Pred pár dny se mi vrátil notebook z reklamace (asus f5gl, windows 7, vymenili mi celou MB), mé problémy se tím sice vyřešily, ale objevil se nový, nejdou mi rozbalovat větší soubory v .rar . Napr. 1Mb velký soubor rozbalit jde, ale jakmile je to nějaký větší (nešlo mi to už od souboru 200 mb+) tak ve winrar mi to napíše, že soubory mají neočekávaný konec archivu a v 7 zip ze soubory nejdou otevrit jako archiv. U mensich souboru (do 150 mb zatim zkouseno) vse funguje .
Za jakekoliv rady predem diky
po reklamaci nejde rozbalovat .rar
- kafooo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

Re: po reklamaci nejde rozbalovat .rar
tipnul bych si vadné paměti, otestuj Memtest86+, teoreticky by to mohl dělat bordel na disku, zkusil bych chkdsk /r
ignorelist: kremrole a dezoláti
- kafooo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak, disky jsem zkontroloval, jsou v poradku, pres livecd linuxu sem pustil memtest a vypsalo to No errors
Kdyz jsem chtel ovsem spustit livecd ubuntu (taky se nahrava do pameti), chvilku fungovalo ale behem nekolika malo minut se to cele seklo, coz taky driv nedelalo
Kdyz jsem chtel ovsem spustit livecd ubuntu (taky se nahrava do pameti), chvilku fungovalo ale behem nekolika malo minut se to cele seklo, coz taky driv nedelalo
- Maranov
- Mírně pokročilý

Jak dlouho jsi nechal jet ten Memtest? Je to potřeba pustit na víc hodin.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- FlexaBender
- Nováček

-
Nejlepe je nechat bezet memtest pres noc. Napr. muj NB vyhazoval chyby az po patem cyklu. Nekdy je to mezi nebem a zemi
, mel jsem dva moduly, ktere byly navzajem (mozna i s cipsetem) nekompatibilni, ale samotne nebo v paru s jinym modulem jely bez problemu.
- kafooo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
DIky za odpovedi, poprve jsem opravdu nechal probehnout jen jeden cyklus ... ted mi to bezelo neco pres 15 hodin a nic to nenaslo
i kdyz si zacinam byt stale cim dal tim jistejsi ze je to tou ramkou, i kdyz bych to radsi vyresil nejak sam nez to zase posilat na reklamaci ...