NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Re: NVIDIA GeForce 3D Vision - vše okolo
Jak se mi vrátí grafika z reklamace, tak to Just Cause 2 vyzkouším
Teď mě čeká doba temna bez pc 
- raybit
- Nováček

-
Jakou si mel? Snad ne novou gtx480
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Ne, GTX N285.
- raybit
- Nováček

-
Jenom checkuju gtx480 se mi tu vali na stole (jako zbytek sestavy na 3D Vision, ceka az dodelam zkousky:) ) Vsiml sem si, ze k tomu mas novy Acer, nekde sem cetl, ze ma starsi HDMI 1,3a (asi), ktery neni vhodny prave pro spravny datovy tok na 3D jak to mas propojene? Tedy pokud ma gtx285 hmdi port tak asi nemas na vyber
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Ten tok má jen hdmi 1.3. Čekal jsem a odolával jsem 3D visionu půl roku a nechtělo se mi už déle čekat, tak jsem do něj šel. Mám to před D-VGI kabel či jak se to píše
Jsem spokojený. Akorát jsem bez té grafiky, snad se brzy vrátí, ta vada se projeví hned po minutě, tak snad to nebudou muset dlouze zkoušet a hned zjistí, že je opravdu špatná.
Jinak si myslím, že ta správná vlna 3D ještě nepřišla - bude to otázka dvou tří let, kdy to bude rozšířenější, takže bych mohl čekat hodně dlouho na něco lepšího než teď těch pár monitorů + 3D vision.
Jinak si myslím, že ta správná vlna 3D ještě nepřišla - bude to otázka dvou tří let, kdy to bude rozšířenější, takže bych mohl čekat hodně dlouho na něco lepšího než teď těch pár monitorů + 3D vision.
- raybit
- Nováček

-
tak ten novy monitor od alienware ma HDMI 1,4a myslim tak na ten by to slo no dneska sem do toho koukal a je tam DVI dual tak to necham tak
uz se na to tesim. Zkousel nekdo BF BC2? (Battlefield Bad Company 2)
- Trek
- Začátečník

Vypadá to, že Samsung 2233RZ monitor je/bude discontinued, což se Samsungu nedivím, protože sklidil pro jeho kvalitu ve stereu zdrcující kritiku. Tak mne napadlo meditovat o 3D Vision surround, protože kdo by ho chtěl s tímto monitorem, musel by je hned koupit aby měl 3 (3D Vision surround funguje jen se třemi totožnými monitory).
No zdá se mi 3D Vision Surround jako kravina na kvadrát. Na rozdíl od eyefinity nebo normálního nvidia surroundu, kdy nezakalené oko může vnímat děj z ostatních monitorů, toto neplatí pro stereoskopii, protože má uživatel nasazeny brýle, kdy překáží výhledu obruba a široké stranice. A navíc sledovat stereoskopický obraz pod úhlem nelze, protože je buď zdeformován nebo je úplně vjem ztracen. Proto např. v IMAXu některá křesla po stranách nejsou používána pro 3D promítání.
Takže by si např. člověk odsedl aby viděl z těch monitorů víc = viděl by nudli. Optimální je podle mne mít obraz tak, aby přesně vyplňoval zorník brýlí (a nebyl mimo, protože to ruší).
Diskuse vítána
raybit:
Pokud nemáš výkonné PC, tak si to asi neužiješ.
No zdá se mi 3D Vision Surround jako kravina na kvadrát. Na rozdíl od eyefinity nebo normálního nvidia surroundu, kdy nezakalené oko může vnímat děj z ostatních monitorů, toto neplatí pro stereoskopii, protože má uživatel nasazeny brýle, kdy překáží výhledu obruba a široké stranice. A navíc sledovat stereoskopický obraz pod úhlem nelze, protože je buď zdeformován nebo je úplně vjem ztracen. Proto např. v IMAXu některá křesla po stranách nejsou používána pro 3D promítání.
Takže by si např. člověk odsedl aby viděl z těch monitorů víc = viděl by nudli. Optimální je podle mne mít obraz tak, aby přesně vyplňoval zorník brýlí (a nebyl mimo, protože to ruší).
Diskuse vítána
raybit:
Pokud nemáš výkonné PC, tak si to asi neužiješ.
- raybit
- Nováček

-
Myslim, ze o vykonosti sestavy rec nebude nova gtx480 by to mela utahnout, jenom sem chtel videt jak to vypada atd 
Mno s tim surroudem dobra vec pokud sedis aspon 2 metry od pocitace a mas cca 200k od babicky navic
jinak se to urcite nevyplati lepsejsi by bylo mit 3D na velkem projektoru
Mno s tim surroudem dobra vec pokud sedis aspon 2 metry od pocitace a mas cca 200k od babicky navic
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Trek: Chtěl bych se tě zeptat, jak daleko sedíš od monitoru při používání 3D vision? Pokrýváš celé zorné pole monitorem nebo sedíš dál a vidíš i okraje monitoru?
Jinak co teď hraješ na 3D visionu za hru, nemáš nějaký tip?
Sice jsem bez pc, ale už se nemůžu dočkat, jak si zase zapařím v 3D víc jak minutu 
Jinak co teď hraješ na 3D visionu za hru, nemáš nějaký tip?
- Trek
- Začátečník

Mam ten 22 monitor a sedim tak 60 cm od monitoru, vidim v kazdym oku celej monitor, to je optimalni, rozhodne by nemelo bejt si myslim, ze bys videl obraz mimo bryle, ale je to na osobnich preferencich.
Mam rozehranej Just Cause 2, je to hodne zabavny a pekny, ale hrani jsem na nekolik dnu prerusil, protoze sjizdim Star Trek, ted uz jsem u posledni serie next generation (voyager uz jsem sjel).
Mam rozehranej Just Cause 2, je to hodne zabavny a pekny, ale hrani jsem na nekolik dnu prerusil, protoze sjizdim Star Trek, ted uz jsem u posledni serie next generation (voyager uz jsem sjel).
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Toho 3D Acera GD245HQ jsem testoval, před cca měsícem, odkaz na recenzi zde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/monit ... jak-delany
Jak bylo uvedeno o pár řádků výše má, „jenom“ HDMI v1.3, které nemá potřebný datový tok pro 120 Hz, takže je třeba zapojit monitor na DualLink DVI. HDMI na monitoru je k ničemu, kromě případu, kdy si do něj zapojíš slucáhtka a přenášíš audio po HDMI.
Jak bylo uvedeno o pár řádků výše má, „jenom“ HDMI v1.3, které nemá potřebný datový tok pro 120 Hz, takže je třeba zapojit monitor na DualLink DVI. HDMI na monitoru je k ničemu, kromě případu, kdy si do něj zapojíš slucáhtka a přenášíš audio po HDMI.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
To HDMI v 1.4 má smysl jen tehdy, když bych chtěl k monitoru připojit jiné zařízení např. BR, že? Jestli ano, tak to si starosti nedělám, protože ten monitor není zase tak velký, abych k němu dokupoval externí zařízení na sledování filmů. To si rovnou koupím pořádnou TV a s brýlemi pro celou rodinu i když moje skoro tříletá holčička by to asi moc nechápala
Holt doba zase trochu pokročila
Za chvíli budou i večerníky v 3D 
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Jinak pro fanoušky Mafie 2 vyšla dobrá zpráva od tvůrců hry, že tam bude plná podpora 3D visionu. Jééé já se těším!
Jedničku hraju skoro každý rok a plně si ji vychutnávám, jezdím podle dopravních předpisů, čekám na semaforech atd.
, tak se už nemůžu dočkat!
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ArcSoft's 3D Plug-in gives you all you need to enjoy 3D movies. It provides robust support for Blu-ray 3D movies, allows you to watch 3D movies and video files, and it includes our latest 2D to 3D technology, Sim3D™, which turns regular 2D photos and videos into 3D. (19.99$)
http://www.arcsoft.com/en-us/software_t ... Code=SIM3D
http://www.arcsoft.com/en-us/software_t ... Code=SIM3D
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Mám prosbičku, nevíte čím může být to, že mi nejdou v přehrávači od nvidie ukázky s koncovkou *.mp4? Píše mi to něco o kodeku, ale jinak to video třeba v bsplayer funguje. Tak nevím, co s tím 
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Kolegové, získal jsem Blue-ray 3D Panasonic Demonstration Disc!!! Myslíte, že byste to dokázali zkonvertovat do avi? Případně, jestli by to přehrál normální blue-ray přehrávač s podporou přehrávače 3D?
- xegiie
- Nováček

-
zdravim kolegy s 3D.
3Dvision se mi uz nejaky paetk vali doma v krabici, jelikoz sem jej neuvazene, naivne a uspechane koupil, zatimco vlastnim uz starickou GTS 8800.
Zkusil sem par her, par se i v 3D hrat dalo, ale s hodne malymi detajly a vetsinou i se zaseky, coz cely 3D efekt a vtazeni do hry dost kazi.
Dokonce sem to uspesne vyzkousel v leteckem simulatoru Rise of flight a musim rict ze jsem byl unesen, jelikoz ve hre neni zadny 2d zamerovac nebo neco podobneho (preci jen se jedna o simulator) takze pozitek z kokpitu 100 bodu.
Dalsi bohuzel hra mi na 8800 jeda tak tak bez 3D.
Tak abych se konecne dostal k tomu proc tu pisi. Konecne sem se rozhoupal a planuju koupi noveho PC a potreboval bych par rad.
Docetl sem se o cenove dostupne 460 presne o tehle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78568
Otazka tedy nastava, jesli uz to bude konecne dostatecna karta, abych si uzil 3D efekt s nalezitymi detajly bez nejakeho sekani nebo maleho FPS. Nebo jesli budu muset sahnout vic do kapsy pro SLI reseni, coz se mi opravdu nechce.
Dalsi otazka je, jesli by mi nejak pomohlo ve hrach s PhysX, zapojit tu 8800 GTS prave jen na vypocet Physx, nebo jesli to bude akorat zbytecny zrout wattu?
Neresim v kolika hrach physx je, moje skala je velka od MMORPG, zavodni po simulator a v hodne sem se s physxem potkal. Navic ocekavane diablo3 ho ma mit take.
Kdyz uz sem se tu tak rozepsal, poptam se jeste dal, jelikoz vyvoj moc nesleduju, nemam pojem co je ted takovy standart pro nejnovejsi hry, na mysli mam kolik GB ram, 4GB? 8 GB?.
A 4 jadrovy procesor?
Jesli si na moje otazky nekdo najde cas budu moc vdecny.
3Dvision se mi uz nejaky paetk vali doma v krabici, jelikoz sem jej neuvazene, naivne a uspechane koupil, zatimco vlastnim uz starickou GTS 8800.
Zkusil sem par her, par se i v 3D hrat dalo, ale s hodne malymi detajly a vetsinou i se zaseky, coz cely 3D efekt a vtazeni do hry dost kazi.
Dokonce sem to uspesne vyzkousel v leteckem simulatoru Rise of flight a musim rict ze jsem byl unesen, jelikoz ve hre neni zadny 2d zamerovac nebo neco podobneho (preci jen se jedna o simulator) takze pozitek z kokpitu 100 bodu.
Dalsi bohuzel hra mi na 8800 jeda tak tak bez 3D.
Tak abych se konecne dostal k tomu proc tu pisi. Konecne sem se rozhoupal a planuju koupi noveho PC a potreboval bych par rad.
Docetl sem se o cenove dostupne 460 presne o tehle : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78568
Otazka tedy nastava, jesli uz to bude konecne dostatecna karta, abych si uzil 3D efekt s nalezitymi detajly bez nejakeho sekani nebo maleho FPS. Nebo jesli budu muset sahnout vic do kapsy pro SLI reseni, coz se mi opravdu nechce.
Dalsi otazka je, jesli by mi nejak pomohlo ve hrach s PhysX, zapojit tu 8800 GTS prave jen na vypocet Physx, nebo jesli to bude akorat zbytecny zrout wattu?
Neresim v kolika hrach physx je, moje skala je velka od MMORPG, zavodni po simulator a v hodne sem se s physxem potkal. Navic ocekavane diablo3 ho ma mit take.
Kdyz uz sem se tu tak rozepsal, poptam se jeste dal, jelikoz vyvoj moc nesleduju, nemam pojem co je ted takovy standart pro nejnovejsi hry, na mysli mam kolik GB ram, 4GB? 8 GB?.
A 4 jadrovy procesor?
Jesli si na moje otazky nekdo najde cas budu moc vdecny.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obávám se že bez SLI to nepůjde, 460 je sice výkonná, hlavně po přetaktování, ale užít si hry s náležitými detaily .. to teda nevím nevím
ono taky záleží v jakém rozlišení bys hrál. Na tvém místě bych to zkusil zatím s jednou a kdyby se to nedalo, tak by sis koupil i druhou 460tku. Co se týče té 8800GTS na physX, to by se mohlo hodit, odlehčilo by to té 460tce ve hrách kde je physX použiváno, což je např. Batman, ale jak moc to bude, to zase budeš muset vyzkoušet. RAM ti bude stačit 4GB. Co se týče toho procesoru, tak bych bral Intel i5 případně i7 920, popř. alternativu od AMD (Phenom II X4 955 Black Edition), ale pro případné SLI do budoucna bych volil radši tu i5 nebo i7 a přetaktovat co to jde.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Já mám gt470 a spokojenost. Ono v 3D režimu nejsou tak zapotřebí super detaily a velké rozlišení. Do SLI bych asi nešel z důvodu, že by mě na konci roku mohla klepnou pepka, když bych viděl fakturu za vyúčtování za elektřinu 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Těch 500-800Kč navíc tě nezabijeMaximusCZECH píše:Já mám gt470 a spokojenost. Ono v 3D režimu nejsou tak zapotřebí super detaily a velké rozlišení. Do SLI bych asi nešel z důvodu, že by mě na konci roku mohla klepnou pepka, když bych viděl fakturu za vyúčtování za elektřinu