Dnes jsem četl newsku od nejmenovaného autora a mohl jsem se umlátit smíchy po přečtení následujícího vzorce pro výpočet šířky sběrnice.
Nedávno odhalené obrázky tištěného spoje ukazovaly spíše na 192bitové paměťové rozhraní, čemuž nasvědčovalo šest (6 × 32bit = 192bit), respektive možných dvanáct paměťových čipů (pokud by byly umístěny i svrchu).
Mám to chápat tak, že když těch paměťových čipů bude 12, tak bude šířka sběrnice dvojnásobná?

Jak by chtěl autor ke 128-bit sběrnici připojit těch 768 MB GDDR?
Doporučil bych autorům, že když nemají ani páru o čem píší, tak ať radši nezabředávají do technických detailů a nepoužívají cizí výrazy u kterých očividně neví co znamenají. Někdy to působí opravdu komicky aneb "člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v bobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem."
Rád bych ještě situaci kolem novinek trochu rozvedl...
- Nevím, proč každá novinka pojednávající o novém produktu začíná slovy "Společnost XXX uvádí na trh..." popř. "Výrobce XXX představil..."
- Přirovnání jader CPU k válcům motoru a frekvence k obsahu (navíc se nejedná o obsah, ale o zdvihový objem)
- Link na "zdroj" odkazuje pouze na server nikoliv na samotnou zprávu odkud byly čerpány informace
- V průběhu týdne několik doslova opsaných tiskových zpráv
- Vymýšlení si zdrojů a mystifikace čtenářů "bombastickými" predikcemi výkonu bez jakéhokoliv ověření
//Pravda, ale podle toho schématu tam žádné další kontakty pro připájení dalšího paměťového čipu nejsou.
BTW. proč se zase mazala celá větev diskuze?