Dellu, Thinkpadů a dalších to tam je plné.

Pokud je OP jeden z těch, co pořád ještě chodí na ty dvě zbývající LANky za rok, co v republice jsou, tak proč si tam nevezme desktop, jak to dělají všichni. Ukažte mi progaymera s notebookem. LOL

Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

ale ja nerikam, ze je ten acer lepsi nez elitebook.
Ja mu doporucil tohisbu qosmio, ktera ma dilensky zpracovani velmi dobry. Navic se ji ten elitebook nemuze vybavou ani nahodou rovnat. Ze nekdo hazi notebookem o zem a pak se divi, ze mu odpadavaji panty..to je jeho problem, ja mam uz 3. notebook z toho jeden asus, jedno hpcko - pavilion a ted mam gateway a nikdy jsem nemel problem s tim, ze by se mi notas rozpadal, je to fakt jen o tom, jak se k tomu clovek chova.

osobne mam stolni pc, na kterym rozjedu jakoukoliv novou hru na ultra detaily v 2052x1148 v 60 fps a taky jsem si nedavno koupil herni gateway a to hned z nekolika duvodu. Na vikendy jezdim z privatu domu a nechci tahat stolni kazdej tyden, tak domu beru notas. Na elitebooku bych si moc her nezahral. Navic proc kupovat drahej elitebook, kdyz muzu mit ve stejne konfiguraci notebook za 12-15K? a kdyz se k nemu budu chovat jak clovek, tak mi taky vydrzi pres 2 roky. A dat dalsich 15k za to, že to ma "kvalitnejsi" plasty je fakt blbost, si radeji ty notebooky koupim a kdyz jeden odejde, tak proste ze skrine vytahnu druhej.
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

a je fakt skoda, ze nazyvas profi notebookem tohle, v cem je jako profi? ze na nem nic nepojede a hodi se jen do kanclu, to je jako profi? Navic koupit si notas v CR je hola silenost, v USA jsou o 4O% levnejsi. Uz jste se fakt na tomhle foru omezili jen na lenovo, hp a dell.

Zkuste zas otevrit oci, precist si par zahranicnich recenzi a treba pochopite ze i uz ten acer nedela ty smejdy co delaval driv, treba timelinex rada je velmi povedena az na 2-3 modely.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Víš, když dáš PC komponenty do papírové krabice a budeš ji opatrně přenášet, tak taky, možná v 6ti případech z 10 nebude žádný problém a bude to stoprocentně levnější něž koupit plechovou case.
Ale já jedu na statistiky a podle zkušeností - zde nejde jen o lepší slitinu/kompozit: kvalitní software, baterie, co po pár letech, či snad i měsících, neztratí značný kus kapacity, méně se prohýbající, pohodlné klávesnice, podpora v budoucnu pro nové technologie, drivery pro nové systémy, lepší servis a můžeme pokračovat.

Ano, pokud člověk má moc peněz a chce se jich zbavit, ať si koupí co nejvýkonnější konfiguraci, ale já plánuji i do budoucna, že notebook v dobrém stavu prodám za nižší cenu a koupím novější, tohle asi nepůjde, když to na konci nebude mít výdrž, výkon a bude to doškrábané, protože to má "coo" lesklou úpravu...

Souhlasím, import NB z USA, hlavně třeba refurbished modely z ebay.com, je sakra výhodnější než kupovat to v krámě tady, ale to není pro všechny... navíc, pokud pošlu link na alzu, neznamená to, že by si měl tazatel koupit tam, znamená to, že se mi tam dobře vyhledává. :-D

Pokud si prohlédneš mé posty, Timeline(X) jsem tu několikrát doporučoval, ale určitě je nedoporučím někomu, kdo má rozpočet jak na dva notebooky, za ty prachy se dá snad koupit něco víc...

Řečeno čísly (jak jsi psal, levný nb vydrží 2 roky):
obyč za 15k/10let -> 15k*10/2 = 75k za deset let
kvalitní za 25k/10let -> 25*10/5 = 50k za deset let, možnost prodeje na konci (kdo by si nekoupil spolehlivý NB na nějaké to brouzdání na netu za pár tisíc?)

Podobně jsem to měl s DVD-R, kupoval jsem o tři koruny levnější, než mi došlo, že bude lepší kupovat ty, co u nich není každé 4. špatně vylisované, bude to levnější, i když to vypadá naopak. :-) True story.

Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Joseph.cz »

2Maranov: Muzes mi prosimte ukazat pc za 15 tisic (s takovym vykonem ze si vse pustis na high) vcetne 22' monitoru, tichyho reseni chlazeni a periferii? To by me teda zajimalo, co z tebe vypadne.. dle tvyho reseni 15k + 15k bych mel dva prumerny stroje, pricemz ani jeden by moje pozadavky na vysokej vykon nesplnoval..
Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

dobre, ale bavime se tu o notebooku, na kterym rozjede novy hry, na tomhle elitebooku nerozjede ani 2 roky stary, ta grafika prostenevyhovuje a je super, ze vydrzi 5 let jak pises, ale za 5 let na nem nerozjede a novej tetris. Ta toshiba co jsem postnul ja presne vyhovuje jeho pozadavkum a kdyz se k ni bude chovat slusne, 3 roky mu vydrži a i za tri roky na tom bude schopnej rozjet porad dobry hry, jasny deskopu se to nikdy nevyrovna, ale on deskop nechce. Osobne bych si taky nekopil tak velkem notas, mam 17 a vetsi bych nechtel. Ja si koupil delo stolni za 26k s 23" monitorem a k tomu gateway za 16k
http://reviews.cnet.com/laptops/gateway ... olBtm;rnav
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tohle jsem kupoval před tři čtvrtě rokem. Odečti odtud ty zásuvky, hry apod., uprav a můžeš mít tichý a spolehlivý PC za 18k a k tomu tohle:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-u350-d158497.htm

Máš tam chlazení, slušné střeva, tichý zdroj a ucházející RAM. Jako bonus větší HDD.
Problem solved.

Nebo si teda kup notebook, s grafickým výkonem 30% tohohle desktopu, za 30k, jak je libo.
Já si nevycucávám tyhle věci z prstu, notebooky na hraní je jako herní konzole na práci ve Wordu. :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

ach muj boze :D

to cos postnul, to nema s hernim pc nic moc spolecnyho, ta karta uz je taky skoro stredovek a ten procak taky nic moc kdyz to ma byt herni pc. to uz alespon i5 nebo phenom 965BE

Ale to je fuk, evidentne ti dela problem pochopit, ze i herni notebooky maji sve vyuziti. Ja delam lanku tak 4x do roka a kdyby se mi do bytu melo narvat 8 stolni pc, tak bych se musel probourat k sousedum. Navic treba doma nema misto na stolni, casto se stehuje z pokoje do pokoje atd. Mam kamarada, co hraje zavodne a kazdej tyden jezdi po republice a evrope, sice na turnajich ma vzdy stolni ale na treting a takovy to rychly pozvykanicko se herni notas hodi.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Vždyť říkám, pokud potřebuješ nutně značku procesoru a malý prostor, tak si to kup, ale bude to za víc a s nevýhodami.
Ano, je to středověk, však je to skoro rok staré. :-D

Btw, ta karta má vyšší výkon jak ta mobilní. Navíc dnes už samozřejmě bych bral 5770, což je zas někde jinde.
Naposledy upravil(a) Maranov dne pát 30. črc 2010, 14:21, celkem upraveno 1 x.

Brumla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brumla »

prosim te joseph jeslti to jeste sledujes :D napis presne jaky hry bys na tom chtel hrat a jak casto to budes prenaset, treba najdem nejakou cestu jak do 30k narvat jak stolni tak i pouzitelnej notas na obcasny hrani.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

koupe herniho notebooku je blbost, respektive uz sam pojem "herni notebook" je blbost. kdyz si chce nekdo zaparit, at si koupi desktopa - za stejne penize ziska nesrovnatelne lepsi herni zazitek. nevyhody hernich notebooku uz byly zmineny nespocetnekrat, takze nechapu, jak muze pres to vsechno nekdo stale citit touhu investovat svoje penize (obvykle nemale) do neceho tak nevyhodnyho, nevhodnyho a zbytecnyho.

argumenty typu "..chci parit na privatu, v tramvaji, ve vlaku, pod perinou a na zachode.." vypovidaji nanejvys o tom, ze by to misto herniho notebooku chtelo spise dobryho psychologa.

nicmene kdo chce kam, pomozme mu tam - takze, tazateli, je to easy:

- urci si castku, kterou hodlas do booka investovat, zajdi si na stranky nekolika vetsich prodejcu vypocetni techniky (czc, alza, mironet atd.), ve filtru zadej cenu a pak uz jen vyber booka s nejvykonnejsi grafikou a CPU.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Joseph.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Joseph.cz »

Sleduju, ale tak trochu se tomu musim smat.. prisel sem s tim, ze bych chtel poradit s vyberem notebooku do 30tisic a misto toho se mi tady nekdo snazi vnutit myslenku, ze takovej notebook vlastne ani nepotrebuju :D.. za tvuj navrh Brumlo diky, par notasu jeste omrknu a rozhodnu se..

jo a DiLe, nevim kde beres podklady k tomuhle tvrzeni (argumenty typu "..chci parit na privatu, v tramvaji, ve vlaku, pod perinou a na zachode.." vypovidaji nanejvys o tom, ze by to misto herniho notebooku chtelo spise dobryho psychologa.), protoze ja zminil jen jeden prostej duvod, ne nic podobnyho tomu, co tu popisujes.. kazdopadne i tak diky, ze sem se opet mohl zasmat..

myslim, ze je cas to tu zavrit.. vsem diky za ochotu a hlavne diky Brumloj, kterej me jako jedinej pochopil..
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Děkujeme za projevy úcty, jsem rád, že jsi to pojal kriticky a neegoisticky přehodnotil své požadavky, to se jen tak nevidí. /konec ironie

Jinak, pokud nechceš nějaký business notebook, tak má DiL pravdu, prostě vybírej podle filtrů v shopech, protože u notebooků za tyhle peníze jsou rozdíly minimální, leda že investuješ do kvality zpracování apod.

Pochopili jsme tě všichni, akorát máme jiný úhel pohledu. Zatímco ty de facto chceš vyhodit 30k za počítač s výkonem za 15k, my ti radíme jiné řešení, protože tohle jsou jen vyhozené peníze, bez budoucnosti, bez přidané hodnoty, naopak jen s nevýhodami, prostě jen zbytečnost navíc.

Na notebooku hraju hry často, kvůli rozpočtu; kdybych měl na počátku 30k, tak bych je nevyhodil za kus plastu, ale řešil to elegantněji.

Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“