Problém - nelze odstranit FLV soubor

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Smolař
Nováček
Nováček

Problém - nelze odstranit FLV soubor

Příspěvek od Smolař »

Dobrý den,

Popis problému: Stáhl jsem si z webu ulozto.cz pomocí prohlížeče Google Chrome video soubor ve formátu .flv (19 MB). Od té doby mi ze zcela neznámého důvodu nejde ani odstranit, ani nijak přejmenovat, ani nikam přesunout, ani s ním jakkoli jinak manipulovat. Neustále se zobrazuje chybová hláška o používání jiným programem nebo uživatelem. Nevím o jakémkoliv programu, který by mohl tento soubor využívat. Soubor lze pouze spustit (spouštím ho pomocí Real Playeru). Zajímavé je, že poslední dobou se mi též často stává, že počítač částečně zatuhne - nelze nic dělat na pracovní ploše a/nebo hlavním panelu - nutný restart procesu explorer pomocí Správce úloh, popřípadě rovnou celého PC. Přičemž když se podíváme při onom zatuhnutí do Správce úloh, na kartě výkon je často vidět značný úbytek volné paměti a zvýšení zatížení CPU (někdy i 100%).

Pokusy o řešení: Restart počítače, odblokování v nastavení vlastností souboru (byl bezpečnostně zablokován, spustit však šel a spustit jde i po odblokování, stále s ním však nelze jakkoli manipulovat), Ccleaner, Argente Registry Cleaner, průzkum antivirem AVG, defragmentace disku i defragmentace operační paměti pomocí RAM Saver Pro, pokus o "shreddnutí" souboru pomocí WinTools. Dokonce selhal i pokus o Obnovení systému do stavu z doby před stažením souboru, což je obzvlášť zajímavé. Mohlo by se jednat o vir či spyware? Můj AVG (8.5, plná verze) nic takového nenašel. Zkusím to projet pomocí Spybot S&D, popřípadě na to pustit Combofix. Nebo by se mohlo jednat o poškození hard-disku? Stáhl jsem si program Hard Disk Sentinel, který hlásí, že HDD je v perfektním stavu. Existuje nějaký program, se kterým lze u souborů zjistit, jakým programem jsou používány?

Komentář: Prosím, poraďte!
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Problém - nelze odstranit FLV soubor

Příspěvek od Bez_n1ck »

Po restartu nemá nárok být něčím používán. Případně ho zkus smazat z jiného systému (u známého, live CD, ...)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Napadá mě zkusit ho smazat v nouzovém režimu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Smolař
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smolař »

Shit: Děkuji, problém byl vyřešen. Horko těžko se mi podařilo s pomocí Unlockeru soubor odstranit (byl používán explorerem, nevím proč).
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Imho to bude nějaký "plugin" do exploreru, pravděpodobně kodek, co se snaží udělat náhled a podobně.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“