Vypínání pc při startu XP
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vypínání pc při startu XP
Zdravím,
dostal se mi do ruky starší počítač s tím, že je porouchaný a že jestli náhodou nevím, co s tím.
Sestava:
cpu AMD Athlon X2 4400+ ;
desku za boha živýho nedokážu přesně určit, v biosu se model nikde nezobrazuje a to ani při nabíhání pc nikde nic. jen že integr.gr. je NV 6100 ;
DDR2 paměti byli dvě, jedna 800MHz, druhá 667MHz, celkem 1,5GB, nechal jsem jen jednu 800MHz 1GB ;
disk nějakej Hitachi 160GB;
mechanika LG;
zdroj Corsair 450W;
graf.k. GF GTS250;
Problém je, že pc se vypne, při nabíhání WinXP, prostě při úvodní obrazovce nazdar. V biosu se dá bejt dlouho, tam se mi to vyplo jen jednou z asi 40 vstupů, když jsem hledal, v čem by mohl bejt zakopanej pes. Disk jsem píchnul do svýho pc a obě partition přístupný, bez virů, chkdsk taky v poho.
Takže mi přijde že zdroj to bejt nemůže, jednak je kvalitní a za druhý, v biosu to jede. Disk by měl být funkční. Grafárna zobrazuje a napájená je správně (2x 6pin), deska byla původně napájena jen 20-pinem, dodatečný 4-pin zapojen nebyl, tak jsem ho zapojil.
Tak jsem zkusil přeinstalovat XP, musel jsem vzít kabel k mechanice ze svého pc, páč s tim starym to zamrzalo, zvláštní.
Příprava k instalaci XPček se moc daleko nedostala, knihovna bootvid.dll a po ní ostatní nebyly zkopírovány a proces instalace skončil neúspěšně.
Zkusil jsem tedy nainstalovat svoje Win7 Pro x64 a při nabíhání procesu instalace se pc vypnul.
Takže deska v řiti, procesor v řiti nebo zdroj v řiti? Poradí někdo? Děkuju...
Cirrus
//jan.svoboda - přesun z MS OS
dostal se mi do ruky starší počítač s tím, že je porouchaný a že jestli náhodou nevím, co s tím.
Sestava:
cpu AMD Athlon X2 4400+ ;
desku za boha živýho nedokážu přesně určit, v biosu se model nikde nezobrazuje a to ani při nabíhání pc nikde nic. jen že integr.gr. je NV 6100 ;
DDR2 paměti byli dvě, jedna 800MHz, druhá 667MHz, celkem 1,5GB, nechal jsem jen jednu 800MHz 1GB ;
disk nějakej Hitachi 160GB;
mechanika LG;
zdroj Corsair 450W;
graf.k. GF GTS250;
Problém je, že pc se vypne, při nabíhání WinXP, prostě při úvodní obrazovce nazdar. V biosu se dá bejt dlouho, tam se mi to vyplo jen jednou z asi 40 vstupů, když jsem hledal, v čem by mohl bejt zakopanej pes. Disk jsem píchnul do svýho pc a obě partition přístupný, bez virů, chkdsk taky v poho.
Takže mi přijde že zdroj to bejt nemůže, jednak je kvalitní a za druhý, v biosu to jede. Disk by měl být funkční. Grafárna zobrazuje a napájená je správně (2x 6pin), deska byla původně napájena jen 20-pinem, dodatečný 4-pin zapojen nebyl, tak jsem ho zapojil.
Tak jsem zkusil přeinstalovat XP, musel jsem vzít kabel k mechanice ze svého pc, páč s tim starym to zamrzalo, zvláštní.
Příprava k instalaci XPček se moc daleko nedostala, knihovna bootvid.dll a po ní ostatní nebyly zkopírovány a proces instalace skončil neúspěšně.
Zkusil jsem tedy nainstalovat svoje Win7 Pro x64 a při nabíhání procesu instalace se pc vypnul.
Takže deska v řiti, procesor v řiti nebo zdroj v řiti? Poradí někdo? Děkuju...
Cirrus
//jan.svoboda - přesun z MS OS
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypínání pc při startu XP
Otestovat pameti - MemTest86+ (nekdo doporucoval GoldMemory)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vložil jsem paměti svoje, funkční bez chyby a beze změny.LiveBomb píše:Otestovat pameti - MemTest86+ (nekdo doporucoval GoldMemory)
- killerek
- Začátečník

-
Model desky by mohl byt mezi PCI sloty.
Pokud muzes, tak zkus jiny zdroj. Pripadne vyndej tu pridavnou grafiku a zkus to s integrovanou.
Pokud muzes, tak zkus jiny zdroj. Pripadne vyndej tu pridavnou grafiku a zkus to s integrovanou.
- Briketa
- Začátečník

-
Co kondenzátory na desce, nejsou nafouklé?
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Popravdě některé jsou, ale ne moc, 5 ze 7 hned u cpu socketu jsou mírně vypouklé, jeden u pamětí a oba u PCI-E. Můžu zaslat foto...
- killerek
- Začátečník

-
Tim sis odpovedel. To je na vymenu zakladni desky.
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hm, všimnul jsem si toho hned, ale nepřikládal jsem tomu nějaokou pozornost... každopádně děkuju všem za rady.
- Briketa
- Začátečník

-
To vypínání PC je klasickým symptomem vadných kondíků. Někdy se podobně chová PC, když jsou v háji kondíky ve zdroji. Tobě teď zbývá jen reklamace, výměna kondíků nebo celé desky.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
deska je už staršího data vydání, takže reklamace nepřipadá v úvahu, ovšem na kolik může vyjít výměna kondenzátorů a kde případně? díky za radu
- killerek
- Začátečník

-
Pokud bys to nedelal sam, tak bude asi jednodusi sehnat bazarovou desku.
- Enigma
- Začátečník

Já výměnu kondenzátorů považuji spíše za provizorní opravu, na čas to vydrží, ale může být na desce pokaženo i něco jiného. Zažil jsem to sám na jedné takové 5 let zánovní desce, že sice byly vadné kondenzátory vyměněny, ale za 1/2 roku to začlo zas blbnout. Nemusí to nastat u vás, může to vydržet déle, je to hodně individuální.
- kocourleo
- Začátečník

Já jsem sám opravoval dvě desky a jedou už 2 roky bez problémů, takže bych se toho nebál. Ty kondíky stojí pár korun.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518