Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výběr nového mobilu

Příspěvek od slaava »

Zdravim všechny! Již 5 let mám svoji Nokii e50 a pomalu se začínám porozhlížet po něčem novém. Většina chválí mobily s Androidem, tak jsem myslel, že bych koupil nějaký s ním. Každopádně bych na novém mobilu, který by byl dotekový, měl Wi-fi. Ta mi na současném moc chybí... A také bych rád uvítal GPS. Zaujal mne Samsung i9000 Galaxy S, ale nejsem si jistý, jestli to není až moc zbytečný luxus a nevystačil bych si s nějakým levnějším. Třeba něco od HTC či Samsung i5800 Galaxy 3, který se zatím ještě neprodává a navíc mi přijde, že má na velký display malé rozlišení.

Budu rád za jakékoliv připomínky a rady. :D
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výběr nového mobilu

Příspěvek od zombux »

wifi a GPS je dneska naprostý standard. tvoje rozhodnutí bude záviset na financích (překvapivě), na tom jak velký displej chceš potažmo jaké rozlišení, jestli nutně potřebuješ hardwarovou klávesnici...
ignorelist: kremrole a dezoláti
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Tak na financích v podstatě ani tolik nezáleží (horní hranice je asi ten Samsung galaxy s), ale nerad bych dával za mobil 13 tisíc s vědomím, že mobil o polovinu levnější zvládne to samý, byť ne tak rychle. Hardwarovou klávesnici asi nevyužiji, z ní jsem už vyrostl :lol: A rozlišení? Rád bych co největší. Teď mám 320x240 a když vidím dnešní mobily s dvojnásobně velkým displayem o stejném rozlišení, tak mne to odrazuje.
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Galaxy S má dnes na trhu snad nejrychlejší GPU (a CPU je Cortex na 1GHz = taky brutální výkon), do budoucna je, co se týče HW, na tom fakt dobře (zbytek 512MB RAM, tuším 2GB ROM+microSDHC karta).

Já bych se ho nebál, pomalé to ROZHODNĚ nebude. Update na Froyo snad dostane.

No a já osobně čekám na říjen na boj Windows Phone 7 vs Android 3.0 :twisted: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

No to je další věc, s koupí moc nepospíchám, tak jsem o možnosti počkat si na WM7 či ten Android 3.0 uvažoval.
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stricekfido »

hmm bej tebou nečekám,Galaxy S je super tel,najdi si recenze...Android 3.0 bude taky pecka ale nemyslim si že taková.A WM7 nekomentuju...

Popř se koukni po nějakejch novejch Motorolách,jedna ma i HDMI to je taky supr
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výběr nového mobilního elefonu okolo 10 000,-

Příspěvek od GfLion »

Dobrý den,

sháním si nový mobil a jsem ochotný za něho dát okolo 10 000,- (s DPH)

Chci kvalitní fotoaparát (asi s krytkou, nevím jestli oprávněně, ale mám strach, že by se objektiv mohl podřít). Displej určitě dotykový, qwertz klávesnice vůbec být nemusí. 3,5 jack (telefon bude využíván jako MP3 nebo přehrávač filmů při cestě vlakem atd..., kvalitní fotoaparát s přiisvětlení diodou (často něco hledám ve tmě)

Rozumnou výdrž. Byl by fajn zásuvný stylus, ale rozhodně není podmínkou.

Myslíte si, že se mi podaří něco takového najít?
GfL
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr nového mobilního elefonu okolo 10 000,-

Příspěvek od GfLion »

GfL
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

OndraSter píše:Galaxy S má dnes na trhu snad nejrychlejší GPU (a CPU je Cortex na 1GHz = taky brutální výkon), do budoucna je, co se týče HW, na tom fakt dobře (zbytek 512MB RAM, tuším 2GB ROM+microSDHC karta).

Já bych se ho nebál, pomalé to ROZHODNĚ nebude. Update na Froyo snad dostane.

No a já osobně čekám na říjen na boj Windows Phone 7 vs Android 3.0 :twisted: .
Tak myslím, že žádný boj moc nebude. Už teď Google odkrojuje čím dál tím více marketshare na úkor Apple a RIM a jeho předností je jeho tradičně dobrá provázanost s webem a podpora (včetně inovativních funkcí) internetu obecně a také myslím i čím dál tím více user friendly nastavení a jednoduchost (inspirace Applem a jeho iPhonem) .. viz jednoduché nastavení wifi tethering ve Froyo + samozřejmě, a to bude asi vůbec nejdůležitější, perfektně zvládnutý reklamní model, což zajišťuje atraktivitu platformy i pro vývojáře, tak pro inzerenty ... http://www.google.com/mobileads/publish ... works.html

+ k tomu i otevřenost platformy Android.

Jinak bratr si koupil ten novej Samsung a co mě udivilo, že se vypne prakticky okamžitě. Zatímco můj Desire se vypíná asi pět minut, přitom OS je stejnej :? A nic moc simultánně běžícího v paměti tam neběží...

Přesto se mi ale na první pohled Desire líbí víc :), mně připadá ten Samsung už jako moc velká cihla a většinu filmů lze na Desire s využítím RockPlayeru také bez problémů přímo bez konverze už dnes přehrávat. Jasně na Samsungu je SuperAmoled, ale z praxe vím, že ani ten "normální" Amoled není na přímém slunci tak strašněj, když se nastaví jas na "automaticky" nebo na max, resp. pořád je člověk aspoň schopen přečíst, co se na displeji zobrazuje.

Jinak myslím, že pro Desire hovoří i lepší zadní kryt, který je takový "gumový", díky tomu se dobře drží v ruce a člověk nemá strach, že by mu nějak vypadnul z ruky, když třeba s ním fotí nad propastí :). I tak ale: volit mezi Desire a Galaxy S není úplně jednoduché. Ten Galaxy S má taky své přednosti.
show must go on..
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokud nepotřebujete nic extra tak ta nokie 5800 je super koupe,má celkem ucházející fotoaparát a není drahá..
Popr me jeste napadá SE Saito,ten má také super fotoaparát
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

iPhone 3GS.
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GfLion »

Stricekfido píše:Pokud nepotřebujete nic extra tak ta nokie 5800 je super koupe,má celkem ucházející fotoaparát a není drahá..
Popr me jeste napadá SE Saito,ten má také super fotoaparát

koukal jsem na tu SE Saito, ale ta má malou výdrž, nemá ani přisvětlovací diodu ani 3,5mm jack :(
GfL
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GfLion »

Mastodont píše:iPhone 3GS.
ten je na prd :) Má špatný foťák, nemá diody a je zbytečně drahý...

Nakonec po všech pro a proti koukám hodně po http://mobilmania.cz/katalog-mobilu/sam ... fault.aspx

Co na ni říkáte?
GfL
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no pokud ti nebudou vadit WinMo tak jdi do ní..,ale nevím jak fotí a tak,zkus s na mobilmanii podivat i do galerie fotek a koukni kdo cim foti...A nebo jeste nokii X6 ta není špatná.

popř jeste nokia N86 ale ta není dotiková.ale fotí super
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GfLion »

Stricekfido píše:no pokud ti nebudou vadit WinMo tak jdi do ní..,ale nevím jak fotí a tak,zkus s na mobilmanii podivat i do galerie fotek a koukni kdo cim foti...A nebo jeste nokii X6 ta není špatná.

popř jeste nokia N86 ale ta není dotiková.ale fotí super

jak moc by mi měl vadit ten WinMo? Vím, že Andoid je teď napřed a že WinMo7 bude zakazovat multiasking atd... ale je to opravdu takový problém, který se s upgrady nikam neposune?
GfL
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No některým uživatelův nevyhovuje rychlost systému...popř jeho složitost,nezkušeného uživatele může zaskočit.i když uživatelské prostředí samsungu není tak hrozné.Určitě su ho někde vyzkopušejte pokud bude možnost
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Na filmy 5800 ne, ten displej je podle mě otřesný :D

Na filmy bych bral rozhodně HD2/Samsung Captivate (Galaxy S), mají velké a výborné displeje.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
GfLion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GfLion »

Tak nakonec se výběr zúžil na Omnia II a HTC Desire.

Po kterém byste sáhli a proč? :) Poslední můj dotaz, děkuji :)
GfL
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

htc desire
novejsi hw,google android je podle mě lepší(market,aplikace atd),lepší lcd atd...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: HTC TyTN II vs. jiný

Příspěvek od zombux »

a jak dobře funguje synchronizace Androidu s Outlookem (bez i s Exchange)? ;-) s iPhonem mám v tomhle směru totiž naprosto příšerné zkušenosti
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“