Zdravím, mám tu PC, kde byly XP a měl problém s restarty. Všiml jsem si, že se nepravidelně točí větrák, občas se až zastavuje(vysoká teplota by těm restartům, nebo vypínání, odpovídala). Vyměnil jsem teda chladič, ale problém zůstal. Dal jsem tam Win7 a... To stejné. Minule jste mi tu dobře poradili z minidumpu, takže třeba mi to zase pomůže... Zkusím se na to podívat sám, ale ještě nemám ty zkušenosti.
Možná připadá divné, že na začátku píšu nějakou irelevantní informaci s větrákem... No, píšu, protože ten ventilátor sám o sobě je v pořádku! Když připojí na baterku nebo generátor 5-12V tak to běží dobře.
Přikládám dump zde.
Díky.
Samovolný restart
Moderátor: Loki5567
- Aros
- Začátečník

Samovolný restart
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: Samovolný restart
Zastavující se větrák sám o sobě nic neznamená, na mém E8200 ani BOX moc nejel. Jsou ty teploty opravdu vysoké? (SpeedFan, Everest,...)
), hlavně zkontroluj její chlazení (točí se větrák, chladič drží na kartě, prostě teploty). Zkus zkontrolovat GPU v AtiToolu.
edit: Jo, moment, notebook.
Nevadí, prozkoumej to.
Problém pravděpodobně způsobila grafika/ovladač. Updatuj, vyčisti grafiku, zkus ji i vyndat a znova vložit (divil by sesProbably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+6509b )
edit: Jo, moment, notebook.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- Aros
- Začátečník

Jaký notebook? To nemá s notebookem nic společného 
Jinak našel jsem si, ten ovladač co to "způsobil", jenže předchozí pád zase způsobil USBPORT.SYS a problém byl DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. To spíš vypadá na paměti, nebo tak něco, protože je to pokaždé něco jiného. Nicméně zkusím vyměnit za jinou grafiku a znova to rozjet...
Co se týče teplot, tak to je divné. Nevím, jak moc se dá věřit SpeedFanu, ale při zatížení v OCCT je normálně asi 50°, ovšem jendou, docela nepochopitelně(ani to nebyla chvíle, kdy se zastavil větrák) to vyjelo na 90°... Spíš se mi ale zdá, že on ten SpeedFan je trochu popleta. OCCT samo ukazuje teploty nižší, ale je pravda, že při spuštění zase až nesmyslně nízké(například 15°), po zatížení už jsou ale smysluplné(něco mezi 50-60°)...
Jinak našel jsem si, ten ovladač co to "způsobil", jenže předchozí pád zase způsobil USBPORT.SYS a problém byl DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. To spíš vypadá na paměti, nebo tak něco, protože je to pokaždé něco jiného. Nicméně zkusím vyměnit za jinou grafiku a znova to rozjet...
Co se týče teplot, tak to je divné. Nevím, jak moc se dá věřit SpeedFanu, ale při zatížení v OCCT je normálně asi 50°, ovšem jendou, docela nepochopitelně(ani to nebyla chvíle, kdy se zastavil větrák) to vyjelo na 90°... Spíš se mi ale zdá, že on ten SpeedFan je trochu popleta. OCCT samo ukazuje teploty nižší, ale je pravda, že při spuštění zase až nesmyslně nízké(například 15°), po zatížení už jsou ale smysluplné(něco mezi 50-60°)...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Četl jsem "připojí na baterku"... meh... musím přestat postovat o půlnoci. 
Paměti otestuj GoldMemory nebo MemTest. Může to být i deska nebo zdroj...
Paměti otestuj GoldMemory nebo MemTest. Může to být i deska nebo zdroj...
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- Aros
- Začátečník

Jo no, myslel jsem že ten ventilátor se připojí na baterku, jako třeba devítivoltovku, nebo tak... Ale stejně tu větu mám blbě, páč mi tam chybí "se" 
Zatím díky, jdu testovat... No právě to vidím na tu desku, ty jsou vždycky podezřelé, když se děje něco takového.
Zatím díky, jdu testovat... No právě to vidím na tu desku, ty jsou vždycky podezřelé, když se děje něco takového.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Napadá mne, jestli se ti moc nezahřívá north bridge. Sedí (pravděpodobně pasivy) na desce dobře? Co kondíky, nejsou nafouklé?
- Aros
- Začátečník

Teď mám kondíkový den... Dneska jsem vymněnil kondezátory na 2 deskách a jedné grafice, z nichž jedna výměna byla úspěšná, jedna neúspěšná a u jédné ještě nevím
Ale to je trochu OT, protože ani jedna z jmenovaných nebyla "tato" deska. Na desce je všechno dobře... Zkusil jsem snížit Latenci pamětí na CL5 z CL4(paměti mají oficiálně CL4, takže teď jedu pod jejich možnosti) a zatím to jede. Testuju ve furmarku a OCCT. Nechám to běžet přes noc a uvidím... Ten krok jsem udělal po té, co jsem úspěšně projel 3 hodiny ve furmarku a OCCT s jinými paměťmi.
Zvláštní, protože tohle je za poslední 2 měsíce druhá takováto závada se stejným řešením a dokonce na přesně stejném typu pamětí (oboje už jsou dávno pryč ze záruky). Pak napíšu jak jsem dopadl, ale možná to bude až za několik dní, protože zítra odjíždím na nějakou dobu pryč.
Díky za support.
Zvláštní, protože tohle je za poslední 2 měsíce druhá takováto závada se stejným řešením a dokonce na přesně stejném typu pamětí (oboje už jsou dávno pryč ze záruky). Pak napíšu jak jsem dopadl, ale možná to bude až za několik dní, protože zítra odjíždím na nějakou dobu pryč.
Díky za support.