Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
dObi
Začátečník
Začátečník

Re: HTC TyTN II vs. jiný

Příspěvek od dObi »

zombux píše:alternativa to je, ale má OS Android, ne Windows Mobile - což nevím jestli zakladatel threadu chce nebo ne
Nevlastnil jsem ještě ani jeden, tudíž oba jsou pro mne velká neznámá, takže učit se budu s tím i s tím.
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stricekfido »

spsi bez do androida,wm jsou pomalejsi a rekl bych zastaralejsi,ale k androidu je lepsi mit datovej tarif i kdyz ja to bez toho taky pouzivam a nevadi to..
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

já osobně vlastním Kaisera asi +- 10 měsíců a už bych ho nechtěl...ne, že by to byl špatný telefon, ale je to přeci jen už celkem cihla...ale QWERTY klávesnici za nic nevyměním, ta je skvělá :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já při první příležitosti měním za Touch 2 nebo něco na ten způsob... cihla to je fakt příšerná :| jinak Windows Mobile 6.1 mi vyhovujou, 6.5 mi nesedly, v tomhle směru jsem spokojen, displej je celkem ok, a co mě se*e nejvíc je GPS - v momentě kdy se přehřeje (což je v létě VELMI rychle) tak je to k nepoužití, v zimě to trvá "jen pár hodin", takže bacha na to...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2zombux: a nezkoušel jsi stahovat ty data přes Quick GPS? :) ono to totiž celkem hodně pomáhá a když jsem jel 140km/h ve vlaku, tak to chytlo do minuty :wink: btw Touch 2 má otec a není vůbec špatný...ale jak říkám, HW klávesnici za nic nevyměním, tudíž bych volil HTC Touch Pro nebo Touch Pro 2
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Quick GPS samozřejmě používám, ale jde o to že když se kaiser zahřeje, tak GPS přestane fungovat - přestane se nabíjet (tudíž automaticky začne zhasínat) a začne ztrácet GPS signál. tohle není závada jen mýho kousku, mám to potvrzené od více majitelů kaisera...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Pokud WinMo:
Pokud bazar - TP2 nebo HD2 (TD2 se mi nelíbí, má jen 3.2").
Pokud nový, - TP2 nebo HD2 (TD2 se mi nelíbí, má jen 3.2"). (ale přesahují cenou)

:D

Ohledně Touch2 - mě by silně vadila obrazovka, QVGA rozlišení a 2.8"... Ne, díky, 3.6" a WVGA je úplně jiná kategorie (TP2). Co takový HD Mini s HVGA a kapacitním digitizerem?
(Ano, na QVGA taky je samozřejmě EzInput SW klávesnice, takže stylus lze zahodit, ale WVGA obrazovky jsou na jiné kategorii kvality výroby.)

Pokud Android:
Sehnat Samsung Galaxy S, potažmo Motorola Droid X - ale tam nevím, jak to je s GSM sítěma...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Díky za rady, uvidím, nechám si to proležet v hlavě.

Jinak, co se týče HW klávesnice, měl jsem možnost si ji dnes a včera na pár hodin vyzkoušet.
Celkově se mi zamlouvala a byl jsem si ní spokojen. Připadla mi pohodolnější. Možná je to jen prvotní zkušenost, ale celkově jsem z ní měl dobrý pocit :)
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

ja bych sel do HTC wildfire(android), tmobile ho sice nema na webu, ale v kamenacich jsou a jsou za nadhernych 5300,-
a mel jsem vedle sebe Samsung Galaxy S a wildfire a Samsung muze jit do kytek, pomalej, sekal se a kdyz sem na nem otevrel gps, tak jsem se za 10 minut musel zeptat, jestli se to jeste otevira, nebo se telefon sekl, majitel sam nevedel a zkoncilo to vyndanim baterky, takze GG, ale win. mobile nikdy!! Ac jsou do tech telefonu montovany slusne HW vnitrnosti, tak na android to nema (coz me mrzi, aplikaci, co bych vazne rad rozbehal - xtb - maji pouze pod wm :x )
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

přirovnávat Samsung galaxy S k wildfire? :D :D dobra sranda...Wildfire ma všeobecnou nevýhodu v displey.320x240 je sakra málo a spousta aplikací a navigací nejde...A galaxy S je uplně jiná liga, možná i jiný hřiště
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

raym0n píše:xtb - maji pouze pod wm
čo je to za aplikáciu?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OndraSter píše:Pokud WinMo:
Pokud bazar - TP2 nebo HD2 (TD2 se mi nelíbí, má jen 3.2").
Pokud nový, - TP2 nebo HD2 (TD2 se mi nelíbí, má jen 3.2"). (ale přesahují cenou)

:D

Ohledně Touch2 - mě by silně vadila obrazovka, QVGA rozlišení a 2.8"... Ne, díky, 3.6" a WVGA je úplně jiná kategorie (TP2). Co takový HD Mini s HVGA a kapacitním digitizerem?
(Ano, na QVGA taky je samozřejmě EzInput SW klávesnice, takže stylus lze zahodit, ale WVGA obrazovky jsou na jiné kategorii kvality výroby.)
v téhle cenové kategorii bych šel určitě do prvního Touch HD.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

mluvime vsichni o tom samem Samsungu Galaxy S? O tom s androidem, co se ted (v usa) zacal prodavat? co je postaveny na Hummingbirdu s nejrychlejsim mobilnim dostupnym GPU, i s Eclairem je gpu asi 2x ci vickrat rychlejsi jak N1 s Froyo... Ta PowerVR je rychlejsi (novejsi generace) jak v iphonu 4. Hmmm

Na THD jsem uplne zapomnel, pokud wm tak bych bral ten. A okamzite zrusil vychozi pomalou wm6.1 a hodil rychlou 6.5.3 :)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja doufam že jo,proto jsme se desil když ho srovával s Wildfirem...přišlo mi to divný
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Takže taky to tak vypadá.
Zaujali mě tedy Touch HD a Touch Pro 2.

Ještě si musím na chvíli půjčit HW klávesnici, abych se ujistit, zda-li mi sedí nebo ne.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dObi píše:Takže taky to tak vypadá.

Ještě si musím na chvíli půjčit HW klávesnici, abych se ujistit, zda-li mi sedí nebo ne.
to právě zjistíš jen časem... mě HW klávesnice fascinovala, musel jsem ji mít - ale pak jsem zjistil že ji vůbec nepotřebuju a jen mi ta cihla vadí. obávám se že za chvilku zkoušení nic nezjistíš :(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

zombux píše:
dObi píše:Takže taky to tak vypadá.

to právě zjistíš jen časem... mě HW klávesnice fascinovala, musel jsem ji mít - ale pak jsem zjistil že ji vůbec nepotřebuju a jen mi ta cihla vadí. obávám se že za chvilku zkoušení nic nezjistíš :(
Mě HW klávesnice na TP2 opravdu vyhovuje - ve FpseCE je pro hraní PS1 her hodně užitečná, takový Croc 2 nebo Contra, hmmm... Plus ta klávesnice na TP2 je o několik tříd výše, než ta na Kaiserovi. Stisk je opravdu cítit, každá řada je o kousek posunutá, takže orientace je daleko lepší.

Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Kaizra mám už asi dva roky, celkem už stařeček, prošel čtyřmi majiteli, zlikvidovaný jak Lidice, ale pořád spolehlivě jede a funkčně vystačuje. Avšak v dnešní době už výkonnostně a velikostí zaostává, kdysi jemný display je dnes k smíchu, odezva a SW výbava je předpotopní, zkratka HodněTěžkáCihla je celkem přesná.
Nesouhlasím s nepotřebností HW klávesnice, není na to si Kaisera někde na přednášce otevřít jako "ultra-mini netbook" :-) a psát poznámky a jiné věci. Psaní SMS za chodu je na SW klávesnici takřka nemožné.
Blbost si to koupit to není, ale dneska už je to stařeček. Nedá se to nosit v kapse, chce to na opasek.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Maranov píše:Psaní SMS za chodu je na SW klávesnici takřka nemožné.
Ako bývalí majitel HTC Touch Pro a súčasný majitel HTC Desire si dovolím odporovať :razz:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sice možné to je, ale s překlepy a backspace a prostě pravdou je, že pokud je dobrá hw qwerty klávesnice jako u třeba Nokie E61 nebo jejích nástupců nebo u Blackberry (které u nás ještě nejsou třeba tak populární, ale jeďte se podívat třeba do Itálie..), tak prostě a jednoduše je psaní na těchto mobilech o poznání rychlejší.

Ale že jo, vše má své výhody a nevýhody, které si člověk musí srovnat vedle sebe.

Sám mám nyní HTC Desire a jeho multitouch, který pravidelně využívám při browsení netem nebo při ColorDict slovníku + spolu s one or two-click Android Marketem je pro mě velké plus, které převáží i pomalejší a chybovější psaní... kdy ani inteligentní T9 moc nepomůže, naopak někdy spíše škodí.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“