netbook/notebook s SSD

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Reddriver
Nováček
Nováček

netbook/notebook s SSD

Příspěvek od Reddriver »

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
13 000,- + cena ssd o tom dále

Jakou velikost notebooku preferujete?
je mi to jedno

Preferujete nějaké značky?
ideál lenovo, hp..ale spokojím se i s jinými třeba acer asus, samsung

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kancelářské práce, internet, filmy občas hry

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Budu ho nosit každý den do školy.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
rád bych spustil i nové hry, alespoň na nejnižší detaily, ale není podmínkou

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
4 a víc

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Windows seven

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
širokoúhlý

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
samsung

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
4-5 let

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel

Jak velká má být operační paměť?
minimum 1 gb ale podmínka další volný slot

Jak velký má být pevný disk?
ideál by byl SSD disk alespoň 64 GB, podmínkou je možnost výměny disku za SSD bez ztráty záruky jestli to vůbec jde

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ne

info:
už nějakou dobu se dívám po noteboocích/netboocích a hledám notebook na kterém si občas zahraju hry, optimální výdrž baterie a SSD disk, pokud nebude v základu, rád bych si ho časem pořídil. Bojím se že na mé požadavky se nic nenajde, ale věřím, že mi poradíte. Děkuji
Reddriver
Nováček
Nováček

Re: netbook/notebook s SSD

Příspěvek od Reddriver »

je to sice nad rozpočet http://www.alza.cz/hp-probook-4520s-d172662.htm ale s SSD diskem bych se mohl +- do 20000 vejít, otázkou je zda bych nepřišel o záruku, nevím jak to u notebooků chodí
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Pří výměně HDD (RAM) určitě ne, na to jsou často speciální otvory.
Jestli chceš SSD kvůli tichému provozu, tak efekt nebude velký, s tím Probookem. Já bych si to rozmyslel.
Jinak to není špatná koupě.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Reddriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reddriver »

no především kvůli startům systému a celkově se zrychlení práce se soubory, proč myslíš že nebude efekt veliký? vždyť potom bude hučet max větráky chlazení...chroupaní pevných disků se mi už nelíbí...ale ten SSD bych koupil až do budoucna jen jestli je výměna možná
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Nevím, mám tichý NB a HDD přes větrák neslyším, takže...
Start systému vyřešíš Sleep modem, což bude ještě rychlejší; pokud nepracuješ hodně s videem a tak, tak beztak moc času neušetříš, seč nějaký ten efekt tam bude.

Vzhledem k tomu, že chceš kvalitní NB, který vydrží a nemáš extra nároky na výkon, tak bych vzal ušetřené prachy a podíval se po nějakém starém Thinkpadu T, hodil do něj jednoplotnový disk a máš vystaráno. :-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

Reddriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reddriver »

takže co bys konkrétně doporučil do 18 000? aby na tom občas šla zahrát nějaká nová hra sice na snížené detaily ale hratelná
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Výše zmíněný Probook není špatný. O něco nižší výkon, ale zase lepší display má tento:
http://www.alza.cz/hp-compaq-6745b-d142235.htm

Reddriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reddriver »

tedka jsem narazil na tehle a ten mi přijde parametrově nejlepší http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78267
Reddriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reddriver »

tak jsem trošku pozměnil svoje nároky. Nakonec budu mít míň peněz, takže se budu muset spokojit s notebookem do 15 tisíc. Od disku SSD jsem už upustil, spíš bych něco, co má výdrž alespoň 4 hodiny, ale grafikou výkonnově lepším než intel 4500MHD,což je pro mě fakticky minimum na spuštění hry typu COD4 MW. Najde se v této kategorii vůbec nějaká varianta v poměru výdrž/grafický výkon/cena?
Reddriver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reddriver »

líbí se mi tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70502 výdrž ok, ale jen něco s trošku lepší grafikou kdyby se našla...vím že buď výkon nebo výdrž, ale snad něco najdeme
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“