VLC media player 1.1.0.0 problem cz title

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
lelekdk
Začátečník
Začátečník

VLC media player 1.1.0.0 problem cz title

Příspěvek od lelekdk »

Měl jsem předchozí verze VLC 1.0.3 a pak jsem myslím upgradoval na 1.0.5. Před časem jsem si stáhnul myslím nejnovější verzi VLC 1.1.0.0 a teď se mi špatně zobrazují cz titulky (resp.: háčky a čárky mi nefungují - u většiny písmen). Zkoušel jsem prolézt většinu nastavení VLC ale nikde jsem nenašel řešení. Prosím pokud máte někdo zkušenosti kde tohle opravit v nastavení prosím o nějaký návod (text + obrázky prosím :D ). Nebo pokud je možnost to nějak opravit softwarově v podobě dalšího upgradu, tak zase prosím o nějaký ten návod. VLC je jeden z mála přehrávačů. na který jsem si zvykl během několika minut a rád narozdíl od jiných přehrávačů kde jsem si na ně MUSEL zvykat i několik měsíců protože nebyla jiná možnost. Proto bych nerad hledal jinou alternativu a radši vyřešil tento problém jak opravit title v přehrávači. Další možnost pochopitelně je: vrátit se ke starší verzi :D ... ale pokud to půjde, tak bych se nejraději věnoval tomu jak vyřešit tento problém.

Předem díky za pomoc.
c# Kozel zahradníkem
slamozrout
Nováček
Nováček

Re: VLC media player 1.1.0.0 problem cz title

Příspěvek od slamozrout »

Ja bych podle niže uvedeneho zkusil zmenit kodovani.

Kód: Vybrat vše

VLC doesn't display all subtitles

If VLC has autodetected your subtitles file, or if you opened it manually, but VLC only diplays some subtitles from time to time, you will need to change the subtitles file encoding.

Go to Preferences -> Input / Codecs -> Other codecs -> Subtitles, and set Subtitle text encoding to the right one.

See this reference: ISO Standard for various characters sets. 
zde je zdroj: http://www.videolan.org/support/faq.html
lelekdk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lelekdk »

Třeba něco dělám špatně, ale při opětovném pokusu nastavení (bez ohledu co tam dam) tak to udělá z titulků čtverečky :D ... musím vrátit do původního nastavení (výchozího) a pak mohu nastavovat dál. Bohužel možná k neuspěchu přispívají i moje chatrné znalosti angličtiny.
c# Kozel zahradníkem
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Tools-Prefences-Sub+OSD -> Default encoder: Eastern European (Windows-1250)
Nastroje-Nastaveni-Titulky+OSD -> Vychozi enkoder: Eastern European (Windows-1250)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
lelekdk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lelekdk »

Díky za pomoc :)
c# Kozel zahradníkem
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“