před nedávnem jsem chtěl svému bratranci zprovoznit PC které jsem dřív používal, ale které mi teď leží doma jako kus starého železa. Jedná se o AMD athlon 1700+, deska MSI K7T266 pro2 (chipset VIA KT266), 768 MB ram DDR1, Radeon 9800SE. Sice starý kousek ale na nějaké starší hry (counter strike,...) by myslím mohl stačit.
Problém byl že když jsem ho spustil (asi po roce a půl nepoužití) tak se nenabootovali windows a házelo to nějakou chybu (HDD error), říkal jsem si že Winy přeinstaluji jenže je tu několik problémů.
1) v PC jsou 2 disky (jeden 60GB dříve systémový a 80GB datový, který míval vždycky problémy se načítat resp. když jsem instaloval windows tak se mi v nabídce disků nikdy neukázal, musel jsem ho zprovoznit až v nainstalovaných windows.
2) když se pokusím nainstalovat windows na ten 60GB (dříve sys. disk) tak mi instalace vždycky zamrzne(v té fázi kdy už je tam to pěkné modre a odpočítavají se minuty)
3) když se pokusím tento disk odpojit a nechat tam pouze ten 80GB datový tak PC zůstane zamrzlé na základní obrazovce (takové té jak je tam procesor, ram a možnost jít do BIOSu atd.)
Byl bych moc rád za jakékoli rady
Díky