repro k PC Logitech Z-5500 nebo Creative gigaworks t3

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Douby01
Nováček
Nováček

repro k PC Logitech Z-5500 nebo Creative gigaworks t3

Příspěvek od Douby01 »

Ahoj, chci už lepší repro k PC a rozhoduji se mezi Logitech Z-5500 http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... do-obyvaku a Creative gigaworks t3 http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... y_surround
Asi jsou i jiné v této cenové relaci, byl bych bych rád, když by jste mi s tímto výběrem pomohli, když máte nějaké zkušenosti, budu za ně moc rád. Díky za pomoc a přeju všem jen ten nejlepší zvuk
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: repro k PC Logitech Z-5500 nebo Creative gigaworks t3

Příspěvek od Jindy »

Tyhle dvoje repráky jsou úplně odlišné. Nejen, že jedny jsou surround a druhé 2.1, ale mají dost jiné zaměření a výbavu.

Ty Logitechy mají výborné možnosti konektivity, mně se líbil hlavně digitál, jelikož díky němu ti stačí šuntová zvukovka. A vůbec, dá se k tomu připojit skoro cokoliv. Na hry a filmy je to fajn, na hudbu moc ne. Basák rychlý není a v porovnání k těm satelitům mi přišel předimenzovaný, jak píšu v tom článku.

Gigaworks T3 jsou menší, hrají rozhodně méně nahlas, ale podle mě o dost kvalitněji. Rozhodně jsou lépe zpracované a ten subwoofer je úplně super. Ale nemají ani zlomek výbavy a funkcí, které mají Z5500, ani takový výkon. Ten je tak poloviční nebo čtvrtinový. Nicméně tím pádem mají také o dost menší spotřebu, jsou ekologičtější a zvuk z nich je určitě lepší pro poslech hudby. Basák je rychlejší a i přes jeho malou velikost kope velmi slušně. No viz ty moje recenze.

Vybral sis zkrátka dost rozdílné repráky k rozhodování a každé mají svoje. Já bych to shrnul takhle - ty Creative na kvalitní hudbu, kvalitní poslech. A ty Logitechy na hry a filmy. Co je pro tebe důležitější si musíš rozhodnout sám.
A co se týče ceny, tak u Logitechu se platí hlavně za ty technologie navíc, ne za ten zvuk, který není nijak úžasný. T3 byly předražené už od svého uvedení, ale teďka je cena už mnohem lepší, nicméně tam bych řekl, že se zase platí za ten lepší zvuk a výborné zpracování.
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Ahoj a díky za odpověd. Na PC hraju hry, sem tam kouknu na filmek, mám starou 5.1 tak nějak mi to stačilo, ale poslední dobou hraju na el kytaru přes PC a ty moje starý repro to opravdu už pak nestíhají. Takže je to spíš kvůli té kytaře, ale gamesky hraju taky. Taky jsem byl víc nakloněný k těm Creative T3, ale sem tam beru repro na nějakou malou akci a tam by zas byly super ty Logitechy, je sice pravda že akcičky jsou spíš v létě. tak nevím, ale každopádně ti děkuji za názor
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Na tohle univerzálnější použití budou asi lepší ty Logitechy.

Ale můžeš se poohlédnout po něčem úplně jiném. Koukni na Yamaha HS80M - http://www.muziker.cz/Default.aspx?Yama ... od_id;9033

Ty jsou sice dražší, ale rozhodně lepší volba, než obojí cos tady vypsal. Výkon velmi dobrý, zvuk super a k tý tvojí kytaře fakt lepší volba. Zvuk je prostě úplně někde jinde. Ale bacha, cena je za jeden kus, přesto jsou ale za velmi dobrou cenu a je to mnohem lepší koupě, než nějaký Logitech nebo Creative.
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Mhmmm ty vypadají super, ale ty asi k PC nepřipojím, nebo jo? já mám ke kytaře kombo, ale chci jen kytaru připojit k PC abych mohl nahrávat a přitom když pak hraju a malinko se rozvášním, mám pocit, že mi vybručí díru do hlavy. Ale moc si cením tvého názoru a třeba se i tak rozhodnu. Jistě zvuk z nich musí být super
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Připojíš je v pohodě, stačí si koupit redukce pro kabely, to tě vyjde na necelou stovku. Když se pro ně rozhodneš, poradim ti přesně co koupit.
Časem si můžeš třeba koupit nějakou lepší zvukovku - počítám, že máš nějaký SoundBlaster nebo integrovanou. To zatim úplně nevadí, ačkoliv samozřejmě ti to bude zvuk zhoršovat. Nicméně alespoň budeš mít možnost pro zlepšení do budoucna, což u nějakých Logitech nebo Creative moc nemáš.

Jediná menší nevýhoda (pro obyčejného usera) takhle kvalitních beden je, že nemají regulátor hlasitosti pro obě bedny - tak to je ale úplně u všech těchto monitorů. Řešení je ale jednoduché - ovládat hlasitost softwarově, prostě ve Windows. Jinak ty bedny mají vzadu nastavení hlasitosti, takže si to nareguluješ jak chceš. A tyhle konkrétní mají ještě pásmové korekce, takže se dají nastavit přímo na danou místnost, což je super, ale zatim tě to nemusí zajímat.
Regulátor hlasitosti se ale dá samozřejmě dokoupit časem za litr dva. Já jsem ale na svých bednách reguloval hlasitost softwarově déle jak rok a není to žádný problém.

Každopádně těch peněz určitě litovat nebudeš, doporučuju ti ty Yamahy, to už neni žádná hračka pro děcka.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Abych ti tu redukci co je potřeba řekl konkrétně, tak s tímhle ty Yamahy (a nejen je) připojíš k jakékoliv zvukovce:

Dokoupit:

2x tohle (nejdůležitější) - http://hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=35563

1x tohle - http://hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=35560
2x tohle - http://audio-video-kabely.heureka.cz/ka ... inch-2-5m/

Ty poslední dvě věci se seženou skoro úplně všude, asi i v OBI nebo Hornbachu. Ale tu první redukci co je třeba 2x všude nemají, je to celkem unikátní věc, ale velmi šikovná, sám jsem si je před pár lety kupoval, protože se to fakt hodí.
Jinak ty cinch-cinch kabely je tady v tom případě nutný mít oddělený, aby to šlo dobře vést zvlášť k levé a pravé bedně. Nebo pokud má člověk 3,5mm jack > 2x cinch kabel a oddělí od sebe ty dva dráty aby se daly zapojit dobře k bednám, stačí i ten.

Je to fakt jednoduchý zapojit.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

upřémně nechápu k čemu tu redukci, když ty monitory obsahují RCA konektory.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ajťáku, mají to tam blbě napsaný (asi si spletli TRS s RCA).
Ty Yamahy mají jako většina monitorů XLR a TRS vstup, stačí se na ně kouknout tady zezadu v 3D: http://www.thomann.de/gb/prod_zoom_AR_186463.html
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

V tom případě:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -70553.php
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -20745.php
nebo
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -76290.php

Nechápu, proč to řešit složitě přes redukce, to je tak dobré, aby mu to bručelo.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Hmm, o tomhle káblu jsem nevěděl. Já to řešil před třema čtyřma rokama, možná se to tu nedalo ještě sehnat, nevim. Ale každopádně to přes ty redukce nebručí a mají vícero použití, než ten kabel, jsou šikovný. Nicméně na jednorázové použití bude ten kabel určitě kvalitnější.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Jindy píše:Hmm, o tomhle káblu jsem nevěděl. Já to řešil před třema čtyřma rokama, možná se to tu nedalo ještě sehnat, nevim. Ale každopádně to přes ty redukce nebručí a mají vícero použití, než ten kabel, jsou šikovný. Nicméně na jednorázové použití bude ten kabel určitě kvalitnější.
Já jsem chtěl koupit právě ten třetí kabel, co jsem postoval a že tam dám redukci na velkého jacka a prodavač mě od toho odrazoval, že ještě neviděl kvalitní redukci, že to si můžu koupit rovnou kabel z Rumunska.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

To zjistíš až v praxi - mně to nebručelo ani nešumělo, nic. A myslim, že by to ani v tomhle případě nedělalo, ale nevim. Některý bedny jsou náchylný na jakékoliv rušení a i s nejlepším kabelem ti to může chytat třeba rádiové vlny a ozývat se to tam. Ale to může bejt různý případ od případu, jenom kabel to způsobovat nemusí a co se týče brumu, tak některý bedny ho prostě mají a některý taky šumějí. Moje Fostexy třeba ale ne, ať je zapojim jakkoliv a ať je dám jakkoliv hlasitě, prostě nic neni slyšet.

Jinak prodejci tvrděj ledacos, mně se snažili párkrát namluvit, že Bandridge nebo Bespeco kabely jsou to nejlepší, co si můžu přát. Když jsem se mu kysele usmál do xichtu, málem mi začal říkat, co bych ještě proboha nechtěl.
Ale jak jsem psal, tak ten kabel cos doporučil, tj. 3,5mm > 2x mono 6,3 jack bude určitě jistější, než to moje doporučení, a taky snazší na sehnání. Já o něm prostě nevěděl.
A ta redukce z cinch na 6,3 mono jack se blbě shání. Ale já osobně bych si jí prostě stejně koupil do zálohy, je šikovná (a levná) - když třeba potřebuju připojit zvukovku s TRS výstupem k obyč bednám, tak to s tímhle jde skvěle. Nebo když někde chybí TRS kabel, timhle se dá nahradit, a tak dále.

Každopádně výhledově tohle řešení, tj. tahat ze zvukovky s 3,5mm výstupem signál do monitorů, suprový neni, je to prasárna, ačkoliv funkční a lepší, než nic. Samozřejmě že to chce časem pořádnou zvukovku a ideálně symetrické TRS kabely.
Já jsem za 250 kaček koupil 6 x 2m symetrické TRS a jsou supr, byla to bezva cena, mají je občas v Muzikeru (většinou stojí tuhle cenu jeden kabel). A ta symetrika prostě zní líp, alespoň já tam slyšel po výměně z nesymetrických víc detailů, někdo to neslyší.

Jinak když už, tak ten třetí kabel bych si v tomhle případě určitě nevzal. Některý z těch prvních dvou - spíš ten s tim rozplitem (ale asi delší), ale třeba půjde ten druhej "roztrhnout", to by mohlo stačit, nevim jak vypadá v reálu.
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

ahoj, děkuju za rady, chci se ještě zeptat ohledně Yamahy. k PC zapojím pouze jedno repro, bude tato bedna lepší než 2.1 nebo 5.1 + subwoofer??????
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jak jedno repro? K PC právě zapojíš obě, každá bedna má vlastní vstup - kvalitní aktivní monitory to mají jedině takhle. Přes ten popisovanej kabel tady bez problémů připojíš obě bedny do jednoho stereo výstupu na zvukovce, no problem.
Jinak tyhle Yamahy hrají víc nahlas, než třeba ty Creative T3 a to o hodně (ve výškách a středech i mnohem víc, než ty Logitechy). Basový a subbasový rozsah je o něco menší než nějaká věc se subwooferem. Ovšem to, že ty subwoofery Creative a Logitech mají papírově napsáno, že zahrají nižší basy, ještě neznamená, že je hrají kvalitně - jestli ti stačí, že to zahraje o něco hlouběji, ale naprosto brblavě hnusně, tak si kup ty Logitechy. Já je v těch recenzích měřil a rozhodně to nemá vyrovnanou charakteristiku ani náhodou. Porovnával jsem to s mými Fostexy, které jsou slabší, než tyhle Yamahy, a rozhodně bych neměnil za Logitech ani Creative ani náhodou. A tak si uvědom, že tobě doporučuju ještě silnější bedny. Až je uvidíš naživo (jsou velký) a uslyšíš, dojde ti to.
Jinými slovy to, co ti zahrají ty Yamahy ve všech pásmech, tak na to se kvalitou ani Logitech ani Creative nechytá ani ve snu. A o to jde především.

Když si ty Yamahy pustíš v normálním pokojíku naplno, tak v té místnosti nevydržíš být jak to bude kopat a řvát. A nejlepší na tom je, že takovéhle monitory jsou konstruované tak, že právě i na maximální hlasitost to pořád hraje výborně - je jedno jestli to pustíš potichu nebo úplně nahlas, pořád to hraje jak má. Narozdíl právě od těch hračkářských multimediálních setů, kde to dobře na maximum určitě nehraje. Tyhle věci musíš brát v potaz.

A doporučil jsem ti ten model HS80M proto, že má 8" basák, takže to dostatečně kope i bez subwooferu. Nicméně časem si může subwoofer dokoupit, také od Yamahy, ale uvidíš sám, že ho ani chtít nebudeš. Takovejhle výběr má budoucnost, toho se za dva roky zbavovat určitě nebudeš.

Fakt si vezmi ty Yamahy, budeš určitě spokojenej, však si to pak povíme. Já dodneška trochu lituju, že jsem si je nevzal, už jsem je měl v ruce, ale potřeboval jsem o něco menší bedny, na mě to bylo až moc výkonné.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No chce asi jenom jednu bednu, ne?
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

Asi máš pravdu, jen ted ta cena, je 2x víc než jsem měl v plánu, ale přemýšlím o tom víc a víc
silwersky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silwersky »

Měl jsem tu podobný téma s výběrem repro. Mě bylo doporučeno koupit si reciever (chtěl jsem časem 5.1 i když od toho asi ustoupím, nejsou prachy :D) + repro...
zajímalo jestli má nějaký úskalí koupit rovnou aktivní repro jako jsou třeba ty yamahy... cena vyjde cca stejně, ale co bude hrát líp?

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... a358ad2431
MB ASUS P7P55D, CPU INTEL Core i5-680 - 4498MGHz, RAM 2x4Gb Patriot Viper 3 - 782/3520MHz/9-9-9-24, GK GigaByte HD5850 OC - 765/1125MHz, HDD Samsung SP F3 1TB SATAII, Enermax PRO82+ II, chladič Scythle Ninja 2, case CoolerMaster Dominator CM-690 II
Douby01
Nováček
Nováček

Příspěvek od Douby01 »

no to jste mi teda nasadili pěknýho bouka do kebule. Kde na to ale vzít a nekrást, tiskárnu na prachy jsem taky nikde na netu nenašel, tak nevím. Je jasný, že musí hrát daleko líp než ten Logitech a Creative. Zas na druhou stranu potřebuju to k PC. Je dost peněz. Zbývají mi dvě možnosti. buď si zatím koupit je jednu a pak chvíli zas šetřit na druhou, nebo jít zas do rozhodování mezi těma dvěma :( . Ale moc Vám děkuju, mám zas o čem přemýšlet
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tak kup něco levnějšího, třeba:
http://www.woow.cz/reproduktory-20-woow ... i/d-70292/
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“