Není vidět zařízení na IDE větvi
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- TRINI
- Nováček

-
Není vidět zařízení na IDE větvi
Ahoj,
mam takový problém,mám v PC 3 SATA HDD(na jednom systém) a pak na IDE větvy DVD-RW a HDD(data) ,které bohužel ve WIN nejsou vidět ,ale v biosu a při Bootování je v nabídce mam.Ve Win nejsou ani ve správci zařízení.
Nejvíc mi zaráží to,že to donedávna normálně fungovalo ale před třemi dny jsem zapl komp a nic.
Čili problém ...není vydět žádné zařízení na IDE větvy a to vše zničeho nic,když to předtím skvěle běhalo.....
Žádné HW zásahy jsem přitom nedělal.
MB : ASUS P5K
SYSTEM : W7
díky za každej nápad co se mohlo pokurvit
mam takový problém,mám v PC 3 SATA HDD(na jednom systém) a pak na IDE větvy DVD-RW a HDD(data) ,které bohužel ve WIN nejsou vidět ,ale v biosu a při Bootování je v nabídce mam.Ve Win nejsou ani ve správci zařízení.
Nejvíc mi zaráží to,že to donedávna normálně fungovalo ale před třemi dny jsem zapl komp a nic.
Čili problém ...není vydět žádné zařízení na IDE větvy a to vše zničeho nic,když to předtím skvěle běhalo.....
Žádné HW zásahy jsem přitom nedělal.
MB : ASUS P5K
SYSTEM : W7
díky za každej nápad co se mohlo pokurvit
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Není vidět zařízení na IDE větvi
A radic IDE ve spravci mas?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- TRINI
- Nováček

-
jojo ten tam jeLiveBomb píše:A radic IDE ve spravci mas?
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Zkoušel jsi Přidat zařízení, zda se IDE zařízení nenadetekují?
Co případná Obnova systému? (bylo-li zapnuto vytváření bodů obnovení).
Případně odinstalovat a znovu nainstalovat ovladače IDE řadiče.
Co se v tom OS mohlo stát, těžko říct.
Co případná Obnova systému? (bylo-li zapnuto vytváření bodů obnovení).
Případně odinstalovat a znovu nainstalovat ovladače IDE řadiče.
Co se v tom OS mohlo stát, těžko říct.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- zombux
- Odborník PCT

skoro bych si tipnul že ten "IDE řadič" je ve skutečnosti ICH v IDE režimu, a ten JMicron nebo co tam je jako přídavné IDE je buď špatně nainstalovaný nebo zakázaný
ignorelist: kremrole a dezoláti
- TRINI
- Nováček

-
a z toho vyplývá co?? jak postupovat dál jestli máš recht ?? díkyzombux píše:skoro bych si tipnul že ten "IDE řadič" je ve skutečnosti ICH v IDE režimu, a ten JMicron nebo co tam je jako přídavné IDE je buď špatně nainstalovaný nebo zakázaný
- zombux
- Odborník PCT

prvně bych zkusil metodu kolegy nahoře, tj ze správce zařízení odebrat všechny IDE řadiče a jejich větve, a po restartu nechat znovu nadetekovat, pak se uvidí
ignorelist: kremrole a dezoláti
- TRINI
- Nováček

-
tak provedeno a neúspěšnězombux píše:prvně bych zkusil metodu kolegy nahoře, tj ze správce zařízení odebrat všechny IDE řadiče a jejich větve, a po restartu nechat znovu nadetekovat, pak se uvidí
- kocourleo
- Začátečník

"není vydět žádné zařízení na IDE větvy" chlape, ta čeština 
A zkusil jsi odpojit jedno ze zařízení, které je na tom kabelu? Možná jedno odešlo do křemíkového nebe a proto nejede celý kanál.
A zkusil jsi odpojit jedno ze zařízení, které je na tom kabelu? Možná jedno odešlo do křemíkového nebe a proto nejede celý kanál.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Gudboj
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Může být vadný i IDE kabel... Zkus připojit jenom disk a pak zas jenom mechaniku - ale pozor na piny, abys mět buď CS (cable select) nebo master 
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7