Problem s instalaci her na notebooku asus

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
yozka
Nováček
Nováček

Problem s instalaci her na notebooku asus

Příspěvek od yozka »

Prosím o pomoc či radu, jelikož už nevím co bych zkusil. U her, co jsem zkoušel nainstalovat, ať už originálních či kopií, nastal problém při instalaci.

Vždy při instalaci vyskočí chyby, které poukazují na to, že kopírovaný soubor chybí nebo je poškozeno medium na kterén soubor je. Toto se děje opakovaně a zcela náhodně, protože při opětovné instalaci nastáva stejný problém, ale teď je soubor u kterého byla dříve chyba v pořádku a objeví se úplně u jiného souboru.

Zajímavé je, že u starších her tento problém není a např. Call of Duty 1,2 nebo Command And Conquer II jdou nainstalovat bez problémů. U nových her jako Call of Duty MW2 nebo GTA4 tento problém nastává.

Notebook má označení N61Vg a měl by tyto hry bez problému zvládnout, tak nevím kde je chyba a na různých forech sem se nikde o tomto problému nedočetl, takže budu rád za jakoukoliv radu a připomínku. A omlouvám se jestli už podobý topic existuje, ale nenašel jsem ho. Díky
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problem s instalaci her na notebooku asus

Příspěvek od Brázda.l »

Že by poškozená mechanika? (Tedy pokud neinstaluješ z image souborů). O jaký operační systém se jedná? Případně bych zkusil ještě položit dotaz do sekce Viry, antiviry a bezpečnost, rovnou s výpisem z RSIT.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
yozka
Nováček
Nováček

Příspěvek od yozka »

Zkoušel jsem to z mechaniky i z image souborů. Ani jedna varianta nefungovala. Jedná se o OS win 7 x64 ultimate. A nevím jestli se jedna o vir, jelikož jsem měl stejný problém před formátováním a přechodem na win 7 z vist.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Tak v tom případě bych to tipl na chybu disku (případně řadiče). Otestuj utilitou od výrobce HDD.
A nech projet disky chkdiskem.
Příkazový řádek (cmd (Spustit jako správce))
chkdsk X: /F /R /X
X: značí písmo jednotky např. C:, D: atd ...

Více informací
chkdsk /?
Ale pozor, tato operace trvá několik hodin (v závislosti na rychlosti HDD).
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
yozka
Nováček
Nováček

Příspěvek od yozka »

Dobře, zkusím. Byl jsem teď mimo ČR. Díky za radu
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“