Reproduktory 5.1

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
salebro
Nováček
Nováček

Reproduktory 5.1

Příspěvek od salebro »

Ahoj,
chci si pořídit nějaky repro 5.1 na filmy a hudbu, hry mam na sluchátkách většinou. Dřív jsem měl Creative GigaWorks G500 a G550w, oboje jsem musel reklamovat kvůli samovolnýmu vypínání, pravděpodobně se přehřívaly. Teď se nedaj nikde sehnat, stáhnuli je z prodeje a nejsou ani na offciálních stránkách Creativu.
Takhle si představuju ideální 5.1. Všechno se dalo regulovat, suprový byli zadní repra, který šli samostatně zesilovat. Něco jsem si četl o 5.1 Logitech a ta recenze nebyla moc příznivá. Jsem dost na rozpacích a vůbec nevim do čeho jít. Můj strop končí na 10k a to by musela bejt fakt nějaká pecka :D
Díky za rady a tipy
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Reproduktory 5.1

Příspěvek od crashPC »

Tyhle soustavy se dají poslechnout v každém electroworldu, globusu, a tak podobně. Proč to neuděláš?
Já zas musím na tu cenu Logitech pochválit. Když už to nehraje tak skvěle (nehraje to špatně, jen chybí nižší středy, a ekvalizace nepomáhá), tak to aspoň hraje dost :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

já bych vzal tohle
http://www.audiovision.cz/Reprosoustavy ... S-22X.html

nebo jestli nemáš prachy a chceš trochu lepší kvalitu, tak můžeš vzít jenom recák a sloupy a zbytek dokoupit pozdějc.
třebas.
http://www.alza.cz/yamaha-rx-v-365-b-cerny-d134799.htm
http://www.hifipartner.cz/items/eltax-symphony-8-4.aspx

nebo ty bedny můžeš zkusit sehnat na aukru, tam se dají najít. Ale recáky jsou tam starý věčinou bez digitálu, to je na hovno.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Taky mám zálusk na nějaký 5.1 repra, ale nejdřív se zeptám takhle. Jak je to se zvukem který není 5.1, ale 2.0? To pak bude hrát pouze ze 2 satelitů? Ptám se proto, že bych nerad všechny mp3 převáděl na 5.1, to samé platí i o některých filmech s 2.0 stopou. Jde to nastavit aby při se při 2.0 využilo všech satelitů a při 5.1 tak jak to má být? Možná blbá otázka ale s více bednovými repry nemám zkušenosti. Díky.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano. Záleží na SW, ale většinou se namixují ty zadní kanály paralelně od těch předních, takže to je minimálně 4.1 (to už se dá) a v tom lepším případě nebude mlčet aní pátý kanál, který ale bude mono (pravděpodobně v režimu A+B)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Záleží na ovladačích zvukovky anebo programu který to přehrává? Hlavně aby to přepínalo automaticky a nemusel to nedejbože dělat pokaždý manuálně...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, přesně tak. Zcela jistě by to mělo jít nastavit jako uložitelný preset podle situace a příležitosti. Bohužel jak to bude pracovat na jednotlivých zařízeních už nezaručím. Nedávno mě třeba dostalo, že po stisknutí typického tlačítka "power off" na tiskárně Samsung se tiskárna nevypne, nýbrž dotáže, zda ji opravdu chci vypnout(přes ovládací panel). Vysvětlujte to nějakému staršímu uživateli...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Hmm zajimavý :). Btw má tu ještě někdo s tímto zkušenosti?
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Já mám jako zvukovku u kompu AV reciver zatím SONY STR-SB840QS + repráky monitory studiový v 5.1 sestavě celý to vyšlo na 7500Kč a hraje to 20x líp než všechno co se k počítači dělá, lepší i než sestavy ONKYO který sem taky slyšel Prostě objem repráků se jen tak nahradit nedá. . Ale na HIFI sestavu to nemáto sice nemá, ale zase to nestálo 80k :D. ono pořizovací cena před 4 lety 36000Kč. Vyplatí se něco staršího koupit z druhý ruky.

Ale je to dost rozměrný: AV reciver 15kg, jeden přední reprák 10kg, zadní každej 4kg, středovej 4kg.
Neni k tomu potřeba subwoofer ten by i z druhý ruky vyšel tak na 12000kč, protože to musí být nejkvalitnější ze všech součástí aby to nebylo bum bum ale opravdu to alespoň trochu hrálo.

Sice nakonec smáznete 90% hudby, protože to na tom hraje děsně ořezaný nahrávky MP3 který maj třeba i chyby, který nejsou na PC reprácích slyšet. A začnete schánět flac.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych se za 10tis poohledl po bazarovem HIFI 5.0 + Reciever a casem dokoupis subvoofer. Ono HIFI kvalitni sloupy maji v sobe kolikrat i basaky a subvoofer ani nepotrebuji. Ja sam sem koupil uz 2x starsi HIFI setsavu vzdy po 10tisicich a pri prodeji na tom opet defakto skoro nic neprodelas, HIFI si drzi ceny furt.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“