Starcraft II
Moderátor: Baneshee
- xkryspin
- Začátečník

-
Re: Starcraft II
I5 750 nepřetaktovaná, 4GB RAM, R 5870:
V nastavení 1920*1200 ultra (bez AA) sem nikde nezaznamenal problém.
Jediné zaznamenatelné zpomalení (ale pořád ui i jednotky fungovaly pocitově stejně) jsem zažil v poslední misi za protose: jenže to bylo 200/200, mothership + recall, zbytek většinou letectvo, hromada carrierů (na každý připadá tak 15-20 těch dronů či co), voidray a phoenixové ... a to vše se střídavě cloakuje a zase decloakuje podle vzdálenosti od mothershipu. (a samozřejmě nepřátelé - ty zergské útoky po splnění mise - tj přes 100 kousků zergských jednotek (včetně broodlordů), + těch speciálních s chapadly a vznášením se. Pěkně proloženo paprsky, gravitonbeamy, stormy.
Ještě to teda testnu na notebooku...
Nebrzdí vám to třeba ten fraps? Stalo se mi to tuším zrovna u WoW, že zapnutí frapsu (byť bez záznamu) sundávalo FPS docela dolů (ale to je tak rok a půl zpět).
V nastavení 1920*1200 ultra (bez AA) sem nikde nezaznamenal problém.
Jediné zaznamenatelné zpomalení (ale pořád ui i jednotky fungovaly pocitově stejně) jsem zažil v poslední misi za protose: jenže to bylo 200/200, mothership + recall, zbytek většinou letectvo, hromada carrierů (na každý připadá tak 15-20 těch dronů či co), voidray a phoenixové ... a to vše se střídavě cloakuje a zase decloakuje podle vzdálenosti od mothershipu. (a samozřejmě nepřátelé - ty zergské útoky po splnění mise - tj přes 100 kousků zergských jednotek (včetně broodlordů), + těch speciálních s chapadly a vznášením se. Pěkně proloženo paprsky, gravitonbeamy, stormy.
Ještě to teda testnu na notebooku...
Nebrzdí vám to třeba ten fraps? Stalo se mi to tuším zrovna u WoW, že zapnutí frapsu (byť bez záznamu) sundávalo FPS docela dolů (ale to je tak rok a půl zpět).
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim asi kazdej hrajem jinou hru.Ja v posledni misi za protose mel porad 60fps a v dalsi misi(jak dete s tim cernochem spectrou osvobodit vezne) mam 35fps...
Jinak muj pc neni high end?Phenom2 x4 3.7Ghz + 2x5870 neni dobrej pc na hry?To sou mi ale veci.
Spis ta zkurvena hra nedokaze ani z 20% vyuzit potencial meho pc kvuli zkurvene optimalizaci a to me sere.
Jinak ta posledni mise za protose je dost silena...kolik ste zabili tech zergu?Ja 2132
http://www.youtube.com/watch?v=ZP7Sl--sPlU
Jinak muj pc neni high end?Phenom2 x4 3.7Ghz + 2x5870 neni dobrej pc na hry?To sou mi ale veci.
Spis ta zkurvena hra nedokaze ani z 20% vyuzit potencial meho pc kvuli zkurvene optimalizaci a to me sere.
Jinak ta posledni mise za protose je dost silena...kolik ste zabili tech zergu?Ja 2132
Naposledy upravil(a) HEAD dne pon 2. srp 2010, 13:48, celkem upraveno 1 x.
- Sobo
- Středně pokročilý

Jenže to je ten problém. FPS nikoho nezajímají, pokud kouká na hlavní budovu, ale v pořádné bitvě to i na tom i7 pojede okolo 20-30FPS, což je pro dobré hráče nedostatečné. Ty to evidentně na těch 30FPS místama hraješ a nevadí ti to, dobře pro tebe, ale musíš pochopit, že jsou tady lidi, kterým 30FPS nestačí a prostě pro plynulé hraní vyžadují 60. Jinak ta sekvence na PCGH je 2v2, radši nechci ani vědět, jak by to běželo ve 4v4.xkryspin píše:tak nerozumim tomu co s tim kompem dela nekdo kdo ma i7 a gtx480 a jede mu to na 22-32 fps
pokud neni ta konkretni mapa tak zapraskana ze to pak jede o 80 fps min
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- goelr
- Začátečník

asi bude potreba i9, popripade i11Sobo píše: Jinak ta sekvence na PCGH je 2v2, radši nechci ani vědět, jak by to běželo ve 4v4.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- xkryspin
- Začátečník

-
No na achievment za 750+ mi utekl zhruba o cca 100 ale po 2000 kilech sem to docela vypustil a už se tolik nestaral o poctivé zvednutí každého většího kousku do vzduchu).HEAD píše:
Jinak ta posledni mise za protose je dost silena...kolik ste zabili tech zergu?Ja 2132![]()
Ta mise s vězením šla úplně bez škobrtnutí.
- Wiruz
- Pokročilý

2564 (normal) - ale uz se to valilo nepretrzite 3mi vchody a behem 2 minut co prorazili konecHEAD píše: Jinak ta posledni mise za protose je dost silena...kolik ste zabili tech zergu?Ja 2132![]()
udelal jsem klasickej wall-in z 2x gateway (3x gateway ze predu) do vchodu, za to dve rady canonu a za to colosuse (4x ke konci). Na rampy kolem vsude canony a do vzduchu letka carrieru, postupne rozdelena na 3 casti aby se to stihalo zabijet. Pak uz jen stihat stavet gatewaye pred canony aby melee jednotky nemely sanci kousat do kanonu, no a pak kdyz uz to neslo se stahnout na vyssi cliff kde jsem udelal stejnou taktiku, ale tam uz to bylo rychle, protoze jak se armada zergu spojila, tak uz to neslo zastavit
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- keistown
- Žlutá karta

-
phenom 2 x4 opravdu neni hi end
dve 5850tky bych za hi end pocital problem je ale nejspis v tom ze nefunguje cf/sli a hodne lidi si stezuje na problemy s ati hd 5xxx, nejlepsi jsou pry catalysty 10.3, dale doporucovali vypnout catalyst control center pred hranim
na oficialnim foru byl topic od cloveka co mel s phenomem x2 malo fps tak nasadil stary athlon 6400+ (nebo tak nejak) a jelo mu to daleko lip
jenom porad nechapu jak se jim povedlo udelat na i7 a gtx 480 v 1024x768 propady na 20 fps, to dali na mapu milion jednotek
myslim ze lepsi reseni by bylo pohledat o tom neco na netu a nebo snizit detaily, nez nadavat ze je to spatne udelany
Sobo: prave u moji gtx 295 byva potreba az 40-45 fps pro plynulou hru abych nevidel stuttering (nebo shuttering ? na netu to nazyvaji obojim tak nevim), dokonce BF:BC2 jsem smazal, protoze se nedal hrat, pohyb byl tak trhany ze se na to nedalo divat, takze tohle celkem vidim, proto jsem psal ze jsem si u SC2 niceho nevsiml
dve 5850tky bych za hi end pocital problem je ale nejspis v tom ze nefunguje cf/sli a hodne lidi si stezuje na problemy s ati hd 5xxx, nejlepsi jsou pry catalysty 10.3, dale doporucovali vypnout catalyst control center pred hranim
na oficialnim foru byl topic od cloveka co mel s phenomem x2 malo fps tak nasadil stary athlon 6400+ (nebo tak nejak) a jelo mu to daleko lip
jenom porad nechapu jak se jim povedlo udelat na i7 a gtx 480 v 1024x768 propady na 20 fps, to dali na mapu milion jednotek
myslim ze lepsi reseni by bylo pohledat o tom neco na netu a nebo snizit detaily, nez nadavat ze je to spatne udelany
Sobo: prave u moji gtx 295 byva potreba az 40-45 fps pro plynulou hru abych nevidel stuttering (nebo shuttering ? na netu to nazyvaji obojim tak nevim), dokonce BF:BC2 jsem smazal, protoze se nedal hrat, pohyb byl tak trhany ze se na to nedalo divat, takze tohle celkem vidim, proto jsem psal ze jsem si u SC2 niceho nevsiml
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Za1 crossfire funguje
Za2 phenom2x4 na 3.7ghz je hodne slusnej cpu a na hry, ktere sou aspon malinko optimalizovane staci s prehledem a v 99% v nich dosahuje 100+fps
Za3 Kdyz blizzard neumi optimalizovat hru, tak by zaslouzil kopanec doprdele.
Za4 kazda mise je jina.V posledni misi za protose mi to nepadlo pod 60fps a pak v jine mam kolem 40fps.A clovek s i7 mel v te misi 30fps tak nevim...
Za 5 nejrychlesi cpu od AMDje phenom2 na 3.4Ghz tzn o 300Mhz pomalejsi proti memu cpu.Takze kdo netaktuje, tak bude mit 20fps nebo co?Opet blizz demence.
Ted jen cekat, jestli vydaj patch a hru aspon malinko optimalizujou pro vykone pc.
Za2 phenom2x4 na 3.7ghz je hodne slusnej cpu a na hry, ktere sou aspon malinko optimalizovane staci s prehledem a v 99% v nich dosahuje 100+fps
Za3 Kdyz blizzard neumi optimalizovat hru, tak by zaslouzil kopanec doprdele.
Za4 kazda mise je jina.V posledni misi za protose mi to nepadlo pod 60fps a pak v jine mam kolem 40fps.A clovek s i7 mel v te misi 30fps tak nevim...
Za 5 nejrychlesi cpu od AMDje phenom2 na 3.4Ghz tzn o 300Mhz pomalejsi proti memu cpu.Takze kdo netaktuje, tak bude mit 20fps nebo co?Opet blizz demence.
Ted jen cekat, jestli vydaj patch a hru aspon malinko optimalizujou pro vykone pc.
- goelr
- Začátečník

neprotirecis si tak trochu?keistown píše:phenom 2 x4 opravdu neni hi end
jenom porad nechapu jak se jim povedlo udelat na i7 a gtx 480 v 1024x768 propady na 20 fps, to dali na mapu milion jednotek![]()
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- keistown
- Žlutá karta

-
http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/248106285
http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/106470760
3x GTX 480 ma 16fps
takze predpokladam ze se hra moc nekamaradi s cf a sli
protirecim, hlavne u tech procesoru, protoze vim ze se to da hrat i na slabym stroji
spis mi to prijde ze to jde a nejde sestavu od sestavy a nerozhoduje jestli je slaba / silna
-------------------------------------------------------------------------------------------------some maps work with crossfire while others don't work at all (eg Twilight Fortress)
http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/106470760
3x GTX 480 ma 16fps
takze predpokladam ze se hra moc nekamaradi s cf a sli
protirecim, hlavne u tech procesoru, protoze vim ze se to da hrat i na slabym stroji
spis mi to prijde ze to jde a nejde sestavu od sestavy a nerozhoduje jestli je slaba / silna
- Sobo
- Středně pokročilý

Ne, tady jde o to, kdo se s čím spokojí. Když má člověk několit let starý počítač, tak je rád, že to vůbec rozjede a nějakých 20-30FPS mu vůbec nevadí, ale když má někdo čtyřjádro s dvěma grafikama, tak od toho očekává trochu jiné výkony.
Ten pojem "dá hrát" je trochu nepřesný, protože v testu PCGH jsi mohl vidět (no, vlastně nemohl, soudě podle tvých komentářů jsi ho ani nečetl), že ani Core i7 na masové bitky více hráčů nestačí (20-30FPS). Takže tvý kamarádíčci asi měli štěstí a na obrazovce ještě neviděli pořádnou bitvu (alespoň takovou jako na PCGH).
Ten pojem "dá hrát" je trochu nepřesný, protože v testu PCGH jsi mohl vidět (no, vlastně nemohl, soudě podle tvých komentářů jsi ho ani nečetl), že ani Core i7 na masové bitky více hráčů nestačí (20-30FPS). Takže tvý kamarádíčci asi měli štěstí a na obrazovce ještě neviděli pořádnou bitvu (alespoň takovou jako na PCGH).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- keistown
- Žlutá karta

-
no hadat se nebudu, tak to po netu nehraju no
zatim sem v 3v3 ani 4v4 nevidel bitvu kde by to kleslo pod hratelnou mez, a jestli je tam 20 nebo 30 je jak si sam rekl celkem jedno
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
20-30 fps je vpohode u strategie
- Sobo
- Středně pokročilý

V kompetetivním hraní ne... To je jako kdybych řekl, že 60FPS na 3D akci stačí, ale kupříkladu hráči Counter-Striku by ti o tom řekli svoje. V tom StarCraftu se ti při nízkém frameratu mimo jiné zpomaluje scrolling, takže při ovládání obrazovky se ti to pokaždé pohne jinak v závislosti na frameratu, což je pro hráče na úrovni neakceptovatelné. Ale souhlasím, že pro obyčejné sváteční hráče, kterým o nic nejde, to celkem stačí.
- vendo007
- Začátečník

hmm hral som zatial len betu, orig ma prist dnes, ale beta na ultra 1680*1050 c2d 2.6ghz ati 4850 glh (4870) slapala uplne v pohode, aj pri masovych bitkach aj v 2v2
ked dorazi orig dam vediet
ked dorazi orig dam vediet
"Real power can't be given. It must be taken."
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja tu porad ctu uplne v pohode uplne v pohode uplne v pohode uplne v pohode....
Kamosovi na jednojadru na 1.3ghz to beha v pohode atd...
Co je uplne v pohode?Ze nemate 10fps?Ze mate pri vetsi bitve 20fps?Pro me je uplne v pohode mit za kazdych okolnosti 60fps.
Znam lidi, kterym taky beha vsechno v pohode a pak k nim prijdu a zjistim, ze ve hrach maji stezi 20fps.Coz je pro me naprosto nehratelne.
Kamosovi na jednojadru na 1.3ghz to beha v pohode atd...
Co je uplne v pohode?Ze nemate 10fps?Ze mate pri vetsi bitve 20fps?Pro me je uplne v pohode mit za kazdych okolnosti 60fps.
Znam lidi, kterym taky beha vsechno v pohode a pak k nim prijdu a zjistim, ze ve hrach maji stezi 20fps.Coz je pro me naprosto nehratelne.
- killerek
- Začátečník

-
Ty uz si sniz detaily. Kdo tu ma porad cist ty tvoje prispevky. Proste dalsi z her, ktera poradne na soucasnem HW nebezi. Souhlasim, ze optimalizace na vice jader by mohla byt, ale neni, tak s tim nic nenadelas.
Jinak vysoka FPS ne vzdy znamenaji kvalitnejsiho hrace. Kdyz se to nekdo nauci na malych FPS, tak muze byt klidne lepsi nez kdokoliv s trojnasobnym FPS.
Pristi tyden si jdu SC2 koupit. Nastavim vse na max a pak budu postupne snizovat nastaveni nez budu mit pocitove pohodove hrani, mel bys to take vyzkouset a ne jet za kazdou cenu na max.
Jinak CF/SLI neni porad uplna jistota navyseni vykonu.
Jinak vysoka FPS ne vzdy znamenaji kvalitnejsiho hrace. Kdyz se to nekdo nauci na malych FPS, tak muze byt klidne lepsi nez kdokoliv s trojnasobnym FPS.
Pristi tyden si jdu SC2 koupit. Nastavim vse na max a pak budu postupne snizovat nastaveni nez budu mit pocitove pohodove hrani, mel bys to take vyzkouset a ne jet za kazdou cenu na max.
Jinak CF/SLI neni porad uplna jistota navyseni vykonu.
- kotas
- Středně pokročilý

Snad nemusí běžet každá hra na full detaily co to dá ne...
A jestli ano, tak bych to spíše viděl na nějaký "psychologický problém" daného jedince.
No bóóže, tak hra nemá 8X MSAA le třeba jen 2x MSAA..
Raději než pořád sedět a hrát hry na kompu doporučuji některým jít se projet ven na kole či zajít na bazén
A jestli ano, tak bych to spíše viděl na nějaký "psychologický problém" daného jedince.
No bóóže, tak hra nemá 8X MSAA le třeba jen 2x MSAA..
Raději než pořád sedět a hrát hry na kompu doporučuji některým jít se projet ven na kole či zajít na bazén
Pořád nechápu, co tady někteří řeší, navíc jsem si nevšiml rozdílu mezi vyšším a nejvyšším nastavením z žádných screenshotu.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- vendo007
- Začátečník

u mna v pohode znamena ze sa to nikdy netrhlo ani to nikdy nebolo nejak spomalene, pripadne to nemalo ani naznaky poklesu fps
vecer ti dam aj fraps cisla
vecer ti dam aj fraps cisla
"Real power can't be given. It must be taken."
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady de hlavne o to, ze pri 60fps je hra plynula a vubec nelaguje mys a pri Mp se da hra perfektne ovladat.
Pokud fps klesnou na 30fps, tak se cela hra spomaluje a zacina lagovat mys a je to tezky vubec ovladat.
Pokud klesnou fps na 25, tak je hra skoro neovladatelna kvuli obrovskemu lagovani mysi a spomaleni hry.
Snizeni detailu nempomuze-tim se snizej naroky na GK a ne na cpu.
Jinak ja hraju bez AA
jestli chcete hrat Mp apon trochu slusneji, tak to chce pri vetsi bitve aspon 40fps.
Profici budou potrebovat 60fps za kazdych okolnosti.A to by me teda zajimalo na cem to budou hrat
.Ze by na i7 na 6Ghz s tekutym dusikem? 
Pokud fps klesnou na 30fps, tak se cela hra spomaluje a zacina lagovat mys a je to tezky vubec ovladat.
Pokud klesnou fps na 25, tak je hra skoro neovladatelna kvuli obrovskemu lagovani mysi a spomaleni hry.
Snizeni detailu nempomuze-tim se snizej naroky na GK a ne na cpu.
Jinak ja hraju bez AA
jestli chcete hrat Mp apon trochu slusneji, tak to chce pri vetsi bitve aspon 40fps.
Profici budou potrebovat 60fps za kazdych okolnosti.A to by me teda zajimalo na cem to budou hrat