Jaké repro k PC?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Jaké repro k PC?

Příspěvek od NobodyLovesMe »

U levnějších sestav určitě
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Kvality reproduktorové soustavy určují jednak použité měniče, pak konstrukce vyhybky a samozřejmě kvalita konstrukce samotné skříně - použitý materiál - zatlumení vnitřího prostoru, precizně spočítaný bassrefex (pokud není soustava uzavřená, ale to přináší zase jiná úskalí).
Čím větší reprosoustavy, tím náročnější na konstrukci. (pokud chceme velké a zároveň dobře hrají soustavy)
Velké a dobře hrající soustavy pod 100 tisíc - to je opravdu těžké někde najít.
Středně velké dvouapůlpásmové sloupky se už najít dají za celkem rozumné ceny.

Na velké soustavy jsem peníze nikdy neměl, a jelikož jsem chtěl zvuk, který by mi na poslech hudby vyhovoval, volil jsem nakonec malou uzavřenou dvoupásmovou soustavu (Xavian XN270)
Nikdy jsem nelitoval.
Měl jsem doma i řadu velkých reprosoustav, například Tannoy Dimension 12
http://puschpull.org/old_web/tannoy_d_12.php
a uměl bych si představit v pracovně/poslechovce natrvalo
Ale cena byla velmi vysoká

...

já jen, že ta velikost basáku opravdu neříká vůbec, ale vůbec nic, o kvalitě zvukového projevu.
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Našel jsem nějakou recenzi na ty D1080MKII:
http://www.hardwaresecrets.com/article/ ... view/565/1
Docela je tam chválí a je tam i pohled dovnitř, co si o tom myslíte?
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

puschpull: Jak jsem psal, tak různý Tannoye se dají sehnat repasované přímo od výrobce. Asi ne zrovna ty, cos psal, ale já měl možnost vzít před rokem a něco Tannoy 8D, který normálně stojej asi 50 tisíc/pár a já je mohl mít za 14 tisíc/pár, včetně záruky, vyčištěné, s novými vnitřnostmi, repasované a zafóliované výrobcem.

Vyplatí se tyhle akce sledovat. Možná, že když dáš do Googlu hledat "tannoy refurbished", ještě nějaký najdeš. Já byl línej pro ně jet až někam do Frankfurtu, tak jsem je nevzal. Asi velká chyba, ale nelituji své volby Fostex (naopak jsem je porovnával živě s několika dalšími monitory dražšími o cca. 35 tisíc, včetně Dynaudií, a rozdíl nebyl skoro vůbec znatelný - a to to bylo ve speciální poslechové komoře), stejně by pro mě byly ty Tannoy moc velký a kromě toho, mají tak průzračné a křišťálové výšky, že to už ani hezký neni, což někomu vadí a někomu to vyhovuje. Tannoy neni nejlepší firma, ale je dost dobrá. Nicméně já už takový bedny hodlám přeskočit, jak jsem psal v jinym threadu, tak chci už jedině třípásmovky se směrovejma basama - nic lepšího neexistuje.

Jestliže si totiž člověk má kupovat nějaký bedny, který s nim budou až do smrti a mají být fakt super, tak nemá smysl jít pod 100 litrů a jak píšeš, větší objemy ani pod tuhle cenu moc dobře nehrajou, takže to už je lepší si vzít menší, ale super kvalitní, ty taky mívají často záživnější a lepší stereo, než jakékoliv větší bedny. Holt některý věci jsou podřízený fyzikálním zákonům a tak i když má člověk moře peněz, je stejně výběr složitej.
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Tak ještě prolejzám na netu bazary a narazil sem na tohle:
http://www.aukro.cz/item1174193626_ster ... _50_w.html
Má smysl tohle koupit a k tomu klasický regálovky?
Když bych šel do nějakých bazarových s tím abych se dostal na celkovou cenu do 3000,- Kč, myslíte, že výsledek bude znatelně lepší než ty WOOW D1080MKII?
Bedny sem našel třeba tyhle: http://www.aukro.cz/item1173977283_yama ... bedny.html
ale nevím kam ta cena až vyleze...

Nebo další varianta levnější nový regálovky, třeba tyhle: http://www.hifishop.cz/regalove-reproso ... =411785001 a k tomu nějakej bazarovej zesilovač...
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

A ještě jeden dotaz, jak je to s magnetickým stíněním u regálovek? Můžu je vůbec k počítači použít?
Dík.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Netvrdim, ze neexistuji stinene regaly, ale bezne to neni.. ono taky neni moc proc.. na druhou stranu dnesnim LCD by to vadit nemelo ne..?
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Maxtor píše:Netvrdim, ze neexistuji stinene regaly, ale bezne to neni.. ono taky neni moc proc.. na druhou stranu dnesnim LCD by to vadit nemelo ne..?
LCD možná ne, ale mám u PC ve stojánku mobil a to by problém už asi být mohl.
Takže pokud to není vyloženě u reprobeden uvedeno, mám počítat s tím, že stíněné nejsou?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Asi tak.. bohuzel..
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Můžu se zeptat jak vadí mobilu nestíněné repro? Běžně pokládám mobil na sloupy AQ312 a nic sem nepozoroval. Že by byly stíněné otom pochybuju.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Takže se dostávám obloukem zpět buď k plastovým repráčkům k pc, nebo levným monitorům, nebo některým repro z produkce značek woow, genius, redstar a gembird...
A teď babo raď :)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Jak velký magnet myslíš že tam je? Imo je to tomu telefonu úplně jedno...
No, normal magnets won't affect your mobile and signals. Few touch screen mobiles like htc touch diamond, htc touch pro is having an additional magnet for holding stylus. Even mobile phone speakers have a small magnet.
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

To znamená, že rušit by ty bedny mobil neměl?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No mel.. ale to nema nic spolecneho s magnetickym stinenim.. tohle je o tom, ze mobil kolem sebe plive signal a zesilovac ho hold sbira, kdyz je ten mobil blizko.. takze z beden pak leze ono zname "tydydyt, tydydyt".. tohle ale neni o tom, ze bedny neco delaji telefonu.. to je ciste o tom, ze telefon rusi zesilovac..
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

O to mi právě jde, že telefon ruší tu zvukovou aparaturu a je jedno jestli repro, nebo zesilovač.
Máš nějakou představu do jaké vzdálenosti má mobil na zesilovač vliv? Mohl bych ho mít cca 0,5m daleko...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud nebudeš telefonovat tak určitě ne, a při přicházení zprávy nebo hovoru ti to maximálně může v repro trochu pípat, ale třeba u mě to není skoro vůbec slyšet a jen někdy, na rozdíl od běžnejch aktivních PC repráků se kterejma to kilikrát pípá i 2 metry daleko.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

tak sem to schválně skusil otestovat, když nechám mobil na repro tak nic, když ho strčím až k membráně tak je trochu slyšet pípání, ale za poslechu hudby bych si toho nikdy nemohl všimnout. Položenej na receiveru pípá nejvíc, ve vzdálenosti 0,5m už není slyšet nic. Takže záleží hlavně na zesilovači a jeho "stínění"
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Jája: super, dík moc... není nad praktické testy :)
goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Ještě sem narazil na tohle: http://www.kapaaudio.sk/hifi.htm
Dynavox ESA/1 se mi docela líbí a cena v Sk taky není nejhorší.
Dobře vypadají i ty jejich bedny...

Znáte to někdo?
Máte s tím zkušenosti?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“