Starcraft II

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Starcraft II

Příspěvek od keistown »

kotas píše:
flanker píše:tak nedělal ybhc si starost, hry co podporují více než dvoujádra, je jich velmi málo...
jo ale starcraft 2 ma opravdu zpraseny engine, tam je jedno pomalu jestli mas single core ci quad...hry od capcom jsou best, staci si vzit priklad treba s resident evil 5..street fighter 4....
taky je ale rozdil mezi tim co musi engine pocitat v komplexnich hrach jako sc nebo arma (ai, atd)

druha vec, podle me re5 je hra intelektualne tak na urovni nejake flashovky, ale to je subjektivni nazor

a treti vec, konzole maji sakra zastaraly hardware takze se vyvojari naucili vyzdimat z nej co to pujde, proto konzolovky docela jedou, (pokud nekdo nepokazi pc verzi) pc vyvojari maj pod nosem 6ti jadra a tri sli/cf a stejne to neumi udelat na vic jak 2 jadra, ale zase jsem si zvykl, pc hry mi prijdou trochu kvalitnejsi nez mackej 1000x [X] na ovladaci
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Zrovna jsem četl na jednom fóru, že prej Starcraft II někomu odpálil grafiku. V menu hry. Co to je za úlet? Mám tomu věřit? To jako zahřál nějakou špatně chlazenou kartu na ultra teploty a spálil napájecí obvody nebo jádro?
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

stalo se to hodne lidem, vetsinou tem co meli ty spatny ovladace od nv, (nejaky mesic spatky tu byl clanek na pctuningu) myslim ze zasekly regulaci vetraku a grafika pak shorela, ale stalo se to i par lidem s ati

nicmene vinit z toho sc2 je podle me docela omyl, mohla to udelat jakakoliv aplikace co zatizila grf kartu
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

Hm tak tohle je hodně zajímavý, dobré vědět.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

fiLL-kiLL píše:Zrovna jsem četl na jednom fóru, že prej Starcraft II někomu odpálil grafiku. V menu hry. Co to je za úlet? Mám tomu věřit? To jako zahřál nějakou špatně chlazenou kartu na ultra teploty a spálil napájecí obvody nebo jádro?
hmm, clanky jsem sice taky cetl ale nemyslim si ze to je mozne. Problem nebyl s ventilatorem ale s tim ze hra v menu nema zadny frame limiter, takze tam jede klidne 700FPS a to prej odpaluje grafiku...

podle me kravina, a dokud neuvidim na vlastni oci tak neuverim

navic blizzard toto omezil v poslednim patchi
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nemuzu si pomoct, ale Mp je proste moc HC.Pokud clovek brilantne neovlada taktiky za jednotlive rasy + nezna vsechny zkratky + nema dobry micro, tak proste nikoho neda.
99% lidi tam hraje se zkusenostma z jednicky a clovek co to vubec nehral nema absolutne narok.

BTW muzou tam hrat cheateri?Jako pokud nekdo do 10min postavi 5x gataway a k tomu na me nabehne s 15 strilecima zmrdama + zaeloty, tak nechapu kde bere prachy.
A tahle je to u 90% lidi.Do 10min maj postaveno treba 3x barraks 4x faktory za terany + 2x starporty a k tomu uz maj armadu s 30+ jednotkama...
Kde na to berou prachy?Ja porad stavim delniky a stejne mam prachy akorat na 1 faktory treba a uz vubec nemam prachy na jednotky.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Zhlédni nějaké replaye a uvidíě že to jde, nikdy sem strategie nehrál až ted sc2 a už válím platinovou ligu :mrgreen:
A to jedu stylem, že nejedu přímo přesné buildy ale vytvářím si taktiku až podle toho jak se ten match vyvíjí...
Naposledy upravil(a) Suke001 dne pát 6. srp 2010, 17:52, celkem upraveno 1 x.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

HEAD píše:....BTW muzou tam hrat cheateri?Jako pokud nekdo do 10min postavi 5x gataway a k tomu na me nabehne s 15 strilecima zmrdama + zaeloty, tak nechapu kde bere prachy.
A tahle je to u 90% lidi.Do 10min maj postaveno treba 3x barraks 4x faktory za terany + 2x starporty a k tomu uz maj armadu s 30+ jednotkama...
Kde na to berou prachy?Ja porad stavim delniky a stejne mam prachy akorat na 1 faktory treba a uz vubec nemam prachy na jednotky.
tak si uloz replay a koukej co kdy a jak stavej, zaroven muzes sledovat jejich income + pocet tezicu a zjistis ze se to da kdyz vis jak, bezne mam kolikrat 2x takovej income nez nepritel jen diky tomu ze ho mam oscoutovaneho a vim ze nedela armadu, takze si hodim rychle fast expu a pak to jde samo (jsem zerg takze fast expa je celkem bezna)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vsak na replay koukam.Delniku maj +- stejne jako ja, ale treba maj litr krystalu a ja mam 100krystalu.Nechapu.Si v klidku stavej jednu tovarnu/starport za sebou a k tomu vyrabej jednu jednotku za druhou ja proste nemam prachy ani postavit slusnejsi army.
Jinak scautovani je pekny, ale 99% lidi si zaterasi vchod :) a nez postavim litaka, tak uz sou u me s 50+army...
Jedina sance jak lidi porazit je vjet s SCv co nejrychleji k nim a zacit stavet barraks a bunkry za terany.
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 6. srp 2010, 18:16, celkem upraveno 2 x.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

tak s tim scoutovanim zalezi za koho hrajes, za terranka je super reaper, za tosse blinku u stalkeru, kdyz das skupinu pod cliff tak ti nejakej blinkne nahoru, za zerga overlordi
Obrázek
Obrázek
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja sem snad upnu nakou replay. :lol:
Uz me ten sc2 nehorazne sere.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ok co delam blbe.
Zas me prejel s mega army a ja sem bez sance.
Tady je replay
http://www.edisk.cz/stahni/85718/LOL.SC ... .19KB.html
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

to snad nemyslis vazne HEAD :D

tak par veci:
on hra protosov, ked vies ako dokazes s nimi robit rychly rush pomocou urychlovaca + probkami ktore nemusia stavat (budovy sa stavaju same) takze stale tazi
ma ovela viac workerov ako ty, pozrel som len zaciatok lebo ten mi stacil :D ale mas len 17 workerov, v MP som maval cca 25 na jednu zakladnu
dalej OMG ved ty vobec nepouzivas resources naco pre boha setris? to mozes robit v late, nie v early game,
dalej sa mi to zdalo zbytocne toto boli moc vazne a hlupe chyby nato aby som sa zaoberal dalsim postupom
"Real power can't be given. It must be taken."
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

tak jestli muzu napsat par postrehu ohledne MP

1v1 mi prijde hodne o skillu, zacinal jsem na 3v3 tam mam ted 12 vyher ku 18ti prohram
pak jsem presel na 2v2 taky skore zhruba 1:1 a po tech 30ti hrach v 3v3 uz to nebylo uplne marny
zkusil jsem 1v1 a katastrofa vseci me hned vydrti, podle me o dost tezsi jak 2v2 a 3v3

k tvojemu staveni, pool jsi stavel moc brzo, pokud chces delat rush tak se da pool stavet po 6ti dronech, ale kdyz se nepovede rush tak je tezky rozjet ekonomiku, nepritel ma vyhodu v tom ze jsi "vyhodil" material za pool a zerglingy misto dronu, proto se vetsinou stavi pool az po 9tym dronovi (zalezi taky na taktice)

drony musis hlavne na zacatku stavet "na cooldown" tudiz hned jak mas material a volnou larvu, kazda vterina zavahani te muze potopit

vsiml jsem si zes mel volny larvy a asi 400 krystalu, takze tam musis zapracovat a ty drony sypat, cim vic dronu, tim vic krystalu, tim vetsi armada

obranu jsi mel postavenou celkem solidne, kdybys na zacatku nevahal a stavel drony a povedlo se ti odrazit ten prvni utok, tak mas velkou sanci vyhrat, jelikoz ten Protoss behem svojeho utoku nestavel zadny jednotky

jinak Zergove se svym micromanagementem (queeny lairy larvy, to ze drone zanikne stavbou budovy atd.) delaji asi nejtezsi rasu na hrani

Protossy bych zaradil tak na stred a Terrana asi taky, ale maji vyhody, hradby z Depotu, muzes se zabarikadovat a zerglingy pres hradbu rozstrilis, kombo Marine + Marauder rozdrti Roache, i Stalkery a Zealoty, dokud Toss nema immortaly, nema counter, coz je daleko pozdeji nez ma Terran Maraudery
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak za zergy sem hral asi po 5 v 1v1.Ale podle me je to lehci za ne hrat.Clovek nemusi stavet milion budov a v kazde naklikavat jednotky.Vsehno si kupuje v hlavni budove.
Predtim sem hral za terany a skoro kazdej zerg me rozdrtil mutaliskama.Jak se proti tomu branit?Clovek musi stavet vikingy a pak nema prachy na pozemni armadu.
Ja nikdy v zivote nehral sc1 a ani betu sc2.
Proste mi prijde, ze je to moc hc a clovek opravdu musi tu hru HODNE ovladat, protoze v MP snad neexistujou lidi bez skillu.
Za terany sem vetsinou vyhral tim, ze sem k nim najel s scv a postavil barraks. :)

BTW ten clovek byl z bronzove ligy.Opravdu bych chtel videt treba profiky.Kdyz on za 10min postavi takovu mega army a jak je videt ma urcite odehrano hodne zapasu v sc1.Proste v sc2 neexistujou lamy.Krome me.
Asi uz maj vsichni na svete odehrano stovky zapasuv sc1... :)

Jinak vic delniku by mi asi tezko pomohlo, kdyz sem mel malo plynu :( .
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 6. srp 2010, 20:46, celkem upraveno 1 x.
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

hmm, len hrat, ale asi fakt najvacsia chyba bola ze si proste na zaciatku kde musis extremne rychlo stavat a vyrabat setril co je ohromna chyba, obycajne ja pouzivam kazdy jeden krystalik ktory pride do 20tej minuty cca, bud drony a expandovat alebo proste stavat swarm (kezde hram tiez zergy)

btw daj mi tvoje realid, kludne aj do ss, mozeme zahrat :)
"Real power can't be given. It must be taken."
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

HEAD nejsi jedina lama... Pár jsem jich potkal v MP (já se taky považuju za lamu, hrál jsem jen SC1 s kámošema po LANu, takže taky nic moc zkušeností)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ted sem zkusil par her FFA a da se tam neco natrenovat.Ale vzdycky se mezi tema trema nejde nakej ultra mega skill, kterej je schopnej znicit vsechny ostatni najednou :) .
Bohuzel vzdy znici ten ultra skill me jako prvniho... :(
Kdyz se podivam na replay, tak ti ostatni 2 vzdy nic nemaj a i ja bych je dokazal lehce znicit.
Lurz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lurz »

Zdravim.. chystám se, že si hru koupím až trochu zlevní. S battlenetem nemám žádný zkušenosti tak se chci předem zeptat.. za používání battlenetu se něco platí? Koupím hru a tím to končí? Když hraju MP tak před hrou si můžu vybrat za koho budu hrát nebo mi to hra automaticky přidělí? Předem díky.. :)
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

za bnet se pri hrani sc2 neplati nic, koupis hru a mas "dozivotni" hrani po netu (W3 jede pekne dlouho)

kdyz hrajes MP, muzes si vybrat 1v1 2v2 3v3 4v4 a FFA (4 hraci vsichni proti vsem)
muzes si vybrat jakou z tech 3 ras budes hrat nebo das random (zvoli ti to hra)
prvnich 5 her v kazde kategorii zvlast (1v1 2v2 3v3 4v4) je umistovacich, podle toho te to rozhodi do urcite ligy (diamantova platinova zlata stribrna bronzova), hra kontroluje jak dobre hrajes, pocet akci za minutu a samozrejme vyhry/prohry a po umisteni bys mel dostavat plus minus lidi ze stejne kategorie

pokud neznas "SC universe" je dobre si nejdriv zahrat kampan, hra ti nenasilne vysvetli system jednotek a to ze kazda je proti jine jednotce silna nebo slaba a nauci te techto "counteru" vyuzivat

MP je ze zacatku docela tezky ale po kampani a nejakych 30ti hrach za jednu rasu si zvyknes a budes vedet co a jak, hlavne to nesmis vzdat po par prohrach

edit: omlouvam se za dezinformace, ffa je 4 hraci vsichni proti vsem
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“